Harjakt utan hare!

Åsså var det då dax för harjakt igen! Assi ser laddad ut och sitter och tittar på när jag tar upp min mössa ur ryggsäcken!
 
Den traditionella elden är gjord och Bullens korv kokar medan kaffet står och klarnar. Vad mer kan man önska en gråmulen dag i skogen!? Ja, de skulle vara då att ryggen min vore bra och inte värka så förbaskat!!!
 
 Som sagt en hare blev det inte av, inte ens ett enda upptag. Däremot så skällde Assi fast en grävling undre några klippblock! Det betydde att Nicklas fick skjuta sin första grävling någonsin!!!
 
En stolt finsk stövare ser på medan en stolt och glad husse visar upp sitt byte. Assi var ute några timmar till men ingen Jösse Hare vill visa sig denna dag, men dagen blev kanon och mest kanon för min "jaktledare" Nicklas. Det är lustigt med att jag i 3 år varit Nicklas mattelärare och klassföreståndare när han gick på högstadiet och nu 10 år senare är det han som är min lärare, som det kan bli. Jag tycker att han är en ypperlig jaktlärare som med stort tålamod svarar på alla de frågor som jag som novis ställer! Jag undrar vad han tycker om mig som mattelärare? Jag vågar nog aldrig ställa den frågan!!!
 
Att vara omedveten om sin okunnighet är den okunniges sjukdom!  /Amos Bronson Alcott
 
dan

Katastrof i TV-soffan!

Igår var katastrofen ett faktum! Men vad var det då som var så illa att det fått katastrofstämpel? Jo någon av oss två hade förlagt fjärrkontrollen till vår TV, mest troligt jag eftersom jag hade den sist! Ja inte var det så himla farligt kan det tyckas, men rackarns vad besvärligt TV-tittandet blev. Det var och är jättejobbigt att inte veta att man lagt den någonstans. Vi sökte igenom hela huset igår kväll, det tog minst tre timmar för mig. Sen fortsatte sökandet idag söndag och nog sökte jag i minst 2 timmar denna gång. Just det att inte veta var den är innebär att vi inte kan släppa tanken på var var vaaar! Men hur har det gått nu då?
 
Fjärrkontroll som kan användas till upp till 4 enheter!
 
Jo vi fick åka till Elgiganten och köpa en universal fjärrkontroll, exakt en sådan som är på bilden här ovan! Den fungerar kanonbra men trots det så är det helt sjukt svårt att släppa sökandet av den rätta fjärrkontrollen! Det kommer nog att sitta i flera flera dagar för min del eftersom jag är helt "nojig" när det gäller att söka borttappade föremål. Jag måste bara hitta den "pryl" det gäller, hur lång tid det än tar, sjukt va???
 
PS Har det med ålderna att göra, det här med att lägga bort grejer och inte minnas var? Eller börjar jag bli senil? Jag bara undrar! DS
 
Lycka är god hälsa och ett dåligt minne!  /Ingrid Bergman 
 
dan

Höstbilder!

Nu är den riktiga hösten här! Om några veckor så kan vi räkna med att de första snöflingorna kommer dalande från skyn! Här ser ni två bilder på lägdan ner mot Lomsjön och med björklöv i förgrunden, fotad på två olika sätt!
 
På bilden är skärpan på sjön dvs från några meter till oändligt, vilket medför att björklöven i förgrunden är suddiga. På den övre bilden är skärpan inställd på björkens lövverk och då blir bakgrunden suddig. Kul va, men det här visste ni nog redan!? Avsikten var mer att visa på en höstbild tagen i just denna tid. Hipp hurra för hösten och vintern, min bästa tid!!!
 
Ps Min handläggare på försäkringskassan har börjat tala om sjukbidrag kallat sjukpension förut, nu börjar jag bli rädd!!! Ds
 
Det är höst i luften. Det är väl inte så konstigt. Någonstans
måste den ju vara! /Okänd
 
dan

Flygande simmande godingar och humor!


Fick en rökt Kanadagås i julas av en bekant. Godare rökt kött har jag aldrig ätit! Jag hoppas verkligen att jag ska kunna komma mig ut någon gång och jaga dessa läckerheter! Men som ni ser, de är inte bara goda de är vackra med!!!
 
Sådan hund vill man väl inte ha, ha ha haaaaaaa?!!!
 
Kanske skulle världen vara bättre om människorna fick munkorgarna
och hundarna lagarna! /George Bernard Shaw
 
dan
 
 

Nattblogg och seriestart!

Åsså vare då dax för nedsläpp i elitserien i hockey, kuuuung! Hoppas på ett bra år för Örnsköldsviks stolthet MODO-hockey!!! Skellefteå AIK, det blir något att bita i det.
 
Där det inte finns någon kamp, finns ingen styrka! / Oprah Winfrey
 
Ps Kan man inte kan sova pga värk, så kan man ju alltid blogga istället! Ds
 
dan

Helicopter på baken!

När jag och Gibbe är ute och går hans rastningsrunda, händer det att märkliga och roliga händelser inträffar! För några dagar sedan så var det just ett sådant tillfälle när en trollslända, av arten Blodröd ängtrollslända, kom och landade på Gibbes bakben, låret närmare bestämt.
 
Jag har ju varit fascinerad av dessa luftens akrobater, vilket ni redan vet ni som har följt bloggen ett tag. Men att de små liven skulle komma och sätta sig på Gibbe hade jag inte direkt räknat med!
 
Varje dag läser vi med stor förvåning om saker vi ser omkring oss
utan att förvånas det minsta! /Lord Chesterfield
 
dan

Ostkroksgång!

Vet ni vad? Jag känner mig som en ostkrok när jag vankar omkring här hemma i min gula nattröja. Smärtan efter operationen håller ihärdigt mig i sitt grepp! Men jag har upptäckt att, om jag går böjd som en ostkrok så känns det nästan inget alls från operationen. Däremot så blir ju inte ryggen så glad och börjar värka ännu mer än innan. Så det blir till att ta korta promenader med böjd rygg och dessemellan vila i fotöljen framför TV:n eller i sängen hörandes något intressant på P1, he he! Jag kanske blir permanentad som ostkrok, eller va tror ni???
 

Nej nej nej, inte en sådan ostkrok!!!
 
Ja så ska det vara!!!
 
Skjut inte upp till i morgon, vad du kan ha nöje av idag! / Josh Billings
 
dan
 

En vecka nu och fortfarande ont!

Japp, nu har det gått en vecka sen jag akut fick åka in och operera bort min svårt infekterade blindtarm! Trots att det gått sju dagar så har jag så förtvivlat ont i såret och runt omkring så jag vet inte vart jag ska "he" mä. Värst är det om jag råkar nysa eller hosta, då blire förbenat ont. Visst har det blivit bättre och bättre, men det är säkerligen inget annat än normalt, men ändå. Så nu linkar jag omkring här som en ostkrok med smärtor både fram å bak.
 
Jag vet ju faktiskt inte om det gick till så här! Men har jag riktig otur så har dom tagit en njure, vem vet?
 
Men vad ska jag göra? Jag kan ju inte bara lägga mig ner å dö, nej nej det ä ba å se det komiska i det hela! Jag måste se framåt  å glädjas åt det lilla å ta var dag som den kommer! Till helgen så kommer Ida och Myra hit, medan Samuel jagar älg. Se där, redan något att glädjas åt, så det här kommmer nog att gå, trots allt mitt jalm* å gnäll. Ha're!!!  (Jalm* = klaga och föra en massa oljud så att alla ska tycka synd om en)
 

Oj oj ooooj, hemska tanke!!!
 
Allt som förr var en synd är numera en sjukdom! /Bill Maher
 
dan

Fjärilarnas tid!

Nu är det fjärilarnas tid. Gå ut och titta bland de blommande växterna så ska ni få se. Det finns hur mycket som helst av Nässelfjärilar, Amiralfjäril, Sorgmantelfjärilar, citronfjärilar och mång många andra! Nu är det tid för dem att äta sig livskraftiga, para sig och lägga ägg så att äggen kan kläckas till våren. Så ge er iväg ut när solen lyser och ni får en liten "glugg" i er annars jäktiga vardag. Ni inte att ångra er och ni kommer att förundras av denna prakt av blomster och färggranna fjärilar. Gör det, lova!!!
 
En citronfjäril söker nektar bland höstfloxens rosa blommor. Läs om citronfjärilen HÄR!
 
Färger och former följer känslornas skiftningar! /Pablo Picasso
 
dan

Filmtips!

Här kommer ett filmtips så här på söndagseftermiddagen. Filmen jag syftar på heter "Hope springs" och i rollerna ser vi bland annat den underbara karaktärsskådespelaren Colin Firth! Filmen är hyfsad och väl värd att se om man vill få en liten uppmuntran i dessa regniga tider, en glädjespridare alltså!!!
 
Filmposter "Hope springs".
 
Handling:
En dag får den brittiske konstnären Colin Ware (Colin Firth) en bröllopsinbjudan. Den kommer från hans egen fästmö Vera (Minnie Driver) - som bestämt sig för att gifta sig med en annan man. Chockad och olycklig tar Colin sin tillflykt till ett litet motell i den amerikanska småstaden Hope Springs. Där tänker han försörja sig som porträttecknare och försöka glömma Vera. På motellet möter Colin den unga amerikanskan Mandy (Heater Graham), som får honom att komma över sina kärleksbekymmer. Colin förälskar sig i Mandy och har snart inte en tanke på sitt gamla ex - tills Vera en dag plötsligt dyker upp på motellet... HOPE SPRINGS är en underbart rolig romantisk komedi. Colin Firth (BRIDGET JONES DAGBOK), Minnie Driver (AN IDEAL HUSBAND) och Heather Graham (BOOGIE NIGHTS) bidrar var och en på sitt eget sätt till att göra den här filmen till en riktig pärla! /Saxat från Lovefilm.se
 
Om du inte finner kärleken hos en man eller en kvinna, finner du den alltid hos en krukväxt! /Tina Turner
 
dan

Lördagsmorgon med buksmärtor , melodikryss och husdjur i sängen!

I natt har jag sovit rätt hyfsat trots mina buk och ryggsmärtor. Eftersom min fru är förkyld så blev vi kvar i sängen till framåt 12-snåret. Vi passade på att lösa dagens melodikryss samtidigt som vi intog vårt morgonfika, underbart! Som ni kan se så hade vi det rätt trångt i sängen. Gibson sover i sin bur på nätterna och får ibland komma upp i sängen på morgonen och då trivs han och katten Athos rätt bra i vårt sällskap.
 
Jag känner att det blir bättre och bättre i magen efter operationen. Så då är det nog så att det läker som det ska och förmodligen så är jag "fit for fight" igen om ett par dagar. Ryggen då? Njaa, den är ju som den är och lämnar mig inte i fred en enda stund, surt sa räven!!!
 
Så här kan det se ut en lördagsmorgon i Jonssons säng på Solvägen!
 
Vänskap är det svåraste i världen att förklara. Det är inte något du lär dig i skolan. Men har du inte lärt dig betydelsen av vänskap, har du verkligen inte lärt dig något alls! /Muhammad Ali
 
dan

RSS 2.0