Hösten nalkas!

Drots det varma och fina väder som vi haft och har nu så gör sig hösten påmind. Björkarnas blad gulnar, gräset är vått om morgonen efter en sval natt samt det härliga höstmörkret är här. För en som gillar hösten och vintern så kommer nu en tid av njutning och upprymdhet och jag tillhör en av dem, så det så!!! ;)
 
dan

Att va sorgsen!

Vissa dagar då jag har riktigt "jäkla" ont, kan jag komma på mig att jag känner en oerhörd sorg! Försöker att analysera varför jag känner mig sorgsen, vissa anledningar är väl ganska givna, men det finns fler! Varför känner jag som jag gör? Jo:
 
Sorg för att jag har så jä... ont i ryggen!
Sorg för inte klarar av så mycket här hemma!
Sorg för att mitt jäv.. "handikapp" begränsar även min fru på olika sätt!
Sorg för att jag har mist mitt jobb!
Sorg för att jag tappat mina underbara kollegor!
Sorg för att ja inte får ha några elever!
Sorg för att jag inte kan vara ute i skogen det jag vill!
Sorg för att måste utesluta långresor med bilen!
Sorg för att jag ibland är så sorgsen!
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Sorg x 8 = de ä mycke sorg dä, huuva! Inte undra på att jag känner mig sorgsen emellanåt!
 
Ps Vilken tur att jag trots allt har ett hyggligt positivt humör, i varje fall än så länge, de ä sanninga dä!!! Ds 
 
Jag skyndar mig att skratta åt allt för att hinna före sorgen! /P. A. C. de Beaumarchais
 
dan

Snart dax för jakt!

På fredag den 16 börjar bockjakten och på onsdag den 21 augusti startar gåsjakten här uppe i norr. Dessutom så är det dags att jaga skogsfågel, tjäder, orre och järpe, den 25, vilket jag verkligen ser fram emot!!! Om jag nu har tur att få skjuta något vilt av de ovan uppräknade, så kommer ni att få ta del av det här på bloggen. Jag hoppas verkligen på jaktlycka och att ryggen medger flera sköna jaktstunder, ja allt hänger faktiskt på min usla värkande rygg men vem vet, kanske blir det en hygglig höst!!??
 
Bäst att vara försiktig så man inte blir lurad!
 
dan
 

Hej igen!

Nu är det dags att vakna ur sommarens slummer! Efter ett antal grillmiddagar och ett oräknerligt antal glassar är det dags att återgå till vardagens lunk! Det är klar att för min del är skillnaden hårfin och kan väl bäst beskrivas med att på sommaren är min fru ledig, för övrigt ter sig sommar, höst, vinter och vår, sig ganska så likformigt för mig!
 
Men nu är det då dags att få fart på den slumrande bloggen och ge er det senaste av det allra bästa och mesta som kommer mig för näsan, ni förstår nog!?
 
Jag hade ju tidigare lovat att förtälja vad min ortopedläkare i Umeå hade att säga om min rygg utifrån de senaste röntgenbilderna. Nu är det faktiskt på det viset att han inte hade ett uns att säga mig! Det hade blitt någe fel i kommunikationerna mellan ortopeden och röntgen i Umeå.
 
Tanken var ju att jag skulle åka upp tidigt på förmiddagen till röntgen på Umeå lasarett och ta dessa bilder, vartefter min ortopedläkare skulle gå igenom dessa bilder. På eftermiddagen skulle vi träffas och jag skulle få min dom, den senaste i raden alltså. Men icke! Av någon anledning hade remissen till röntgen kommit bort eller glömts att skicka, vad eller hur missen uppstått skiter jag i då det föga hjälper att gnälla eller bråka
 
Istället så blev det nu så att han skickade en ny remiss men till röntgen på Örnsköldsviks sjukhus och när det var klart skulle då bilderna skickas upp till Umeå och jag skulle sen bli kallad dit upp igen.
 
Bilderna är nu tagna och ivägskickade och här går jag då i väntans tider och hoppas på att bli kallad denna höst och inte våren 2014!!!
 
Närbild på en av de uppstoppade älgarna på älgmuseet vid älgfarmen i närheten av Bjurholm. Nu har ni fått svaret på vad detta var för något, praise the lord!!!
 
dan

RSS 2.0