Fint besök i veckan!

Igår så kom Ida hem och med sig hade hon lilla Myra! De skall vara här några dagar och det blir KANON det! Idag så var vi ut på promenad och passerade bland annat "Hallonbacken" där skolan hade friluftsdag. Det var ett åkande av stora mått i den stora backen. Bland personalen fanns mormor Ingela, så Myra hann säga hej till henne innan promenaden fortsatte. Hemkommna hamnade Myra direkt i badkaret som hon gillar skarpt då mamma och pappa inte har något hemma i Vännäsby. Veckan fortsätter med vackert barnjoller i bakgrunden och nötta knän på morfar, ha det!!!
 
Livets utmaningar är inte till för att paralysera dig, de finns där för att hjälpa dig att upptäcka
vem du är!  /Bernice Johnson Reagon
 
dan
 

Moonlight serenade!

Ibland händer det att jag och Gibbe går ut och går när det börjar skymma. I förrgår var det en sådan promenad, då fick vi sällskap av mångubben. Helt plötsligt kom jag på mig själv att jag gnolade på, ja just det "Moonlight serenade" Glenn Millers stora 40-talshit. Den promenaden var faktiskt riktigt mysig, tyckte jag jag i alla fall!
 
Ps Trevlig fredagskväll på er blogglovers!!! Ds
 
dan

Trädgårdslampa och fint väder med snöbeklädnad!

Visst är det en trädgårdslampa som döljer sig därunder. Mest överaskad blev nog skatan som skulle sätta sig på snön och halkde ner och flög iväg av bara farten Bra jobbat "Mandelblomma"!!!
 
Oj oj ooooj så vackert det kan vara! Februari och mars kan bjuda på många vackra dagar. Men ingen mer snö nu Kung Bore!!!
 
dan

Vad är detta?

Var ut och gick med Gibson härom dagen och fick då se detta! Vad kan det vara som ni ser här? Denna bild ingår inte i tävlingen bildgåtan, den kommer framöver. Men tills den så får ni nöja er med denna bild. Återkommer med svar på frågan, ride on ride on!!!
 
Gömmer du nyckeln till ditt hjärta så är risken att du glömmer vart du
lagt den! /Timothy  Childers
 
dan

Vårvinter som värmer!

Såna här'inga bilder värmer i februarikylan!!!
 
Längtan - å, det är inte det värsta. Allt skönt och gott i en grönskar
av glädje av den! /Fridtjof Nansen
 
dan

Fredagskväll och vargsnack på Karlavagnen!!

Sitter vid köksbordet och lyssnar på Karlavagnen, intressant ämnenidag tycker jag!
Peter Wahlbäck är en synnerligen duktig ståupare, men som programledare i radio
är han inget vidare. Varför? Jo, han är så otroligt snabb att att avbryta
de som ringer upp och vill berätta något!
 
Så var det då det här med varg! Ska vi ha varg eller inte? Det är klart att vi ska
ha varg i vårt land, de liksom tillhör vår natur sen urminnes tider. Men vi ska
däremot begränsa antalet samt skjuta av de som är oskygga och tar sig
in i bebyggelse där de tar boskap, hundar och skrämmer befolkningen,
tycker jag i alla fall!!!
 
dan

Män som näthatar kvinnor!

Jag trodde inte det var sant när jag såg och hörde följand inslag! Att det finns män som spyr ut en massa galla anonymt i olika nätforum vet jag sedan förut, men att det tog sig sådana proportioner kunde jag aldrig i min vildaste fantasi inte tro.
 
Nu ska man kanske inte kalla dessa näthatare för män, utan omogna kvinnorasister. Jag tror deras hat bottnar i en eller flera mindervärdighetskomplex som får dessa män att bete sig så vidrigt och så urbota fegt! När jag hör och ser detta inslag så kan jag inte låta bli att skämmas för att jag är man! Men det kanske jag inte ska göra utan hellre räta på ryggen och vara stolt över att vara feminist!!! 
 
Fy fy fy vad otroligt vidriga vissa män kan vara!!! Ikväll kl. 20.00 så sänds "Uppdrag granskning" om detta med Näthatet!
 
Hat är den feges hämnd för att han blivit skrämd! /Gorge Bernard Shaw
 
dan

Barnkalas i Vännäsby!

I går kväll kom vi hem från Myras 1 års kalas! Bloggandet har därför stått still några dagar, men nu ska jag köra på igen! På bilden ser ni en överlycklig Myra som blev så otroligt glad över en tröja och byxa hon fick. Hon gick runt bland oss vuxna och visade stolt upp det fina hon fått!
 
Här "smakar" hon på en av de tre badankor hon fick, undra just vad hon tänker på??!
 
dan

På jakt efter skogsfågel i Vännässkogarna!

Med skogsfågel menas våra hönsfåglar järpe, orre och tjäder. Av dessa var orrtupp och tjädertupp jaktbara fram till och med den sista januari. Det var alltså orrtupp och tjädertupp vi trånade efter och vi hade stora förväntningar där vi satt i bilen på väg upp till de "fågelrika" skogarna, några mil från Vännäsby i Västerbotten. Med vi menar jag ålltså jag själv och min svärson Samuel. Kan tilläggas att detta var mitt allra först försök till toppjakt på orrtupp å tjädertupp. Här följer en kavalkad med bilder från den dagen, håll till godo!!!
 
Då vare dax!
 
Mina gamla Splitkenskidor gled förvånansvärd bra och inte hade jag speciellt bakhalt heller, ja se tjära!!!
 
På varje gran vi passerade var det snö på ovansidan grenarna s.k. upplega. Här ser vi Samuels utrustning som är full av snö, inte kul. Får man snö i pipan och sedan skjuter så finns det risk för pipsprängning med risk för skador på skytten! Nu visste Samuel om detta så han rengjorde bössan direkt efter "snöraset". Har man skyddslock på kikarsiktet och tejp eller något annat för pipan så undviker man detta problem!
 
Det var en magisk skog vi passerade eller åkte igenom! Jag säger bar OJ OJ OJ så vackert det var denna dag!
 
Ni förstår nog vad jag menar, eller hur?
 
Efter tolv timmars skidåkning så ......... nej nej skojar bara. Men efter några kilometer så började det gå lite tungt för "nybörjarjägar'n" med rätt kass kondition och med helkass ländrygg! Vilken tur då att naturens skönhet vart som balsam för hela kroppen, knoppen och själen!!!
 
När vi senare på dagen var på väg hem så bjöd naturen oss på denna sköna solnedgångt!!!
 
Hur gick det då med jagandet? Visst jagade vi å som vi jagade, hela dagen faktiskt. Men med handen på hjärtat så såg vi inte en enda skogsfågel denna dag! Det enda vi såg var en större hackspett och den varken får man eller vill man jaga. Men trots allt så var vi rätt nöjda ändå och trötta som bara den!!!
 
Det finns ingenting där fågla skiljer sig mer från människan än  i förmågan att bygga och ändå lämna landskapet orört! /Robert Lynd
 
dan

RSS 2.0