Ska-ta å skörda i växthuset idag!

Jomenvisst var det en skata i växthuset! Då vi har växthusdörren lite öppen så har nog den unga skatan traskat in i jakt på "käk"! Tyvärr så var det lite svårare att hitta utgången så jag blev på detta vis en räddare i nöden! Ja mina vänner, det var en av veckans krumelurer i den nöjespark som kallas livet! Ha det gött till nästa gång, då ska jag berätta lite från mitt besök på ortopeden vid Umeå lasarett!
 
Man kan inte göra annat med födelse och död än att
nyttja mellantiden! /George Santayana
 
dan

Det är så sorgligt att se!

Det är så sorgligt att se räv som råkat ut för skabb! Man kan se hur den har kliat sig sårig på bakkroppen och jag riktigt känner hur förbaskat det måste klia och svida. Nu ser det i och för sig mer illa ut då denna räv håller på att tappa den tjocka vinterpälsen samtidigt. Denna räv kommer med all sannorlikhet att gå en kvalfull död tillmötes på grund av skabb. De har ju ingen som kan behandla dem ute i skogen och jag minns hur svårt det var att bli kvitt dessa kvalster när vår hund Gibson hade blivit "smittad"! Jag tror att det tog uppemot ett halvår och flera kurer innan veterinären kunde konstatera att Gibson var fri sitt plågoris. En skabbräv bör avlivas för att den inte ska behöva lida så, stackars djur!
 
Detta foto är taget åt samma håll som ovan fast just när solen bryter horisonten där borta! Det är dålig kvalité på bilderna då de är fotade genom ett smutsigt fönsterglas och med en telefon utrustad med en kamera på 5Mpixel.
 
Smärta är en så obekväm känsla att även en liten bit av den kan förstöra
varje njutning! /Will Rogers 
 
dan

Vattennäbbmus, en lustig liten krabat!

I går då jag var uppe vid Svarttjärn så fick jag syn på denna lilla krabat, se den översta bilden. Tyvärr blev det ganska suddig på själva näbbmusen vilket beror till stor del på att den aldrig håller sig still utan far runt i minst 200 "knyck"! Det är alltså en vattennäbbmus som ni ser på bilderna. Bilderna på den döda v.näbbmusen tog jag 2006 då jag fann den på stigen ner mot vårt bad vid Lomsjön. Kolla in fransarna på tassarna, det använder den för att kunna simma bra och liknande fransar finns på svansens undersida som hjälper till när musen styr i vattnet med hjälp av svansen! Här nedan kan ni läsa om vattennäbbmusen, saxat från Wikipedia:
 

"Djuret är den största näbbmusen som förekommer i Europa. Den har en kroppslängd mellan 70 och 95 millimeter och därtill kommer en 47 till 77 millimeter lång svans. Vikten ligger vanligen mellan 15 och 20 gram, sällan 25 gram. Pälsens färg är på ovansidan svart och på undersidan variabel. Där kan den vara vitaktig eller svartbrun med rödbrun skugga. Med sin täta päls är arten väl anpassad till livet i vatten. Dessutom har den borst vid svansens undersida och vid sina bakre extremiteter som används för att styra i vattnet. Vid ögonen finns ofta en grå fläck och öronen är gömda i pälsen."

 

"Vattennäbbmusen är ett av de få giftiga däggdjuren i Europa. Giftkörtlarna sitter under tungan och med giftet kan den fälla bytesdjur till husmusens storlek."

 

Om vi alla bekände våra synder för varandra skulle vi alla skratta åt varandra för vår brist på originalitet! /Kahil Gibran ( 1883-1931)

 

dan

 

Jag trodde väl aldrig att det skulle .......!

Jag trodde väl aldrig att det skulle bli så fantastiskt att få barnbarn! Innan Myra föddes så pratade alla om att barnbarn -det är livets "efterrätt" det. Jag hade väl lite svårt då att förstå innebörden av detta, men nu vet jag vad det står för och instämmer till fullo!!!
 
dan
 

Ska bli bättre!

Som ni själva upptäckt så har det blivit lite mager med bloggande den senaste tiden. Mestadels beror det på att jag har haft det så förbaskat jobbigt med min "kära" ryggsmärta. De få dagar som varit relativt bra så har jag haft annat att prioritera! Men det ska bli bättre det vill jag lova, för sämre kan det ju inte bli!!!
 


Ps Den 19 juni ska jag på återbesök till ortopeden på Umeå univ. sjukhus. Rapport från det mötet återkommer jag med! Ds

dan

RSS 2.0