Sola i Norr!

Helgen som var tillbringade jag och Ingela tillsammans med barn å vårt barnbarn. Att det var en helg fylld av strålande sol får denna bild av lillan symbolisera! Tuff tjej va?!
 
För min egen del så har denna vecka varit rena "dyngan"! Sedan onsdag har jag varit sjuk, men vad jag har eller inte har vette klåån! Jag har ont i hela kroppen samt lite feber, dessutom har jag ett hejdundrande magont. Någon som haft något liknande eller hört talas om?? Men nu i skrivandes stund kan jag skönja en liten förbättring, så det värsta är nog över nu!!!
 
Men ha nu en skön fredagskväll på er alla!!!
 
dan
   

Underbara barnbarn!

Kan man önska sig något mer kärleksfullt så här på ålderns tidiga höst? Neeee kan inte tro det!!!
 
Ha en riktigt varm och skön helg med mycken grilla men lugnt å stilla!!!
 
dan

Bäver var det här!

Igår kväll åkte jag tillbaka till bäcken som jag bloggade om tidigare. Den är ju överbefolkad av bäver som dämt upp och vattendränkt åtskilligt av skogen runt om. Markägaren vill av förståeliga skäl reducera bäverstammen till en mer acceptabel nivå så att bäcken blir mer normalstor igen dessutom förstörs skogen av vattnet. Därför åkte jag dit igen i jakten på en bäver eller två!
 
Åh tänk, jag lyckades ju! Trägen vinner som det sägs men ärligt talat så måste man kunna lite för att lyckas. Bävern är ju ganska döv och ser dåligt men har ett fenomenalt luktsinne. Då gäller det att man gör sig hemmastadd någonstans där man har uppsyn över bäveraktiviteterna men vinden måste ligga mot jägaren så att människodoften blåser bort åt motsatt håll. För känner den bara en liten uns av människodoft så kommer den aldrig fram. Sen gäller det att göra sig hemmastad i gömslet i god tid innan bävern börjar bli aktiv. Är alla förberedelserna gjorda på rätt sätt så är förutsättningarna för en lyckad bäverjakt goda!!!
 
Ps Allt har sitt pris, för mig innebär det att bäverjakten gjorde min opererade ryggen mer smärtsam än vanligt! Men det priset är det värt, de ä sanninga dä!!! Ds
 
dan
 

En sådan stil han har!

Hundar kan verkligen slappa i de mest förunderliga ställningar. Vår Gibson visar väl det om någon i denna bildserie!!!
 
Ha en trevlig lördagskväll!!!
 
dan

Jag och Gibson ute på bäverjakt!

Idag så for jag och "Gibbe" till en bäck som överbefolkats av bäver som dämt upp och vattendränkt åtskilligt av skogen runt om. Markägaren vill av förståeliga skäl reducera bäverstammen till en mer acceptabel nivå, så att bäcken blir mer normalstor igen. Därför åkte vi dit för att försöka få oss en bäver eller två!
 
Men lyckades jag skjuta någon bäver? Nej nej, med Gibson i släptåg, eller rättare sagt överallt, så var det helt omöjligt att få syn på ngn bäver. Men det blev en skön dag ändå och det kanske mest dramatiska idag var väl att jag skar mig på högerlångfinger. Typiskt Dan kommer nog en del av er tänka, men det driter jag i! Kolla in bilderna!
 
Gibbe tycks vakta husses grejer men så är inte fallet, sanning å säga så platslade jag honom där!
 
Gibson tyckte det kanon att få springa omkring å undersöka tex som här då han är på bäverhyddan och nosar!
 
Grodan boll höll koll på oss mitt i parningsbestyren!
 
Ps I söndagskväll lyckades jag skjuta en bäver på samma ställe, då tillsammans med Nicklas som tillhör jaktlaget som jagar på denna skog. Ds
 
Dan

Bollkalle!

Gibson formligen älskar att leta föremål och just nu är det en tennisboll som är föremålet! Jag slänger iväg bollen så att han inte ser vart den landar, sen skickar jag honom i bollens riktning och säger leta boll. När "Gibbe" startar letandet så flyger han iväg med raketfart och efter idogt sökande finner han den till slut. Ibland slänger jag bollen fullt synligt och Gibson formligen rivstartar så grästussarna yr och far iväg efter den åtråvärda bollen. Enda problemet med denna lek är att han aldrig vill sluta
 
dan
 

Vackra djur i vår närmiljö!

Alldeles bortanför vändplanen på vår gata, cirka 100 meter bort på ängen, stod de vackra rådjuren. Mhhh vackra å varkra, det vet jag inte eftersom de håller på att fälla sin vinterpäls och ser då faktiskt ganska "skabbiga" ut. Men visst är det ett vackert djur vårt rådjur, å goda ska de va med!!! Kolla i flocken på fem djur varav en är en ståtlig bock som har anslutit sig denna vår.
 
Fin bock som med sina fina horn skulle kunna vara en sk medaljbock, kanske det kanske!?
 
Du får aldrig en andra chans att skjuta ett första skott! /okänd
 
dan
 

RSS 2.0