Tidig träff med Mårten, får jag hoppas!

I morgon i arla morgonstund är det tänkt att jag ska ge mig ut på gåsjakt, närmare bestämt kanadagås ska jagas! Jag återkommer snarast med utförlig jaktrapport, de ä sanninga dä!!!
 
Jag har inget nytt att rapportera angående mina ryggproblem! Det enda som jag vet är att jag är uppsatt på operationslistan uppe på ortopeden i Umeå. Men jag kommer att ha en personligt samtal med opererande läkare några veckor innan operation. Då får jag tid att bestämma om jag ska operation och i så fall hinna förbereda mig på det som komma skall. Jag vet ju redan vad jag måste gå igenom vid en ny steloperation och det är sjukt hur gräslig smärta kan vara, så är'e ba! Nog för idag, höres i morrn!!!
 
dan

Äntligen lite fågeljakt!

Idag så kom jag äntligen iväg på skogsfågeljakt. Resan gick till Långviksmon cirka 5 mil väster om Örnsköldsvik. Där på det område jag får jaga, finns det gott om gammal fin gran- och tallskog där skogsfågel i regel håller till. Bilen packad, bensintanken full, vinterdäck på, bössorna med och slutligen Gibson längst bak i bilen, sen bar det av.
 
Tanken var att försöka locka järpe och förhoppningsvis få någon inom skotthåll. Å tänka sig, jag fick mig en järptupp! Jag sköt den med en repeterstudsare i kaliber 22 lång, en Husqvarna årsmodell 1964 som är kanonbra med fina träffbilder. Jag valde att använda ganska långsam ammunition och på så vis reducera knallen utan att riskera skadeskjutning. Nu får jag försöka att jaga fler gånger och på så vis få ihop till en festlig middag bestående av riktigt äkta ekologisk mat, kan det bli någe bättre så säg???
 
En vacker järpe av hankön! Sägas kan att det är ju hannarna som lockas av ljudet från lockpipan, men ganska ofta så är det en och annan hona som "hänger på".
 
Jag har alltid varit intresserad av djur och natur och kunde för allt i livet inte tänka mig att skjuta vilda djur! Tvärtom så var jag motståndare mot jakt och hade inte mycket till övers för jägare. Nej nej, jag rent av hatade jägare i min ungdom. Men för två år sedan så övertalade min dåvarande chef att gå kurs för att förkovra mig och ta jägarexamen. Sagt å gjort, men jag gjorde det mest för att ha något att göra då dagarna var olidligt långa som sjukskriven.
 
Ju längre kurstiden gick så lärde jag mig mer och mer om jakt och jägare, och vips så vände jag på klacken och började ändra uppfattning. Numera är jakt mitt stora intresse och de dagar ryggen medger så övningsskjuter jag eller som idag, ge mig ut i skogen på jakt. Men bara så ni vet så är själva jagandet en förhållandevis liten del av jägarens jaktintresse, det är så mycket annat som "cirklar" runt detta intresse!
 
Ps Om fler i vårt avlånga land skulle lära sig lite om jakt så skulle det jaktmotstånd som finns i vårt land bli mycket mindre. Detta är jag helt säker på, de ä ba så!!! 
 
dan

Ooohh vad fina de är!

Nu efter ungefär 60 dagar så har de kommit fram ur äggen de små tjursnoksungarna som jag lyckats kläcka fram! Söta små varelser med en stor omätterlig glupskhet. Här ser vi en av de normalfärgade och i bakgrunden ser vi den av de fyra, det blev, som är albino. Mer om tjursnok, ungarna  och de vuxna, en annan gång!
 
Ha nu en riktigt riktigt skön och vilsam helg och gå gärna ut i den storslagna färgprakten som våra höstar alltid är generösa att bjuda på, så är'e ba!!!
 
dan

Hjälp, det är någe i vår trädgård, jag får gåshud!

Så farligt är det inte, eller hur? Bara en kanadagåsbulvan som jag ska använda vid jakt, till det har jag en hel flock. Vad ska jagas då? Ja kanadagås såklart!!!
 
Låt inte rädslan över vad som kan hända göra att ingenting händer! /Neale Donald Walsch
 
dan

RSS 2.0