Varmt minne!

Image by D-Stanley (License)
 
Kom att minnas ett telefonsamtal jag fick på försommaren! Det var mamman till en "tjej" som jag hade i matematik på högstadiet. Hennes dotter skulle doktorera om något inom kemi. Hon jobbar och bor dessutom i Schweiz eller Frankrike, minns inte vilket som.

Mamman berättade att vid dotterns disputation/doktorsexamen så var hon en av flera som skulle hålla tal i anslutning till hennes examina. Det mamman frågade om var ifall hon fick nämna mig i talet. Detta för att jag tydligen betytt så mycket för dottern under hennes tre år på högstadiet och för att jag sporrat henne att lära sig mer och mer. Sägas bör, att denna tjej gjorde ut gymnasiets
första mattebok innan hon slutade i nian. Dessutom var tjejen jätteduktig och flitig nog så det "hade räckt för tre"!

Snacka om känslor! Jag vet ju att vi lärare betyder en hel del för våra elever, men att jag betydde så mycket för en elev känns oerhört roligt och gör mig mycket rörd! Detta gör dessutom att jag längtar tillbaka ännu mer till mitt jobb, mitt skrivbord, eleverna och mina arbetskamrater!

Hoppas nu att nästa operation lyckas så pass att jag kan jobba en del helst halvtid eller mer! Den som lever får se, som gubben sa!!! 

Att gå till skolan gör inte en person utbildad, lika lite som att gå till ett garage gör en person till en bil! /Henry Louis Mencken (1880-1956) 

dan


Intimitet i insektsvärlden!

När jag kom ner på badstranden idag när jag och Ebba tog vår promenad så var det två stycken som älskade på stranden! Jag smög mig tyst fram och fotade hela akten som de två trollsländorna genomförde utan minsta blygsel.
 
De var så upptagna i den intensiva akten, så de märkte inte att jag var så nära som 10 cm med kameran.
 
På riktigt nära håll se ser man att honan håller fast hanen på huvudet samtidigt som han håller i "svansen" på henne och samtidigt har han fört sin yttersta bakdel mot honans "någonting". Eftersom jag inte vet hur det fungerar hos dessa trollsländor så kan det helt enkelt vara tvärtom! Ett vet jag i alla fall och det är att det rör sig om en parning, eller? Jag tror att paret är någon art av ängstrollslända! Ni som vet vilken art det rör sig om kan gärna kommentera det!!!
 
Sex kan göra de största, starkaste och mest maktfullkomliga män
till nallebjörnar! / Isaac Bashevis Singer
 
dan

RSS 2.0