En av vinterns skönheter!

Domherren, allas vår "Julfågel". Denna vackra skönhet har i ett flertal besökt vårt fågelbord även denna vinter. Man kan se flockar av domherrar på vinter medan de om sommaren lyser med sin frånvaro. Det beror på att de då flyttar ut till den djupa granskogen för att i lugn och ro föda upp en eller två kullar nya domherrar, förstår ni?
 
Ps Ta bra naturbilder med en telefon och dessutom genom ett sovrumsfönster, inte bra det!!! Ds
 
Kärleken till skönhet, i sina många former, är den mänskliga hjärnans
ädlaste gåva! / Alexis Carrel
 
dan

Förkylt!

(null)
Att vara förkyld med feber är ett rent helvete, eller hur "killar"?

Men det vet ni ju redan tjejer med er egen gubbe, kille eller han, hur djävulskt vi lider och hur svaga och hjälplösa vi blir vid denna hemska sjuka!!!😂🤪

dan

Vinterlanskap jisses va fint!

(null)

(null)
He ä ju nästa som Eden lustgård, dä ä ba sååå!!!


dan

Snart så!!!

(null)
Hmmm, vilken JEEP-modell blir det???

dan

Svårt val?

(null)
Det känns som när jag som liten och skulle köpa godis på kiosken, vilka karameller skulle jag välja? Kön bakom blev lång och irritationen hördes ljudligt från kompisarna som sugna på godis måste vänta på mej!

Samma sak nu, vilken JEEP ska vi ta? Enda skillnaden är att inga kompisar står suckande vid min sida.
Vid min sida!!! Men hur i hela friden tänker jag? Ingela min fru är ju med och hon är ju lika mån att vi väljer rätt.

Så jag gör som jag gjort sen vi gifte oss, jag förlitar mig på henne, hon är eftertänksam och inte så lättlurad, något som jag inte är!
Dä ä ba på dä visä, dä ä ba sååå!!!

Ps Jag har nu en gammal JEEP Grand Cherokee som "jaktbil" och vi är båda väldigt förtjust i den, därför väljer vi nu detta klassiska märke som vår nästa familjebil! Ds

dan
I ”väntrummet” igen!

Så var det då dags att vänta på operation igen! Vid återbesöket till min ortoped i mitten av december, så fick jag veta att de långa skruvarna som ska stabilisera den nedersta kotan (S1) och som skruvats in i höftbenen , har börjat lossna. Så bort med dem och kapa stängerna och vad mer det nu ska bli??

När det blir vet jag inte men enligt "min" ortoped så är jag prioriterad. Vad det nu innebär då "väntans tider" är min påtvingade följeslagare!!!

Av de 10 år som har gått sen jag gjorde illa mig, så har jag väntat och väntat och ringt å tjatat på att något ska hända i minst 8 av dessa 10år!

Så 10 år och två operationer senare så sitter jag fortfarande här i "väntrummet", med konstant värk och med värktabletter som mellanmål! Om jag är less? Ja vad tror du själv?

(null)

(null)
Det är det långa skruvarna längst ner som börjat lossna och som ska bort.

Inget är som att vänta, dä ä ba så, dä ä ba påde visä!!! /Dan Jag Jonsson

danRätt ballt när det är kallt!!!

(null)
Brrrrr kallt idag, minus 23 grader C! Men det är vackert ute och myggfritt, så det är rätt hyfsat ändå. Dä ä ba pådä visä, dä ä ba så!!!👍🏽

dan

Dagens värv, trimma lite!

Idag så kände jag mig tvungen att fixa lite med Ebbas päls, trimma henne alltså. Eftersom hon släpper så mycket underull nu så åkte Ebbas pälskarda fram. 

Av någon anledning så gillar denna lilla tjej att man håller på med både pälsen och kloklippningen. Vår förra border Gibson gillade inte alls kloklippningen.

Så nu kan man säga aatt trimmningen av Ebbas päls är igång och när varmare vindar sveper över Sverige så kommer Ebba att vara "frissad" som det anstår en vacker borderflicka! Det återkommer jag säkert till framöver, dä ä ba pådä visä!!!

(null)
En hel del strån blev det, som istället skulle ha fastnat i soffan, mattorna och kläderna, förmodligen alltså!!!

Alla djur utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att njuta av det!!! /Samuel Butler

dan

Dessa dagar .....!

(null) 
(null)
Dessa dagar längtar man till!!!

dan

RSS 2.0