När barn och hund funnit varann!

(null)
Mitt ena barnbarn och vår hund Ebba! 

Båda våra barnbarn formligen älskar Ebba och hon gillar nog dem helskarp med! För med både pussar å bus "dansar" de runt varje gång de träffs!!!

danDagens groda!

(null)
Idag träffade jag en groda, han hette Bo-Lage, han va snäll!!!

dan

Skön helg i kojan!

Pingsthelgen som var firade vi i vår lilla timrade koja i Kroksjö. En fantastisk helg med sol och värme, lugn och ro samt en tystnad som endst bröts av en kaskad av kärlekskranka vårfåglar!
Helt enkelt en helg som "laddade batterierna", snacka om friskvård!!!
(null)
Intreör från kojan.
(null)
Avkoppling!
(null)
God mat grillad över öppen eld.
(null)
Även Ebba njöt i det fina vädret.
(null)
Samt gott om grävling på markerna och under uthuset där en hona huserar med sina ungar! Märk den 1 augusti!!

Dan

Violettkantad jordlöpare!

(null)

(null)

(null)
Det här är en violettkantad jordlöpare, Carabus violaceus. Stor och grann väcker den uppseende när den kommer springandes på stigen!

dan

Trafikskola 1963 eller -64! (Repris)

Så var det då dags att lära sig lite trafikregler! Minns att det var en polis och ett tjej som var någon form av "trafikskolefröken". Lärde jag mig något? Lite minns jag att jag fick med mig, att stanna vid stopp minns jag samt använda ringklockan för att höras.
 
Det är nog ett minne blott att det finns sådana här trafikskolor för nutida barn. Barnen idag har väl aldrig fått lära sig trafikvett, än mindre fått träffa en polis att prata med. Var det bättre förr? Ja säger jag, i vissa fall var det bättre, de ä ba så!!!
 
De flesta fel som trafikpolisen hittar sitter bakom ratten! /Otto Ludwig 1923-2012
 
dan

Nu är stygnen tagna!

(null)
Ser lite underligt ut men det kommer att lägga sig och bli precis som stygnen ovanför. Men oj vad det kliar!!!

Fortfarande ondare än vanligt, men det blir lite bättre för var dag. Men tyvärr så kommer jag att få dras med mitt vanliga onda orsakat av att jag fick genomlida fem år av lösa skruvar. Enligt min ortoped har det orsakat skador på nerver vilket medför bestående nervsmärta, surt sa räven!

Nu är jag iaf färdigbehandlad i Umeå och det som kanske återstår är kontakt med Smärtrehabiliteringen för att få hjälp med framtida smärtlindring.
Ett nytt kapitel i min "ryggresa" är i antågande!!!

dan

RSS 2.0