Paviljongen?

(null) (null)
Kunde inte i min vildaste fantasi tro att vi skulle skaffa ett partytält eller som det också kallas "en enklare form av paviljong"! Jaja, nu är det så och vi slipper åtminstone regn, dä ä ba pådä visää!!!

Det enda varaktiga är förändring! /Buddha

dan

Lilla skogsödlan!

(null)

Här sprang en liten skogsödla förbi oss på stranden vid Vindelälven, när vi var och badade! Närmare bestämt i Vännfors naturreservat, Vindeln!


dan


Varmt och skönt?

(null)
Jag är ingen stor vän av sommar och sol, hatar det nästan! Men jag unnar gärna alla barn denna soliga, varma och badvänliga vecka, ja alla ni andra för den delen!

Jag är generös endast för att jag vet att svalare väder väntar runt knuten och hösten är snart här, dä ä ba pådä visä!!!

Ps Så som denna vecka varit minns jag min barndoms sommardagar! Ds

dan


Skuggrike!

(null)
Idag tillbringar vi mången timmar i skuggan! Njut medans ni kan, snart är hösten här, ä ba sååå!!!

dan

Vännfors naturreservat!

(null)
(null)
(null)
Underbar baddag vid Vindelälven!

(null)
Smolk i bägaren! Att inte folk kan plocka bort skräp efter sig, bedrövligt!!!😡

dan

Mårdseleforsen!

(null)

(null)
Mårdseleforsen, Västerbotten

dan

Ond bråd död!

(null)

(null)

(null)

(null)

För mig är naturen både vacker och lugnande för själen, där känner jag mig hemma och där kan kan jag "ladda mina batterier"!
Ibland blir jag dock påmind om livets förgänglighet och att livet även består utav död! Som i förrgår då jag hittade en skrattmås som av någon okänd orsak fått sätta livet till. 

Hej hopp stensopp! /dan

Badat och njutit idag!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Underbar baddag med hyfsad vattentemperatur, soligt, god mat, promenad och en hel hoper gädd- och abboryngel. Helt klart en skön dag, he ä ba pådä visä!!!

Lycklig är den som får vara den han (hen egen anteckning) är! /Friedrich von Hagedorn

dan

Ödle-torpet!

Varje gång jag åker till vårt torp så hittar jag ödlor! Nästan alltid när jag går på reptiljakt så ser jag flera skogsödlor och kopparödlor (ormslå).

Så ock igår onsdag! Då fann jag fyra kopparödlor från en vuxen ner till en årsunge, dessutom fann jag en liten skogsödlehane och en höggravid hona! Tyvärr så glömde jag bort att fota skogsödlorna, då det blrjade störtregna och vi skulle precis åka hem till HEM!

Säga vad man vill men återväxten på ödlorna är säkrad, dä ä ba så!

Läs om skogsödla här och kopparödla här!

(null)
Bättre med tre olika gamla kopparödlor i handen än ett stort hål i tanden!

(null)
Så liten den är den minsta av de tre kopparödlorna jag höll i på bilden ovan!

Ps Förra året så fann jag till min stora glädje även en huggorm, vad min fru uttryckte tar vi en annan gång! Ds

Skönhet är kraftfullare än vin; den berusar både brukaren och betraktaren! /Aldous Huxly

dan


Kvällspromenad!

(null)
(null)
Lomsjön klockan 22.30 den 16 augusti 2019. Kallt, bara 10 grader men ack så mången mygg, dä ä ba så!!!

dan

Tvätta på gammalt vis!

Idag har vi provat vår vedeldade vattenkokare! Den är gammal, rostig och utan asklåda. Men med lite knep och med en långpanna från vår förra spis som asklåda.

Vi har därmed gjor vår premiär med att tvätta två mattor. Åh det gick så himla bra så vi kommer med all sannolikhet att tvätta fler mattor i vår gamla rostiga kokare!!!

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Jädrans så bra det gick, tjohooooo!

dan

Svampätare!

(null)

(null)

(null)

Haren eller ekorren knaprar visst gärna svamp! Jag skulle tro att det är en hare i detta fall, har jämfört med ett harkranium som jag har.

Det ser rent av gott ut, då jag gillar svamp, vet dock inte vilken svamp detta är, någon typ av sopp tror jag men vet ej!? Om någon av er vet vilken svamp det är, så skriv en rad vettjaaaa!

dan

Ebba solar!

(null)

(null)

(null)
Hon kan verkligen njuta i solen vår lilla Ebba!!!

dan

Liten äng för våra insekter!

När vårt äppelträd blommade så formligen kryllade det av humlor av olika slag samt vildbin och tambin som kämpade om att få del av den söta nektaren i äppelblommorna! Men sen då, när äppelblommorna gjort sitt?
 
Jo för att främja våra pollenförande insekter, som är ett måste för att flertalet arter i vår flora ska bli pollinerade och för att insekterna ska få fortsatt tillgång till nektar, så har vi anlagt en liten äng på tomten samt låtit gräsmattan vara med en enorm mängd med vitklöver i.
 
Här är vår lilla äng. I bakgrunder lyser de söta goda vitklövrarna i gräsmattan! 
 
Det liknar himlavalvet en klar vinternatt, vitklövern riktigt lyser i gräset! När man går runt här så doftar det sött från de tusentals vitklövrarna.
 
Här ser vi en Stenhumla Bombus lapidarius i full färd i att smaska på lite nektar. 
 
En Jordhumla Bombus terrestris också i färd med att suga i sig lite nektar.
  
Ytterligare en Jordhumla med en stor "klump" bestående av pollen.
 
Stor fin Jordhumla som också bär omkring på en "pollenboll".
 
En Jordhumla som lyfter på ena benet som att säga till en närgången fotograf att kom inte närmare för då smäller/sticker det! 
 
Det är av oerhörd vikt att våra pollenbärande insekter har god tillgång till nektargivande blommor som de kan få "käka" ifrån och samtidigt hjälpa till med att sprida pollen, det där med "blommor å bin" ni vet! Så nu så surrar det i stort sett överallt i vår trädgård vilket känns riktigt kung, å dä ä ba pådä visä!!!
 
Livet är inte allt men en möjlighet till något!/Goethe
 
dan

Så många på samma plats!

Så mycket Gatkamomill Chamomilla suavéolens har jag aldrig sett på ett och samma ställe, som en gräsmatta! En area på kanske 50 kvadratmeter vilket är mycket ur min begränsade synvinkel, dä ä ba såå!!!
 
dan

Skräddare vs sädesärla!

Den här lilla sädesärlan flög och gjorde diverse konststycken i luften aldeles ovanför vattenytan. Var tvungen att smyga fram och se vad den egentligen höll på med? Då var det som så att den skrämde fångade skräddare, sådana där ni vet som "springer" runt på vattenytan med sina långa karakteristiska ben. När sädessärlan dök ner mot vattenytan så hoppade skräddaren upp i luften i tron att den skulle klara sig, men i samma stund som skräddaren hoppade passade ärlan på att med ett svårbeskrivet konststycke passa på att fånga den i näbben!
 
Har aldrig sett detta beteende förr men till min glädje fick jag det nu! Det är som jag så ofta poängterar att det även i det lilla händer de mest förunderliga ting i vår natur, dä ä ba så!!! 
 
          Här sitter den lilla sädesärlan och spanar efter stora feta skräddare på vattenytan!
 
Här ser man hur skräddaren nyttjar vattnets ytspänning och på så sätt kan springa/glida fram på ytan.
 
Hade turen att senare få se och fota en skräddare som hoppade. Tyvärr så är bilden allt annat än klar och tydlig, men ni ser och fattar nog ändå!
 
dan

No VC!

Struntade i att gå till min vårdcental för att ta bort stygnen på min tumme. Tre små stygn kan inte behöva tas bort av läkare eller sjuksköterska, nej de har nog viktigare saker för sig!
Ingela fick helt enkelt tillsammans med mig inta rollen som vårdpersonal, dä blev ba pådä visä!!!

(null)
(null)
(null)
(null)
Så där ja!!!

dan

Det är sjukt!

(null)
Det är sjukt att jag måste bli sjuk igen! Ont i hals och värk i armar å ben samt lite feber. Inte smärtar ryggen mindre nu heller, tvärt om, dä ä ba sååå!!!

Bättre är njutningen som varar ett ögonblick, än sorgen som varar för evigt! /Oscar Wilde

dan

RSS 2.0