Vår första hund!

(null)
Det är sommaren 1979 och vi har fått hem vår första hund boxern Bonzo! En helt underbar hund som blev en kär och älskad familjemedlem.
Jag tävlade en hel del med honom i både brukgrenar och i lydnad där han tog många priser och blev även uppflyttad i de högsta klasserna!
Tyvärr så skadade han ett korsband när han busade under en helt vanlig promenad, vilket medförde att hans tävlande var mer eller mindre över.
När han var ca 4år upptäcktes ett hjärtfel vilket förkortade hans liv avsevärt och han dog 1986 endast drygt 7år gammal. Den dagen stannade världen och tiden för en stund. Jaa det var en fin fin hund, familjemedlem, vän och kompis och jag kan än känna saknad efter honom, vår första hund!!!

Trevlig helg förresten!!!

dan

Köphysteri!

(null)

(null)

(null)
Köp köp köp! Resursslöseriets högtid är här! När det pratas om hur vi utarmar jordens resurser, då växlar västvärlden upp under juletid! Jag undrar om detta verkligen är julens budskap?

doppare-dan!


Botten upp!

(null)
Vilken fantastisk bouquet detta kaffe har, men spotta ut, aldrig!!!

(null)
TREVLIG HELG!!!❤️

Bästa sättet att förverkliga sina drömmar är att vakna! /Michael Pfleghar

dan

Orkar inte!

(null)
Arkivbild

När smärtan gör livet mer än surt, då orkar jag nästan inte göra någonting alls!
 Därför så blir bland annat bloggandet lidande, jag orkar helt enkelt inte blogga lika ofta. Men någon gång varje vecka ska jag nog kunna fixa det!

På återseende!!!

dan

Soppa och helg!

(null) 
(null)
I torsdags gjorde jag en god ärtsoppa att inmundiga till middag! Bättre med ärtsoppa än den soppa som råder på i Sverige idag!!!

(null)
Idag nya äventyr, men det skiter Ebba fullständigt i!

(null)
Trevlig HELG alla ni som förtjänar det, välj själv!!!

dan

Änligen snö!

(null)
Både jag och Ebba njuter av bara den i den första snön!

(null)
Se så glad jag är! Åsså ä ju TIKKA-mössan på, ä ba sååå!

dan

Kromosomkotte 1965!

Jag och min, på den tiden bästa, kamrat Sivert var nere vid Själevadsfjärden och letade spännande skatter. Ni som bor i trakterna vet var vi var om jag säger att vi gick efter vattnet mellan Hampnäs och Bryggeriudden.
 
 Vi lyfte på allt och hittade ett och annat skrot vill jag minnas. Men den stora upptäckten var den stora klumpen som vi grävde upp ur leran nära strandkanten. När vi fått upp den och sköljt bort leran så såg vi till vår förvåning att det var en enormt stor kotte! Självklart tog vi hem den samt en normalstor kotte som vi också hittade.
 
Väl hemma tyckte våra föräldrar att det var en så fantastisk nyhet så vi blev skjutsade dagen efter till vår en av våra lokala dagstidningar, Örnsköldsviks Allehanda förkortad ÖA.
 
Spana in tidningsutklippet frå sommaren 1965 med andra ord för 54år sedan, vi var 8 år då. Jag måste säga att vissa skeenden ifrån min barndom känns inte som så förbaskat länge sedan, det är så himla sjukt vad fort tiden går, dä ä ba såååå!!!
 
Så himla söta vi var på den tiden! Jag den kortare av de två. Jämför kottarna, maffigt va?!
 
Jag kallades StorDan av mina kompisar, men inte för att jag var stor verkligen inte, utan för att det fanns en yngre Dan i grannskapet som då kallades LillDan. Hemma hos mig så kallades jag för mest för Dantus.
 
Så sjukt stoooor den var! De sa då att det var en kotte som nog genomgått något kromosomfel och därför kallades den för en kromosomkotte. Dessutom så var den nog rätt gammal då den legat inkapslad i lera utan syre och på så sätt inte förmultnat.
 
Du vet att du har blivit gammal, när ljusen kostar mer än tårtan! /Bob Hope

TREVLIG HELG PÅ ER! ;)
 
dan


Bästa årstiden!

(null)

(null)

Dessa dagar alltså! Jag blir såååå glad!!!
(null)

dan

Naturkonst!

(null)

(null)

(null)

(null)

När isen på Lomsjön började lägga sig så uppstod en del häftiga möntster. Tyvärr så hade jag inte min kamera med utan fick ta med min lite äldre mobil!

dan

Du din skata!

Skata (pica pica). Du och dina skatpolare äter ju upp all fågelmat på direkten, jag blir ju ruinerad, så äre baa!!!
 
dan

RSS 2.0