Skräckens natt!

(null)
Jag ligger under täcket och skakar av skräck, då jag VET att det när som helst kan knacka på dörren! För det är ju HALLOWEEN idag och nu snart dyker kanske de onda andarna upp .. ........aaaahhhhhhh!!!

Vissa människor är så rädda för att dö, att de aldrig börjar
leva! /Henry Van Dyke

dan

Invandrare på gården!

Idag så fotade jag två invandrare som hittat fåglarnas "utskänkningsställe". Där kalasade de på både talgbollar och jordnötter. Denna art har invandrat till Sverige från framförallt Sibirien!
 
En av de vackra Sibiriska nötkråkorna.
 
Nötkråkan är cirka 35 cm lång, ungefär lika stor som en kaja.  Den är typisk med relativt kort stjärt och en lång, rak och spetsig näbb. Som ni ser är fjäderdräkten chokladbrun med många vita prickar, förutom på vingar och stjärt som är brunsvarta. Själva spetsen på stjärten samt undergumpen är vit. Hane och hona är lika, och ungfåglar skiljer sig ytterst lite från de äldre fåglarna. 

Locklätet består av ett kraftigt kräähh, kräähh, kräähh, vilket framförs från en trädtopp. Under sommaren kan den göra ett slags snarkande ljud med strupen.

 

 Den ser ut att ha det gott!
 
I Sverige förekommer nötkråkans typexemplar eller sk nominatform (N. c. caryocatactes) sparsamt som häckfågel upp till Norrlands södra gräns.

Smalnäbbad nötkråka  (N. c. macrorhynchos) etablerade sig i Umeå och Skellefteå hösten 1977 efter en invasion från öster. Därifrån har den spridit sig längs Norrlandskusten, från Gävle till Haparanda, och etablerat en häckande stam med ca 600 par. Grundläggande för denna stams existens är tillgången på planterade cembratallar i tätorterna. Emellanåt sker nya invasioner till norra Sverige från öster, bland annat 1985 och 1995.

 

 
Medan den ena sitter och solar och har det gott, så håller denna på att äta. Dessa fåglar är både snabba och viga och uppvisar stundtals akrobatiska konster vid jordnötshållaren!
 
Om det är den vanliga nominatrasen eller den smalnäbbade nötkråkan som besöker vår trädgård låter jag vara osagt. Om någon vet med säkerhet så skriv en rad!!!
 
De vackraste sakerna i världen kan inte ses eller ens beröras -
de måste kännas av hjärtat! /Helen Keller
 
dan

Glöm inte!

(null)

Mustaschkampen nov. 2019!

dan

Trevlig helg!

(null)

dan


Hjärta av guld!

(null)
Neil Young 

När jag ligger och har som ondast i ryggen och känner hur hopplösheten sveper in som en vind, lyssnar jag ofta på musik. En artist jag brukar lyssnar på är Neil Young och då framförallt på låten Heart of Gold! Sök rätt på den på youtube och lyssna, texten ser ni här nedanför. Kom inte sen och säg att den är kass, för det är den INTE!
 
HEART OF GOLD
I want to live
I want to give
I've been a miner for a heart of gold
It's these expressions I never give
That keep me searching for a heart of gold
And I'm getting old
'Keeps me searching for a heart of gold
And I'm getting old
I've been to Hollywood
I've been to Redwood
I crossed the ocean for a heart of gold
I've been in my mind it's such a fine line
That keeps me searching for a heart of gold
And I'm getting old
That keeps me searching for a heart of gold
And I'm getting old
'Keeps me searching for a heart of gold
Yeah 'keeps me searching and I'm old and old
'Keeps me searching for a heart of gold
I've been a miner for a heart of gold

dan


Käften kostar pengar!

(null)
När man ser räkningen!

 När jag gick i grundskolan så hatade jag att gå till tandläkaren. Alltid en sabla ångest och när man kom in i det eterluktande väntrummet var jag nästan spyfärdig av oro.
 Jag vet inte när det vände, kanske någon gång runt trettio, kanske senare? I vart fall så är besöken något av ett nöje idag! Jag till och med somnar under behandlingarna. Visst låter det knäppt? Näää det är knäppt, för jag tror att de flesta inte håller med.
 Men det finns ju alltid en baksida med det mesta och med tandläkarbesöken består den av RÄKNINGEN man får, ja fy å drag vilket elände! Dessutom så är det här med att bli till åren som med gammbilar, man går sönder här och där. För min del gäller det framförallt käftens innevånare tänderna, ä ba så!

dan

Bra dag att kämpa sig ut för!

(null)

(null)

(null)

Trots en  skitdag för ryggen, så måste ju Ebba ut på sina dagliga promenader. Vi går oftast ner till båtplatsen vid Lomsjön där det är både lugnt och vackert, så ock idag!
Alltså dessa vindstilla svala höstdagarna med solen lågt på en blåklar himmel, ja dessa dagar skulle man nästan kunna dö för! Eller som Bryan Adams sjunger, "I will die for you .......... Everything I do i do it for you" men det handlar dock om något helt annat och då spelar ju inte vädret någon roll!

dan

Samen i mig!

(null)
Leibolmai, samernas jakt och skogsgud.

Jag har på senare tid känt att jag måste hedra mitt samiska arv jag bär på, kommen från min morfars sida.
Eftersom jag alltid älskat allt vad djur och natur innebär samt att jag på äldre dar börjat jaga så föll valet på en tatuering föreställande samernas jakt-och skogsgud LEIBOLMAI. Känns fantastiskt faktiskt, dä ä ba pådä visää!

Där det finns barn, finns det hur som helst ingen riktig
fattigdom! /Martin Andersen Nexö

dan

Längtar ut!

(null)
Rökt fläsk vid en sprakande eld, vad kan vara bättre???

När man inte kan eller inte har möjlighet med att göra en viss sak, vad längtan efter det blir mycket starkare då, i varje fall för min del!

För mig är det avsaknaden av skogen/naturen som är jobbigast. Oavsett om det gäller att fota, jaga eller bara vistas i naturen så känns saknaden så oerhört stor, i stort sett var och varannan dag!

Att på grund av min skadade och onda rygg måsta tillbringa dagar i sträck i stillhet är min stora hjärtesorg, låter dramatiskt men är i stora drag sant.

Så efter min nästa ryggoperation, den fjärde, förväntar jag mig att vändningen kommer, för den har jag väntat på sen 2010!

dan

Olika perspektiv!

(null)
Så lustig man kan vara, jag som tyckte att jag var småtjock då det begav sig 1978. Vad ska jag då tycka idag 41 år senare? Det skulle ni nog bra gärna vilja veta!!!

dan


Trevlig helg!

(null)

dan

Snart helg!

(null)
Tordagskväll och snart helg!!! Helg å helg, jag är ju som sjukpensionär hemma jämt och ständigt så vad spelar det för roll? 
Jo men det är ändå någonting med helgen som förhöjer tillvaron ett snäpp, åsså är ju Ingela ledig förståssss, dä ä ba så!!!

dan

Ebba-mys!

(null)
Det skulle vara himla tomt på dagarna utan den här tjejen!

(null)
Jadåå kom närmare du!

(null)
Ebba gillar att mysa med husse, dä ä ba sååå!

Alla världens storheter väger inte upp en vän! /Voltaire

dan

Sommaren dör!

(null)

(null)

(null)
Sommaren dör sakta men säkert bort och snart kommer snön, yippiiiii!

dan

Ebba trynar hos matte!

(null)
Så mysigt att gosa ner sig hos matte!

(null)
Så mysigt det kan vara!

(null)
Fullständigt avslappnat läge! Hos matte myser jag alltid!!!❤️

dan

Morgonfika!

(null)
Efterrätten i den svarta runda dosan den BÄSTA är, dä ä ba på dä visä!!!

Ps Just läst lite kultur, nämligen Agent X9 med Modesty Blaise! Ds

dan

RSS 2.0