Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Nu är det sommar!

Publicerad 2009-06-20 13:45:37 i Familjeliv,

Nu är det sommar för min del! Varför då då?? Jo nu är Olivträdet utplanterat på framsidan och Gurk- och Tomatplantorna sitter nerbäddade i växthuset, då är det sommar för mig. Jag vet de som tycker att det är sommar först när de kokat den första "sommarsaften". Men för mig är det framförallt när Olivträdet planterats ut som den riktiga sommaren börjar, och nu är den här!! Tråkigt nog så firar jag midsommar och den första riktiga sommardagen med att vara förkyld. Så plantering och andra utesysslor får Ingela sköta ensam, men det fixar hon så bra utan mig! Kanske rent av bättre!! Det enda jag gjort idag är att fixa lite Nässelvatten. Man fyller en halv hink med nässlor, sen så fyller man på vatten och avslutar med locket på. Efter en vecka så har man ett effektivt gödsel till sina växthusväxter. Man blandar 1 del nässelvatten med 4 delar vatten. Nässelvatten är perfekt till framförallt gurkor som mår bra av kväverik näring.

Nä nu är det dags för TV-soffan igen, men kolla in hur det blev!!


Tomat- och gurkplantorna är på plats!


Nu står det där bredvid vår lilla fontän vårt Olivträd! När Olivträdet har acklimatiserat sig här ute så är det dax att beskära det.


När man en stilla sommarnatt tycker sig höra gräshopporna spela,
då är det kanske blixtlås!
  /Wolfgang Gruner

dan

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-06-20 13:49:17

fin blogg :)

kika gärna in på min;

http://annebertelsen.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela