Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Fler fjärilar!

Publicerad 2009-09-14 11:13:53 i Djur och natur,


Amiral (Vanessa atalanta). Trots att dennna individ har en lite "skabbig" vinge så är Amiralen en av Sveriges vackraste fjärilar. Läs om den HÄR!


Sorgmantel, (Nymphalis antiopa) tillhör precis som Amiralen praktfjärilarna. Trots ett något illavarslande namn så är det här en otroligt vacker fjäril, eller hur? Läs om den HÄR!


Nässelfjäril (Nymphalis urticae eller Aglais urticae), en av Sveriges vanligare och färgstarkare dagfjärilar. Har tidigare haft med den i min blogg men ville ha med den nu för att påvisa likheten med nästa art! Läs om nässelfjärilen HÄR!


En fjäril som påminner en del om Nässelfjärilen är Tistelfjärilen (Cynthia cardui) är en art i familjen praktfjärilar (Nymphalidae). Denna art är en utpräglad migrant som i Europa under våren vandrar norrut från medelhavsområdet. Enstaka fjärilar når ända till Sverige på försommaren. Arten är funnen i hela Sverige, men kan inte övervintra här. Det är alltså en ganska ovanlig fjäril häruppe i norr. I sommar har jag faktiskt sett åtskilliga av denna art på ängarna runt om i Kroksta! Läs om den HÄR!

Alla är som fjärilar, i början är vi alla fula och obekväma, sedan utvecklas vi till vackert graciösa fjärilar som alla älskar.   / Drew Barrymore 

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela