Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Inte privat!

Publicerad 2009-09-02 17:16:01 i

Jag tycker inte att skolor och vårdinrättningar skall få drivas i privat regi! Vi ska inte kunna göra profit på utbildning och sjukvård! Allt för många exempel har visat på vanvård och oacceptabla villkor inom den privata omsorgen! Nu har ett av Örnsköldsviks privata gymnasium gått i kk, m.a.o. det är inte vinstgivande längre. Jag tycker att kommuner, landsting och staten ska sköta om skolan och omsorgen! Det borgar för en någorlunda likvärdig service i hela landet. Däremot bör inte den "Blå" regeringen sänka skatten utan hellre öka skattebördan, framförallt för de högavlönade, så att vi får en rättvis och god skola, vård och omsorg!!! Solidaritet har hela landet fördelar av, för alla går i skolan och alla blir vi gamla och vårdkrävande en dag!

Saxat ur Örnskoldsviks Allehanda 1 och 2 september 2009.

"Skolan har fått oförtjänt dåligt rykte!"
Örnsköldsvik:
John Bauergymnasiet i Örnsköldsvik lägger ned. Sistaårseleverna får gå kvar medan Örnsköldsviks kommun tar över årskurs 1 och 2.
– Skolan har fått oförtjänt dåligt rykte, säger Christoffer Edlund, elev på skolan.

John Bauergymnasiet lägger ner i Örnsköldsvik!

Örnsköldsvik: Efter sex års verksamhet stänger John Bauergymnasiet i Örnsköldsvik. Kommunen börjar ta över eleverna med start vårterminen 2010. 

Slut på citat ur Allehanda


Jag tycker dessutom att man inte ska behöva ta dyra privata försäkringar för att få en god vård i detta land, det är skamligt och smaklöst!!!!


Ingen kan allt. Alla kan något. Tillsammans kan vi ännu mera!  /Carl Scharnberg

dan

Kommentarer

Postat av: - H*

Publicerad 2009-09-02 17:28:52

- håller med!

Postat av: Alma

Publicerad 2009-09-02 18:02:33

:)



Var gärna med i min tävling, du ska endast gissa svaret på en fråga och då kan du få en veckas länkning på min blogg. :) Gå in på länken nedan så får du mer info:

http://lloki.blogg.se/2009/august/tavling-gissning.html

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela