Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Julens vansinne!

Publicerad 2010-12-09 16:48:44 i Politik,

Det är väl inte någon nyhet att julen är den högtid då vi gör av med mest pengar, på hela året. Vissa till och med lånar fån suspecta långivare till ockerränta för att ha råd med vansinnet! Att köpa presenter till andra och samtidigt skuldsätta sig låter för mig helt sjukt och är inte alls förenligt med julens budskap. Att vi lägger en massa pengar på mat till vår nära och kära som kommer på besök är inget att säga om, men allt det andra eländet. Vi svenskar köper inte bara klappar utan även julkrafs för astronomiska summor varje år. Detta rimmar så oerhört dåligt eftersom det kristna budskapet handlar om kärlek och omvårdnaden av sin nästa. Detta kan man göra utan att mata  "Mammon" med massor av pengar och för en del lånade pengar!!!


Ju mer pengar du spenderar på din familj, ju mer tycker du om dem! Äre så, äre så, ska re va så???

Samtidigt som julen närmar sig så vet vi att allt fler svenskar drabbas av fattigdom varje år. Klyftan i samhället blir bara större och större och i det fallet har ju Alliansen (moderaterna) lyckats exeptionellt bra! Det senaste i raden av oförsämdheter, är att när man blir utförsäkrad från A-kassan så får man jobba helt gratis mot en lön motsvarande 65% av A-kassan, samtidigt som den lyckliga arbetsgivaren får 5000 kronor per månad för dig som arbetstagare. Det låter som en lögn men det är det faktiskt inte alls. Dessutom har vi sjukförsäkringen där de som är så sjuka att de inte ens vet om de lever nästa vecka stå till arbetsmarknaden förfogande. Ja ni hör ju hur helt sjukt det börjar bli i vårt land. Men nöjd måste Reinfelt och moderaterna vara som leder landet enligt deras devis "Bry dig bara om dig själv och skit i andra"!!!


Lyckosparkens tid är förbi, i vart fall om man är arbetslös eller sjuk!

Jesus föddes i en grotta eller stall. Som vuxen så "gick han lös" på månglarna i templet i Jerusalem. Skatteindrivarna ses i bibeln som något ont etc etc. Det om något visar väl vad det kristna budskapet handlar om, inte pengar i alla fall. Pengar är ett illa måste men vi kan inte fortsätta att höja "Mammon" till skyarna.  Nej då, ta det lugnt i Jul och slappna av och låt julen bli en tid för eftertanke. Begränsa klapparna till en rimlig nivå och skänk istället en slant till de utsatta i världen. Du kommer med all säkerhet att må bättre då, i vart fall efter julen när notan ska betalas!!!

Den människa är rikast vars nöjen är billigast!  / Henry David Thoreau

OBS!!! VILL DU VINNA pengar att skänka till välgörenhet i jul? Chansen finns om du är med och gissar bildgåtan!!! Länk HÄR!

dan

Kommentarer

Postat av: Emelie <3

Publicerad 2010-12-09 18:11:57

Hej sötnos <3

Nu kan du gå in och tävla om att bli dagens blogg. Vill du inte de kan du vara med och tävla om ett pris värt 2700 :-



Vi ses

Puss <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela