Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Operation igen!?

Publicerad 2010-10-15 13:22:34 i

Igår skickades en ansökan in till ortopeden i Örnsköldsvik med en begäran om pengar till en andra operation för min del! Så blir det ett ja så måste jag ta mig en rejäl funderare på om jag vill eller måste, men om nej så behöver jag ju inte fundera så mycket. Men ett är då säkert, blir det inte bättre i min rygg så lutar det nog mot operation!

Jajjamen nu är det fredag!!! Härligt tycker nog alla som jobbar dagarna i ända. Känns lite surt idag då MODO torskade mot AIK igår. Men så är ju hockeyn, den som gör flest mål vinner, oavsett mest skott på mål eller ett massivt övertag! Vi får hoppas att det går lite bättre i morgon lördag då MODO möter HV-71 nere i Jönköping! Nu hade jag fel, det ska vara i Fjällräven Center här hemma i Örnsköldsvik som matcen spelas, tack Bodil för din uppmärksamhet!

Ikväll fortsätter idol att fängsla många svenskar! Som skär och ren underhållning så är det rätt okey tycker jag. Men att en del av deltagarna är fullfjättrade artister med flera år i branschen tycker jag är orättvist, så jag håller på de rena amatörerna. Nu till veckans historia eller rättare sagt historier!!!


Förmodligen så blir det minst en resa till ner till Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs! På bilden ser man hur det såg ut vid min operation den 1 mars 2010.


När jag tänker tillbaka på hur extra ont jag hade veckorna efter operationen så blir jag genast betaänksam om att göra en ny. Men som sagts tidigare, jag kanske inte har något val! På bilden ser man en nyväckt Dan efter sin ryggoperation.

Glöm nu inte vad jag brukar säga, nämligen att ni ska vara vänliga och snälla med varandra. Jag säger ungefär som Toralf Nilsson i Glada Hudikteatern, varför gå omkring och vara dumma mot varandra när man kan vara snäll, man mår mycket bättre av att vara snäll och av att andra är snäll!!! Har ni inte sett dokumentärerna om Glada Hudikteatern som visats på STV, så bör ni göra det. Av dessa sköna killar och tjejer så lär man sig en hel del om värme, kärlek och livet självt!!!

Veckan historia: (Eftersom jag är inne på operationsfunderingar så kommer här några läkarhistorier)

- Doktorn, jag tror att jag är en katt.
- Hur länge har det pågått då?
- Joo sedan jag var en liten kattunge.

En till!

Doktorn till psykpatienten:
- Då har vi kommit överens om att du inte är nån strömming.
- Nej, jag är ingen strömming. Jag är ingen strömming.
Patienten lämnar läkarmottagningen, men efter några minuter kommer han springande tillbaka:
- Doktorn, doktorn! Det sitter en katt på trappan!
- Men var ju överens om att du inte är nån strömming.
- Vi, ja! Men hur ska katten kunna veta det?

Glädje är att se livet genom en solstråle!  /Carmen Sylva

dan

Kommentarer

Postat av: Bodil

Publicerad 2010-10-15 13:46:22

Är det inte i Ö-vik dom spelar?

Postat av: maran

Publicerad 2010-10-15 17:49:31

Hej! Oavsett vilket beslut du tar så tycker jag att det borde vara självklart att "myndigheternas" beslut är att bevilja en till operation!



Kram och trevlig helg!

Postat av: Ulf

Publicerad 2010-10-29 11:21:29

Hej Dan, kom till din blogg av en slump, men det visade sig att vi delar samma problem, hur mår du nu förtiden? Är det smärtfritt i ryggen? Hur är det med rörelseförmågan är den nedsatt eller märks det knappt?

Ha det kanon, Ulf Sinclair.

Postat av: Petra

Publicerad 2012-01-19 14:37:19

Hej,kom in på din sida av en ren tillfällighet pga att jag har samma problem som du.Är 37 år och för 4 år sedan fick jag 2 diskbråck L4 L5 L5 S1 med fruktansvärda nervsmärtor som föjd.Efter x antal månader med morfin dygnet runt så sprack diskbråcket L5 S1 med följden att jag till viss del blev förlammad i min fot och ben,akut op i Lund. 4 mån efter op "rasade" ryggen ,kotglidningar helt ihoipasjunken disk,(det som var kvar av den)Smärta osv fick op tid på Carlanderska i Göteborg där de tog bort diskarna och satte in sk burar eller korgar mellan kotorna fyllda med ben,sen trodde man att det var avklarat men det var bara början efter 3 mån när jag fick börja sitta igen (fick inte sitta på 3 mån efter op)kom nervsmärtorna igen då visade det sig att det hänt en sak som "INTE " kan hända,en bur hade lossnat och rasat in i ryggen,ett sk mekaniskt diskbråck som var väldigt allvarligt.Första stelop gjordes i maj 09, dec fick jag akutopereras igen det tog 7 timmar att få ut buren och göra en ny steloperation,jättejobbigt, korsett och inte sitta på 3 mån igen.Efter det lovade jag mig själv att aldrig op ryggen igen men tji fick jag, började framåt sommaren få ont i ryggen igen,kunde knappt ta mig upp om jag hade bockat mig framåt. Ny rtg som visade att min kropp hade "ätit" upp allt beninplantat så det satt bara fast i skruvarna och stagen.Hade bara ett val,ny op som blev av i Mars 2011 där dom gjorde en anna typ av stelop de satte beninplantatet både mellan diskarna och runt kotutskotten för där är bättre blodförsörjning och lättare för att läka så nu är det snart ett år sedan ,utförsäkrad och allt,ska nu in på ny utredning igen pga smärta men benet är kvar och fastläkt iallafall ngt.Tänkte bara jag ville dela med mig om min historia för man känner sig ganska ensam om detta ,har iallafall inte träffat mer än 1 person under dessa åren som haft samma problem. Hoppas verkligen det löser sig till det bättre för dig.Det jag varit med om är inte normalt så jag hoppas inte jag skrämt dig.

MVH Petra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela