Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Det råder sträng kyla i Sverige!

Publicerad 2011-01-18 19:46:34 i Politik,

Svergie blir bara kallare och kallare. Nu är det inte bara sjuka och arbetslösa som känner av Alliansens "iskalla" politik. Nu utvisas flyktingar som är i fara i parti och minut. I morgon bitti ska 70 talet Irakier utvisas från Sverige till en mycket oviss framtid i irak. Av dessa är en kille gift med en svenska, har barn och fast arbete här i Sverige. Pinsamt och rent av absurt att detta kan ske. Som sagt, Sverige blir bara kallare och kallare och för länge länge sedan har ordet solidaritet snöat över. Vart är vi på väg? Jag fryser och jag skäms!!!

Följande text är saxad ur dagens Aftonbladet och skrivet av Susanna Vidlund.

”Liv kan vara i fara”

Amnesty kritiserar tvångsutvisning av irakiska migranter!

Minst 14 irakier kommer med livet som insats tvångsutvisas från Sverige imorgon. Det hävdar Amnesty International som nu uppmanar migrationsminister Tobias Billström, och migrationsverkets generaldirektör, Dan Eliasson, att stoppa alla tvångsutvisningar till Irak.


Amnesty Internationals logga.

Den planerade utvisningen har blivit uppmärksammad av bland annat Amnesty som menar att irakiernas liv vara i fara. Amnesty säger sig av tillförlitliga källor fått veta att "minst 14 personer är från särskilt farliga provinser, från särskilt utsatta etniska och religiösa grupper samt sådana som riskerar förföljelse på grund av kön eller politisk åsikt".

– Människor som tillhör kristna eller etniska minoriteter eller som har engagerat sig politiskt är i riskzonen, säger Madelaine Seidlitz som är jurist vid Amnesty International till Aftonbladet. Hon berättar att hotbilden ser lite olika ut, beroende på situationen för den utvisade.

– Men det handlar om en faktisk risk att utsättas för allvarliga kränkningar av sina mänskliga rättigheter. Det kan innebära gripanden men kan också innebära att man utsätts för hot, direkt våld eller att man rentav blir mördad.

Du får fler vänner på två månader genom att intressera dig för människorna, än vad du får på två år genom att försöka få människorna intresserade av dig!  / Dale Carnegie

Ps Men Sverigedemokraterna gnuggar nog sina nävar och ler i mjugg!!! Ds

dan

Kommentarer

Postat av: Grottroll

Publicerad 2011-01-19 13:32:49

"Av dessa är en kille gift med en svenska, har barn och fast arbete här i Sverige."



Det visar ju att den snälla humana behandlingen av människor fungerar jättebra. Eller hur?

Istället för att ha ett fungerande system för behandling utav asylansökningar för invandrare så har vi denna snälla version som verkar fungera underbart bra med tanke på citatet, eller hur?



SD gnuggar nog sig om händer utav bara den, detta visar ju om annat att det nuvarande systemet INTE fungerar. Men skrik nazist/rasist etc när de försöker att få folk att förstå att det är fel att låta invandrare stanna i landet i åratal utan att ta något beslut om dem och sedan skicka iväg dem.



Var är det humana i det nuvarande systemet där svenskfödda med invandrar föräldrar ska utvisas efter att ha levt här hela livet?

Varför låter vi det gå så långt? Vems fel är det då? SDs för att de vill förhindra att detta ens får hända? Ja, enligt alla som vill sälja lösnummer så är det väldigt fel att man stoppar det innan det går för långt.



Folk måste snart sluta se allting genom Hollywood linsen. Köttbullar kommer från slaktade blodiga djur, din kläder är gjorda av ett barn i indien, ditt jävla stöd till någon gala gör i stort sätt inte ett skit.

Världen är inte en snäll och trevlig värld, det blir inte bättre utav att man daltar runt och inte gör något.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela