Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Bra TV-serie, men brutal!

Publicerad 2011-03-02 21:24:09 i Film och litteratur,

Som ni redan förstått så blir det mång mång timmar TV och film nu under min sjukskrivning. Nu har jag börjat se en TV-serie som heter OZ. Den är kanonbra men både brutal och ruggig. Serien har fått en massa priser för att den är så verklighetsförankrad, precis som "The Wire". När man vet att mångt och mycket i serien förekommer i verklighetens fångelsekultur i USA, ja då blir den ännu ruggigare och verkligen skrämmande!



Så här skriver någon om serien på Wikipedia.

"Oz är en amerikansk TV-serie som visades på kabelkanalen HBO mellan åren 1997-2003. Serien handlar om livet på det fiktiva maximum security-fängelset Oswald State Correctional Facility, kallat "Oz", och då främst om avdelningen Cell block 5, även kallad Emerald City, en experimentavdelning som drivs av Tim McManus i försök att skapa en humanare tillvaro där fångarna ska kunna rehabiliteras. Serien skapades av Tom Fontana, som också skrev större delen av de totalt 56 avsnitten som visades över 6 säsonger. Det är även Fontanas arm som man får se tatueras med ordet "OZ" i vinjetten, dvs. inledningen till varje avsnitt.

Serien är mycket våldsam, brutala mord, lemlästning och våldtäkter hör till fångarnas vardag, vilket har lett till en del kontrovers över serien i hemlandet tillsammans med det frekventa visandet av heroinbruk och nakenscener och användande av svordomar. En av de karakteristiska sakerna för serien är att vem som helst av huvudfigurerna när som helst kan dö. Handlingen kretsar oftast kring rivaliteten mellan olika gäng, framförallt nynazister (the Aryans), afroamerikaner (the Homeboys), muslimer (the Muslims), italienare (the Wiseguys) och latinamerikaner (El Norte)."

Vi är mer rädda för våra egna känslor än för våld. Personlig, Privat känslomässig smärta är mer skrämmande än vad någon någonsin kan åsamka oss genom fysikst våld!  / Jim Morrison

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela