Den bistra sanningen grabbar!Att söka sanningen är värdefullare än att äga den!  /Albert Einstein

Det  finns många stora sanningar som vi inte förnekar, och som vi ändå
fullt ut inte tror på!
  /Joshua Willis Alexander

dan

Gott Nytt 2010!!!

Jag vill på detta sätt önska er ett GOTT NYTT ÅR!!!!
Skål för ett nytt år och en ny chans för oss att få det rätt!  /Oprah Winfrey

En optimist stannar uppe till midnatt för att invänta det nya året. En pessimist stannar
uppe för att vara säker på att det gamla året tar slut.
   / Bill Vaughn

dan

Alla är vi "gröna" i början!!!

Som sagt, alla är nybörjare å man startar med något, skolan, simma, köra bi, datorer och trafikkunskap är några områden som vi alla har varit "gröna" i början!! Här nedan visar jag en bild på en ung Dan som en gång i tiden gick på trfikskola i Själevad strax utanför Örnsköldsvik!!! Jag var 7 eller 8 år då det begav sig. Visst är det kul att ha sådanahäringa goa bilder att fräscha upp minnet med? Kolla in den lille!!! Inte för att jag är så mycket större nu, utan bara för att kolla hur jag såg ut och vad jag gjorde omkring 1965!!!Alla behöver sina minnen. De håller betydelselöshetens varg utanför dörren!  /Saul Bellow

dan

Call of Duty Modern Warfare 2!

Igår åkte Ingela med Kristoffer, Ida och Samuel för att flytta in kristoffers bohag i hans nya lägenhet i Umeå. Hon skulle bli borta tills idag på em. Vad har jag då gjort och gör i min ensamhet? Ja gissa det ni!! Jo det enda jag klarar av för tillfället, se filmer och spela PC! Spela PC kan jag bara göra i max 5 - 10 minuter åt gången, sen måste jag upp och gå pga värken i ryggen. Ligga framför TV:n kan jag göra hur länge som helst, nja kanske inte det nej, tristess och rädsla för liggsår begränsar mina stunder framför TV:n. Måste upp och hoppa runt på mina kryckor emellanåt så att inte liggsåren får fäste! Men skulle det vara så att de dyker upp så finns det ju Helosan, spensalva!!! När det gäller att spela PC, så leker jag med min Julklapp, "Modern Warfare 2"! Ni ska bara veta, jag är en utmärkt soldat av yttersta rang, inbillar jag mig i alla fall!!! Barnsligt va? Javisst, men oj så kul!!!


Så här tuff kan man vara i Modern Warfare. Vissa kanske upplever att han ser löjlig ut. Vad som är rätt eller fel får du själv avgöra!!


Jag gjorde vapenfri militärtjänst när jag var 19 år och nu spelar jag krigsspel, hur i hela friden kan det komma sig??? Inte klåån vet jag!!! Personlighetsklyvning kanske det är? Nåja vad det än är så är ju spelen bara på låtsas om ni nu inte visste det, haha haaaa!!!


Jag säger bara, är ni frälst på "First person shooter games" så rekommenderar jag varmt detta spel!!! Kolla in ActiVisions hemsida för "Call of Duty"!

Krig är ljuvt för dem som inte har upplevt det!  /Desiderius Erasmus

Krigets tragik är att det använder det bästa hos människan för
att göra den värsta för människan!
   /Harry Emerson Fosdick

dan


Våra erogena zoner!


Det ligger en hel del sanning i denna bild, inbillar jag mig i alla fall!!! Egna erfarenheter, nja inte riktigt för jag gillar att bli kliad på ryggen åxå!!! Inte så dumt va??!


Sex är som snö, du vet aldrig hur många centimeter du kommer att få
eller hur länge det varar!
  /Woody Allen

Vilka är de fyra orden du aldrig vill höra när
du älskar? Älskling, jag är hemma!
  /Ken Hammond (Finns så många, vet ej vilken)

dan

En lustiger dans!

Julafton 2009 innebar inte bara Julklappar, god mat, trevligt sällskap, det innebar också en jubel och klangföreställning för vår hund borderterriern Gibson. Vi var i Vännäsby hos mågen Samuels föräldrar och de har ju en hund, Sibiriska Laikan Electra. Gibson och hon är sedan tidigare bekanta och något av bästa vänner. Så kvällen igenom lekte de och den lustiger dansen tog aldrig slut förrän Julaftonen övergick till Juldag. Kolla in deras busande!!!


Ibland var Gibson ovanpå Electra!!!


Ibland var Gibson under, och så här höll det på Julaftonskvällen lång. Man kan väl säga att de två hundarna fick en riktigt trevlig Julafton liksom Husse, Matte och alla de andra!!!

Hunden är en gentleman, jag hoppas få komma till hans himmel, inte till människans!  /Mark Twain

dan


MODO Yeeaahhh!!!MODO - Brynäs  4 - 2


KAAANOOOOOON!!!
Det finns inget som kan ersätta en seger!  /General Douglas MacArthur

dan

Sol, snö och is!!!

Nu framöver så kan man verkligen frottera sig i en bildskön natur! Snöbilder, isbilder och motljus i solsken, ja det är en härlig tid om man vill fota "granna" naturbilder!


Ett ensamt vasstrå vid Själevadsfjärden en vårdag 2004!


Lomsjön 2004!


Vid strandkanten, Lomsjön i Örnsköldsviks kommun, våren 2009!

Har man inte solen, får man göra en!  /Henrik Ibsen

dan

Så olika men ändå så lika!

Idag fick Gibson en riktig lekomgång, som han sent glömmer!! I detta väder är det svårt att inte gå ut en sväng trots pinsamt eländig värk. Men okey sa jag till Gibbe, vi behöver ju inte gå så långt! När vi hade varit ute i 10-15 minuter så kom hon springande där på lägdan med husse och matte bakom kopplet, boxern Doris! Oj vad de fick leka och busa! Doris som är 7 månader gammal älskar också att leka och busa runt. När man tittar på en Borderterrier och en Boxer som busar runt så här så slås man av hur olika hundraser de finns! Den ena mer olik den andra. Men innerst inne finns samma beteenden eftersom de har samma anfäder! Det var det jag menade med så olika men ändå så lika!!! Gibson och Doris lovade varandra att det skulle bli mer bus i framtiden för det var ju så kul att busa och hade inte vi brutit leken så hade de ed all sannorlikhet lekt än!

Den vinner aldrig vän, som aldrig skaffat sig en fiende!  / Alfred Tennyson

dan


Mot ett Nytt År!

Nu är den stora Julhelgen till ända. Hoppas ni haft en lugn och fridfull jul fylld med värme och kärlek! Själv har jag haft en kanonjul trots att ryggen blir bara värre och värre. Men för att det ska fungera så måste jag fokusera på de positiva händelserna i min omgivning och inte fastna för hårt i min "smärtbubbla"! Nu går vi mot ett Nytt År med allt vad det innebär av förväntningar och förhoppningar. En förhoppning som jag har är att min operation ska gå bra och en förväntning jag har är att det "Borgerliga patrasket" ska förlora valet till hösten! Jag tror på en rättvisare fördelning av resurserna och då borde oppositinen vara ett bättre alternativ! Det kan tyckas som att jag är "knallröd" i min politiska övertygelse. Men ska sanningen fram så är jag ganska ointresserad i politiska riktningar, faktiskt!! Jag bara vill att alla ska få det bra och att full rättvisa ska råda i vårt samhälle, anses det "rött" så får det väl göra det då, men det skiter jag fullständigt i!!!
 
Men nu struntar vi i 2010 och riktar in oss på att ha det bra och att fira en trevlig Nyår på torsdag!!!Släpp det senaste året i det tysta vakuum av det förflutna. Låt det gå, för det var ofullständig, och tacka Gud att det kan gå!   /Brooks Atkinson 

dan  


Snacka om Bock!!!

Förr i tiden på 1700 - 1800 talet så var Julbocken populär och Tomten hade inte gjort entre´ännu. Den bock ni ser här nedan fanns på friluftsmuseet i Bunge på norra Gotland. För övrigt bara några kilometer från Fårösund där vi bodde på vår resa i somras. Men tänk er att denna Julbock kommer in till barnen på julafton!!! Det är ju nog hemskt för en del barn som formligen är livrädd för Tomten! Hur skulle de reagera på denna Bock??? Hämska tanke!!! Man kunde använda denna på tre sätt, dels kunda man smyga in den i ett hus och ställa den i ett hörn eller så kunde föra Bocken mot fönstren på stugan och på så sätt simulera att Bocken var ute ch smög och kikade på små snälla eller arga barn. Det tredje sättet var att ha julbocken på en människa, dvs man klädde ut sig i lämpliga kläder och lät sitt huvud gömmas innanför rocken och Bockens huvud fick istället ta plats där det rätta huvudet skulle sitta. Vilken skräck skulle inte barnen känna när detta onda väsen knackade på och kom in i gården! Jag skulle nog ta fram Lobössan!!


Här nedan finns Jubocken beskriven och faktan är tagen ur Wikipedia.

Julbocken
är en av Sveriges allra äldsta julsymboler och har fått vara föremål för allehanda lekar och den har haft olika funktioner. Fram till 1800-talet gick ungdomarna på landet runt bland gårdarna och framförde enklare skådespel eller sjöng en julbocksvisa. En i sällskapet var alltid utklädd till bock och som tack för uppträdandet fick de mat och dryck till ett gille som hölls i mellandagarna. Bocken som symbol lär ha varit en kvarleva från vår gamla asatro. Den gamle åskguden Tor hade en vagn som drogs av två bockar, Tanngnjóstr och Tanngrisnir. Det förekom också att julbocken ställdes in under bordet och serverades diverse läckerheter från julbordet.

En populär bocklek var också att ställa in julbocken i smyg hos grannarna. Då gällde det för den som fått bocken att osedd lämna tillbaka den. Vad som hände annars förtäljer inte historien. På 1800-talet fick bocken en ny ärofylld uppgift - någon av männen i hemmet klädde ut sig till en bock och delade ut julklappar på ett sätt som föregrep dagens jultomte. Nuförtiden tenderar julbockens roll att inskränka sig till att vara en prydnad i närheten av granen. I överförd betydelse lever ordet dock vidare på finska språket, där joulupukki är namnet på jultomten.Fy klåån va ful och skräckinjagande denna figur skulle te sig på den tid det begav sig!!!


Nog ser väl Tomten mindre farlig ut än den skrämmande Julbocken? Det tycker jag i alla fall! Julen 2007 agerade jag Tomte hos två grannar som hade sina barn och barnbarn hemma över Julen.

När det gäller Tomten så vet ni nog en hel del om dess historia redan, men vill ni veta mer så klicka HÄR!

Ondska är något du känner igen direkt: man ser det på charmen!  /Brian Masters

Tro på andras godhet är ett gott bevis på ens egen godhet!  /Michel de Montaigne

dan 


Bästa klapparna!!!


Jag tycker innerst inne att julklappar är ett otyg!!! Folk köper prylar till varandra för flera miljarder och en del gör sig smått ruinerade, till vilken nytta? Visst kan man ge varandra några "klappar" men det måste vara rim och reson. Jag har ett förslag! Nästa Jul så köper ni inte tokmycket julklappar utan låter konsekvent 1000 kronor gå till hjälp åt barn som inte har något alls. Världens barn alltså! Bra idé va?

Men visst är det kul att få några grejer på julen att sysselsätta sig med. Kolla in mina bästiga julklappar!!!


Jag har alltid, ända sen barnsben gillat Helan och Halvan, Buster Keaton och Charlie Chaplin. Nu fick jag en box med 3 timmar Helan och Halvan, helt enkelt underbart!!!


Spela PC-spel är en av mina passioner! Call of Duty 2 stod med på min önskelista och det fick jag, YEAAAAH!!!


Det bästa till sist!!! En årsprenumeration av "Allt om Historia", vad mer kan man önska sig? Nu har jag allt det jag vill ha!!! samtidigt ger vi ju en slant månatligt till "Världens Barn" vilket känns extremt bra i maggropen!!!

Du kan lära dig mer om en människa under en timmes lek än
under ett år av konversationer!
  /Platon

dan


God Jul på er alla!!!


Jag vill på detta sätt önska er alla en riktigt riktigt GOD JUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Min önskan är ej att betyda allting för alla, men någonting för någon!   /Vincent van Gogh

Hur kan jag bli användbar, hur kan jag hjälpa? Det är något inuti mig,
vad kan det vara?
     /Vincent van Gogh

dan

.. endast tomten är naken!


Vad vet man? Då alla har somnat så kan allt hända!!!

Låt oss lära oss att visa vår vänskap för en vän när han
lever, inte efter han har dött!  
     /Francis Scott Fitzgerald

dan

Snööööööööööööööööööö!!!


Gibson tycker att livet leker när snön har kommit!


I morgon är det Julafton och hela Sverige är vit av snö, härligt!!!

Inga avstånd i tid eller rum kan förminska vänskapen mellan personer som är djupt
övertygade om varandras värde!
   /Robert Southey

dan

Julgran och snölandskap!

Igår var det dax för julgranen att göra entré. Som vanligt så var det frugan som pyntade och jag som assisterade. Vi blev jättenöjda med granen när allt hade kommit på plats! Idag var jag en sväng på skolan och var med vid terminsavslutningen, kanonkul att få träffa mina elever och arbetkamrater! På väg hem så såg jag ett fantastiskt vackert vinterlandskap. Den lågt stående solen och snön på träden gav ett vackert sken, så som det bara blir dagarna kring juletid! Kolla in!!!


Snart är granen klar, bara glittret saknas!
Varmt och fint sken i den underbara decembertid som nu är, trots -15 grader på termometern!!

Livet är en följd av ögonblick, att leva vartenda ett av dem är att lyckas!  /Corita Kent

dan


Baader Meinhof-ligan, RAF!

Ligger och ser filmen "Der Baader Meinhof komplex". En mycket bra film om än lite rörig. Här får man lite spänning samtidigt som man får insyn i den värld vi levde i under slutet av 60-talet och 70-talet!


Bra film som är väl värd att se!!!

Röda armé-fraktionen
(tyska Rote Armee Fraktion; RAF), även kallad Baader-Meinhof-ligan, var den mest aktiva tyska vänsterradikala revolutionära väpnade gruppen, och betraktades allmänt som en terrorist-organisation. Själva kallade sig RAF för en stadsgerilla, ett begrepp som myntades och utvecklades av den brasilianske revolutionären och teoretikern Carlos Marighella. Den stadsgerilla som närmast inspirerade RAF var latinamerikanska Tupamaros, och den första väpnade gruppen i Tyskland kallade sig därför Tupamaros West-Berlin.

RAF var verksamt mellan 1970 och 1998 och mördade 34 människor. Hösten 1977, vilken kom att kallas tysk höst, genomförde RAF ett stort antal aktioner, vilket ledde till en regeringskris. Ett av attentaten riktade sig mot den Västtyska ambassaden i Stockholm, läs om det HÄR! Många av dess medlemmar satt fängslade under 1970-talet, och flera av dem dog i fängelse under omständigheter som förorsakat olika mer eller mindre trovärdiga konspirationsteorier.

Man brukar dela in RAF i tre generationer. Det kanske viktigaste inslaget i den första generationens motivstruktur var att många framstående före detta nazister i deras föräldrageneration tillhörde den samhälleliga eliten i 1960- och 1970-talets Västtyskland och innehade ett stort antal viktiga poster inom stats- och lokalförvaltningen samt i näringslivet. Enligt RAF:s synsätt var Västtyskland bara en dåligt maskerad fortsättning av Tredje riket. Läs mer om RAF på nätet (Wikipedia), där jag hämtat denna fakta!!

Ringde Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs och fick veta att jag kanske kommer att få min operation i mitten av februari. Det innebär att jag blir utförsäkrad från kassan i "bara" 14-dagar. Men trots allt blir jag utförsäkrad vilket är ett hån mot en som nästan inte kan gå!!! De vill ju att jag ska infinna mig på arbetsförmedlingen för att få hjälp i min rehabilitering, skrattretade!!! Kanske man måste börja med en väpnad kamp motsvarande den i Västtyskland för att komma till rätta med orättvisorna i vårt samhället! Säger en man som gjorde vapenfri militärtjänst, en gång i tiden! dessutom så är jag pacifist ut i fingerspetsarna! Nej sådant löser nog inte rättvisorna i vårt samhälle men jag skulle inte bli förvånad om det blir en folklig resning en dag!!!

Livet får sin mening bara genom kamp. Triumf eller besegrande ligger
i Guds händer. Så låt oss hylla kampen!
  /Swami Sivananda

dan


Längtar tillbaka till Gotland!

Sitter och tittar på bilder från vår semestertripp till Gotland. När man sitter och tittar på bilder så här i efterhand så känns upplevelsen nästan större än då man var där. Har ni upptäckt samma sak någon gång? Men oavsett så var det en kanonresa och Gotland har mycket att bjuda på! Jag tänker återkomma med en mer utförlig reseberättelse framöver våren!!!


I blickfånget Fårösund från färjan till Fårö!


Vad vore Fårösund utan deras Gutefår!

Det finns ingen bättre reseguide än checkhäftet!  /Georg Thomalla

dan


Fjärde Advent!Vi är var och en av oss en ängel med endast en vinge, och vi kan endast
flyga när vi håller om varandra!
  /Luciano de Crescenzo

dan

Snögubbe du kära!


Hur kunde det gå så galet???


Vänner är bra att ha!!!

Den största vinsten man kan få är en god vän!  /Sokrates

dan

Regeringen svek SAAB, tycker jag!


Hon och regeringen svek Saab!!!


Den som i alla angrepp vädrar en sammansvärjning konspirerar själv! /Jurgen Seifert

dan


Nya läsglasögon, snus och fredagsfräckis!

Fredag igen och som sjukskriven med smärtsam värk så försöker man hitta ljusglimtar i tillvaron hela tiden. Inte nog med att det är fredag, jag fick dessutom mina nya läsglasögon från Favoptic och snus från Snusbolaget att testa. Ovanpå det fick ett nytt nummer av "Allt om Historia" som är en kanonbra tidning om historia. För övrigt en av mina julklappar från förra året, alltså en helårsprenumiration! Det är helt otroligt vad billigt det är att köpa glasögon från "Favoptic" eller "Optikbutiken" på nätet. Dessa läsglasögon, som ni ser på bilden, kostade 395 kronor med fodral och frakt. Det enda man måste göra är att gå till en optiker och låta prova synen. Sen skickar man receptet tillsammans med de provbågar man lånat hem och skriver ner vilka bågar man vill ha. därefter så skickar man iväg förpackningen som företaget betalar frakten för och vips så har man glasögonen i sin hand, några dagar senare. Jag har köpt glasögon på detta vis i tre - fyra års tid och både läsglasögonen, solglasögonen och de vanliga för långseendet, har funkat helt utmärkt. Kanon är det, tycker jag!!!!!

Som sagt nu är det fredag och då ska ni ha det så bra därhemma. Det är skönt att kura ihop sig framför öppenspisen eller i soffan nu när det är så kallt, -20 grader här i Örnsköldsvik!! Käka något gott, busa lite eller ba va!!! Bara ni är snälla med er omgivning och med er själva. Kolla gärna in bonnpajka och bonnjänta som söker fru och man. Det börjar klockan 20.00 i fyran!! Som avslutning på detta inlägg så kommer det en liten fredagsfräckis. Nä nu ska jag gå och läsa "Allt Om Historia" med mina nya läsglasögon! Ha det!!!


Vad lite kan glädja mycket!!!

Nu till Fräckisen!!!

En man sitter hemma och kollar sport på tv när hans fru frågar:

- Kan du fixa lampan i hallen??

Han tittar snett på henne och säger:

- Ser jag ut som en elektriker ?

Men kan du fixa kylskåpsdörren då??

- Laga kylen !! Ser jag ut som en kylmontör??

Jaha, men du kan väl åtminstone fixa trappsteget vid ytterdörren.
Han säger:

- Jag är f-n ingen snickare och fixar inga trappsteg!! Ser det ut som det står
Järnia i pannan på mig ? Jag har fått nog!!! Jag går till puben...

Han går till puben och dricker. Några timmar och börjar få skuldkänslor och bestämmer
sig för att gå hem och laga de trasiga sakerna. När han kommer hem märker han att
trappsteget är lagat, lampan i hallen fungerar och att kylskåpsdörren är hel. 

- Älskling, hur har det här gått till?? 

- Tja, efter du hade gått satte jag mig på trappan och grät lite. Just då passerade en ung
man och frågade vad som var fel. Och jag sa som det var. Han erbjöd sig att fixa alla
sakerna om jag antingen hade sex med honom eller bakade en kaka.

-Jaha sa mannen: Vad blev det för sorts kaka då ??

Men Hallååååå...

- Ser jag ut som en konditor, eller???!!!!!

Bara det att det finns glädje, är en källa till glädje!  /Hjalmar Bergman

dan


Alla barn gillar ormar!

Igår var grannpojken Linus på besök! Han ville titta på mina ormar och hålla i Albin, majsormshanen som är albino. Linus har verkligen blivit "ormbiten" och det blir egentligen alla barn, förr eller senare, när de får handskas med ofarliga ormar. Jag menar verkligen att "Alla barn gillar ormar"! Däremot om de, innan de har träffat en orm, får höra från någon vuxen att ormar är farliga, slemmiga och äckliga så då blir det en sanning för dem. Men som tur är brukar även de gå att omvända, det tar bara lite längre tid!  Jag har med tiden förstått att det för det mesta är mödrarna (mammorna) som är de största spridarna av fördomar om ormar, ödlor, småkryp och spindlar. Men det brukar inte vara svårt att övertyga även mödrar om ormarnas ofarlighet och charm, bara de vågar vilja bli omvända!!!

Så här kul hade Linus och Albin i går!!
Här verkar du trivas bra i värmen!

Fördomar skelar när de betraktar och ljuger när de talar!  /Duchess de Abrantes

Först när vi inte längre är rädda börjar vi leva!  /Dorothy Thompson

dan


Sussar så sött!Ibland så måste man bara få visa vad söta husdjur kan vara!!! Gibson sover i soffan medan Husse tittar på skidskytte!!! Han drömmer nog om hur kul det blir när Ida, Kristoffer och Samuel kommer hem. Tror du inte det Ida?

Det finns ingen bättre make-up för skönhet som glädje!  /Maria Mitchell

dan

Det strejkas hos Tomten!


Ingångna kontrakt är till för att hållas, även för Tomten!!! Vi får hoppas att det löst sig innan den 24:e!

Bästa sättet att uppskatta ditt jobb är att föreställa dig själv utan det.  /Oscar Wilde

Vi arbetar för att bli, inte för att få.  /Elbert Hubbard

dan 

Att kunna dammsuga!


Alla kan väl dammsuga!!?? För min del så har jag inte orkat dammsuga här hemma under de senaste tre veckorna! Det känns förbaskat tråkigt och pinsamt att inte ens kunna hjälpa till att hålla rent här hemma. Framförallt när man är hemma hela dagarna medan frun är på "dagis" och jobbar och sliter. Därför känns det så hiiiiiimlaaa skönt att jag nu har fixat det idag! Jag delade upp dammsugningen på varje rum och lade mig att vila däremellan. Jag blev så himla glad när det var gjort så det kom faktiskt en tår, glädjetår så klart! Det låter kanske fånigt, men har man provat på att vara handikappad på grund av värk så vet man nog vad jag pratar om. Att få känna att man gör nytta istället för att känna sig som en belastning går inte att beskriva. Jag vet att ingen i min omgivning ser mig som en belastning, men ändå känslan finns där! Så nu när jag i början av februari blir utföräkrad från "kassan" så vet jag vad jag måste göra. Jag får jag ringa upp min chef och informer henne om att jag ska börja jobba, på heltid dessutom. Jag får helt enkelt dela upp lektionerna i fyra delar och vila en halvtimme mellan varje del!!! Skulle nog uppskattas av eleverna, men skulle vi hinna med det som ska göras? Näää tror inte det!!

Här kommer slutligen ett citat som vekar vara myntat av den borgerliga Alliansen, vår regering alltså!!!

Om det är så hälsosamt att jobba, låt de sjuka göra det!   /Okänd

dan


Alliansens julklapp till oppositionen!

Nya siffror visar att oppositionen leder betryggande inför valet, hoppas bara att det håller i sig fram till sept. 2010! Men med Alliansens cyniska politik så är det nog ingen fara!!!


Jag förstår om Maud Olofsson har svårt för att le dessa dagar!!! Tyvärr Maud så kommer centern snart att vara ett minne blott!!

Läs gärna artikeln nedan!! (Artikeln saxad ur Aftonbladet den 14 december 2009!)

Alliansregeringen utförsäkrar sig

"När de skärpta reglerna börjar slå igenom och få ansikten blir det svårare att se fördelarna med arbetslinjen. Efter att cancerläkare slog larm om att svårt sjuka tvingades tillbaka in i arbetslivet, ändrades reglerna i veckan så att de svårast sjuka ska undantas reglerna. Och här börjar det bli problem. För varje grupp som undantas kommer nya grupper träda fram. Vilka är mest sjuka? De bröstcancersjuka eller Aspergersjuka med hyperaktiva luftvägar? Strokepatiener med halv kroppsförlamning eller människor med fibromyalgi och lätt ångest?

Det här är inga påhitt, det är människor som hört av sig och varit oroliga för vad som ska hända efter årsskiftet. Vad ska man säga? Se till att ha ordning på dina papper. Eller hoppas på att också din sjukdom blir ett av undantagen.

Med det är inte bara undantagsfrågan som ställer till det för regeringen. Statsministern försvarade i går sjukförsäkringsreformen och konstaterade krasst att vissa kommer att hamna i kläm. Det är en underdrift. Oppositionen har krävt att man ska riva upp och flytta fram starten för förändringarna så att de administrerande myndigheterna har chans att klara sina åtaganden. 17 000 långtidssjuka flyttas vid årsskiftet från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingens arbetslivsintroduktion. Problemet för regeringen är att de inte kan riva upp, göra om och flytta fram hur som helst eftersom det då framstår som att de inte vet vad de pysslat med de senaste tre och ett halvt åren. En fråga som jag gissar många redan i dag ställer sig.

Här har vi ett annat oväntat och lite intressant problem: En regering som faktiskt uppfyllt ett vallöfte men som inte kan dra fördelar av det. Jaha, så antalet sjukskrivna har minskat från 200 000 till 100 000 sedan 2006. Toppen, men hur många av dem haltar till jobbet eller är nybehandlade för prostatacancer?

Moderaterna har gjort allt de kan för att tvätta av sig stämpeln som elitparti för rika. Men precis som George Bush misslyckades med att framstå som medkännande under parollen ”compassionate conservative”, har Moderaterna oerhört svårt att slå igenom som mjuka.


I går kom nya siffror från SCB om hur folket skulle rösta om det var val i dag. Det visar ett kraftigt rödgrönt övertag mot alliansen, 50 procent säger sig rösta på något av partierna i opposition. 42,5 procent skulle rösta på något av partierna i den sittande regeringen. Moderaterna åker rutschkana, i maj hade de stöd av nästa 30 procent av väljarna. I dag är siffran ner på strax över 26 procent. Minns att detta är siffror från november, alltså innan debatten om sjukförsäkringarna nådde orkanstyrka. Vi kan nog räkna med att de utförsäkrade blev en tidig julklapp åt Mona Sahlin".

Konservativa är nödvändigtvis inte inkompetenta, men de flesta
inkompetenta människorna är konservativa!
    /John Stuart Mill

Demokrati uppmuntrar majoriteten att avgöra sådant som majoriteten
själv är okunnig om.
  /Platon

dan


Idag är det Sängen som gäller!

Har legat hela dagen idag och nu tänker jag lägga mig igen!!!
I smärtans land är vi alla ensamma!  /Mary Sarton

dan


Tredje Advent!


Dalmatinertiken Nova myser julen 2004!

En av dom bra sakerna med jul är att du kan få folk att glömma det
förflutna med en present!
  /Norman Vincent Peale

dan

Eld i håret!

I morgon så är det både den tredje Advent och Lucia på en och samma dag!!! Kanske några av er har tur och blir lussade fram på morgonkvisten. Med pepparkakor och lussebullar kanske han eller hon står där  vid sängen och sprider ljus och glädje. För er som har minderåriga barn kanske de vill lussa för er, hoppas på det! Det är sånt som barn kommer att minnas för hela livet, vuxna med för den delen. Men tänk er mig som lucia med MODO-tröja och ljus i hår, underbart och ett fantastiskt minne för livet för min fru!


Underbar Lucia eller hur?


Solen orkar nästan inte ta sig över trädtopparna den här årstiden. Men snart vänder det, det lovar jag. Som synes kan man skönja lite snö, så pass att det är lite vitt på backen. Vi får hoppas på mer så att vi får en riktig snöig och alldeles underbar jul!!!!

Det bästa i livet är det oförutsedda- för då finns inga förväntningar.  /Eli Khamarov

PS   Åsså vann MODO ikväll mot Luleå på bortaplan med 2 -1, starkt grabbar!!!!!   DS

dan


Fredagskväll!

Nu är det återigen Fredagskväll och två dagars ledighet väntar för många. Tyvärr så får affärsfolket nog jobba ändå. Alla sjukskrivna, dit även jag hör, är "lediga" hela tiden vilket inte alls är roligt då man går miste om, ja just det Fredagskväll och två dagar ledigt. Man känner sig så förbenat tillfredsställd då man kommer hem från jobbet och gjort sin vecka. Detta saknar jag väldigt mycket nu när jag är sjukskriven!

Men skit samma, nu är det i alla fall fredag och då är det "fest" i Kapernaum! Slå klackarna i taket, ryck frugan i Bh-bandet eller något annat busigt och oväntat. Gör kvällen till något mysigt och upplev det roliga tillsammans, men nyktert så klart! Eller som Nancy Astor präntat, "En av anledningarna att jag inte dricker, är att jag vill veta när jag har roligt!".

Nu är det snart jul det är för underbart! Men det finns en sak till som är underbart (många i och för sig) och det är MODO-hockey, som verkligen har börjat komma igång! Slog serieledarna HV71 härom veckan med 4 -1 på bortaplan, det ni, är inte illa pinkat!!

God helg på er! Gå nu och se på IDOL!!!!


Granen väckte stor nyfikenhet förra året! blir det så ock i år???

Res er o Ni fallna kämpar, res er och ta stånd, han som kämpar och springer iväg,
lever för att kämpa en annan dag!
  /Bob Marley

dan


Snustestet hur gick det?


Nu Har jag snusat upp alla sju dosor som jag fick tillsänt mig från Snusbolaget! Det blev både bu och bä för de olika sorterna. Nu har jag fått förfrågan om jag också vill prova några nya smaker som nyligen tagits fram, och det ville jag! Resultat från det testet kommer vid ett senare tillfälle då jag avsmakat delikatesserna!! I min undersökning så har jag tagit med tillverkarens beskrivning av snussorten och sen gett min kommentar. Slutligen har jag betygsatt snuset med 1 - 5 dosor där 1 dosa står för dålig snus och 5 står för  kanongod, förstår ni? Något som inte framkommer i testet men som är allmänt för alla sorterna är det låga priset, Snusbolaget har alltså mycket bra pris vid beställning via nätet! Besök Snusbolaget hemsida HÄR! Här kommer testet!!! 
Så här säger tillverkaren: Phantom Classic Lös är ett snus med en mildhet i sin traditionella tobakssmak. Till skillnad från till exempel Offroad Original Lös är inte tobakssmaken övertagande. Tobaken i Phantom Classic Lös är något pepprig och för definitivt tankarna till General Lös som de flesta känner till.

Så här tycker jag: Påminner inte ett dugg om General lös.  Luktar en aning lakrits med inslag av stall eller ladugård. Smaken har inget som överraskar, tvärtom. Upplevs något för söt. Färsk och fin och lätt att jobba med trots allt.

Betyg:
1(0) av 5 dosor


Så här säger tillverkaren: Phantom Classic Brown har till skillnad från Phantom Classic en grov smak av tobak. Phantom Classic Brown är också unik i sin rökiga smak, och riktar sig till den som uppskattar en framhävd, robust smak av tobak. 

Så här tycker jag: En god snus som för tankarna till Grovsnus. Lätt att jobba med och färsk och fin. Kan lätt bli en favorit bland traditionella Grovsnusare! Här får Swedish March se upp!

Betyg: 5 av 5 dosor 


Så här säger tillverkaren: Offroad Original Lös har en traditionell tobakssmak. Precis som till exempel General Lös, har Offroad Original Lös inslag av citrus och bergamott. Bergamott är en citrusfrukt som främst odlas i Italien och Afrika

Så här tycker jag: Aldeles för mycket smaksatt för mig. Går inte att jämföra med General lös, kanske om man tar bort 75% av smak/lukttillsatserna. Fick kväljningar när jag luktade på den och det blev inte mycket bättre när jag la in!!

Betyg: 1 av 5 dosor


Så här säger tillverkaren: Upplev med Offroad Lakrits Lös en djup, varaktig arom av lakrits blossa upp. Snuset har undertoner av anis och viol och doftar smakmässigt åt sötlakrits.

Så här tycker jag: En festsnus kanske. Tydlig lakritssmak med sötma. Jag gillar lakrit så den här kanske jag skulle använda till fest för att lukta lite godare ur munnen än med annan snus. Men ska jag vara ärlig så tycker jag att snus ska först och främst lukta och smaka snus, inte godis.

Betyg: 3,5 av 5 dosor


Så här säger tillverkaren: Elegant men kraftfull. Så har den beskrivits av många. Möt smaken av traditionell tobak i kombination med en modern friskhet i Thunder lös

Så här tycker jag: En riktig goding! Här har man lyckats att få fram en snus som bara har positiva egenskaper. Smakar som en blandning mellan Grov och Ettan men ändå med en liten egen karaktär. Helt klart en favorit hos mig. En snus som säkerligen kommer att utmana många etablerade snustillverkare, så här får bland annat Swedish March verkligen se upp!

Betyg: 5+ av 5 dosor


Så här säger tillverkaren: Offroad Apple portion är helt unikt smaksatt av gröna äpplen. Pratar man äppelsorter påminner den bäst om Granny smith. Söt, syrlig och något frisk. Begränsad upplaga

Så här tycker jag: Huvva vilken smörja!! Gick helt enkelt inte att använda för min del!! Visst är smaken unik men på ett inte tilltalande sätt. Ska jag ha något som ska smaka äpple, då köper jag ett äpple!

Betyg: 1(0) av 5 dosor


Så här säger tillverkaren: Phantom Classic Blue är en fyllig, mild och frisk snus- upplevelse. Classic Blue doftar framförallt frisk citrus, men till smaken är den mer söt än frisk. Phantom Classic Blue är fruktig och för tankarna till bär och framförallt enbär. Om man skall finna en motsvarighet i ett snusmärke som fler känner till, är det helt klart Göteborgs Rapé. 

Så här tycker jag: Håller med att det finns likheter med Göteborgs Rapé. Men den känns alldeles för söt. Den lilla enbärssmak man kunde känna var angenäm. Dock ingen snus jag skulle gå och köpa om det inte var kris!

Betyg: 3 av 5 dosor

Thats it!

OBS!  Nu ska man komma ihåg att smaken är som baken och det här är min upplevelse av de olika sorterna! Någon annan skulle förmodligen ge andra betyg!

Min smak är enkel. Jag nöjer mig alltid med det bästa!
/Oscar Wilde  Klicka HÄR om du vill läsa en mer utförlig biografi om Oscar Wilde!

dan


En stor dag idag!


Idag är det en stor dag för Sverige och svenskarna! Det helt unika Nobelpriset ska delas ut idag på Nobeldagen. Det är stort det med tanke på det renomé det har ute i den vida världen. Vill du vara med vid prisutdelningen och kvällens bankett, då är det bara att bänka sig framför TV:n. Det är alltid lika kul att få se de olika celebriteterna slafsa i sig av Nobelmiddagen!!! Vilka kläder kommer de att ha ikväll? Vem bär den fulaste kreationen? Sätt dig att se, vet ja!!!

Sen var det ju det här med Obama!!! Bra eller tokigt?? Jag tycker nog det är ganska OK! Han har ju i alla fall goda intentioner, denne Barack!
Politik är konsten att leta efter problem, hitta det, feldiagnotisera det och sen
ge det fel botemedel!
   /Groucho Marx

dan


Ingen jul utan snö!


Om det snart kommer snö så får vi hoppas att det inte är sådan här snö utan riktig snö!!!!

Ur kommersiell synpunkt vore det nödvändigt att uppfinna julen om
den inte fanns.
  /Katherine Whitehorn

dan

Bad Day!


Skulle egentligen gå på julmiddag på skolan ikväll! Det är den årliga tillställningen som våra chefer fixar till. Men jag har för ont för att gå dit och sitta. Sen vet jag att om jag plågar mig idag så blir det etter värre i morgon!


Inte för att jag dansade just Lambada innan ryggen började trassla, men jag var igång till 100% vilket jag idag uppskattar till 15%! 


Känner igen detta!!! Inte åldern utan knakandet i ryggen!


Snart är han häääääär!! Kul va?

När det finns smärta, finns det inga ord. All smärta är densamma!  /Toni Morrison

dan


Christmas In Wonderland!

Vill ni se en rolig och julig film, ungefär som "Ensam Hemma 1", så ska ni se en film som heter "Christmas In Wonderland". Den är klart sevärd och gör så att man kommer i fin julform och julstämning innan den 24:e!!!Julen, mina barn, är inte ett datum. Den är ett sinnestillstånd!   / Mary Ellen ChaseHV 71 - MODO    1 - 4  Hysteriskt kul!!!!!!!!!!!!!

dan


FörShrekligt kul!

Nu ska vi se på Shrek ("Ha en shrektigt god jul") eller "Shrek the Halls" som den heter på engelska. Det ska bli kul det!!Den som inte har jul i sinnet kan inte heller finna den under en gran!  / Roy L. Smith

dan

Bra kompisar!

Ända sedan vi kom hem med Gibson så har katten Athos behandlat honom som en bästa kompis! Det resulterar ju i att Gibson åxå behandlar Athos som en polare. Ibland när de leker är det bara att hålla sig ur vägen. De jagar varandra runt hela villan och slutligen brottas de tills någon av dem ger upp! Alla som besöker oss häpnar över att dessa två kan komma så bra överens och leka på samma vilkor. Det är för himla sött och kan ses som en liten tankeställare, att man kan leka och vara bästisar trots stora olikheterna!!!!


Den här bilden är tagen dagen efter det att Gibson anlänt till vår familj. Redan bundisar!!!


Athos har till och med tagit efter Gibsons tiggande när vi fikar!!!


Ibland då leken är som intensivast är det skönt att få gömma sig för Gibson!!!

Hur ovanligt och underbart är inte det ögonblicket när vi inser att vi har
hittat en vän!
   / William Rotsler

dan


The Hurt Locker!

En film som jag varmt rekommenderar är "The Hurt Locker"! Den är spännande rakt igenom och faktiskt en riktig nagelbitare!

”The hurt locker” utspelar sig i Bagdad 2004. Saddams regim har fallit men krypskyttar och självmordsbombare härjar fritt och skördar många offer. William James bombgrupp kallas in varje gång man hittat en misstänkt IED. Han drar på sig en astronautliknande skyddsdräkt och vandrar fram till sprängladdningen medan de andra håller utkik för krypskyttar. Vid ett tillfälle hittar han en så stor granat att han tar av sig skyddsdräkten. ”Om jag ska dö vill jag dö bekvämt”, säger han. Att bomber är ett utmärkt redskap för att skapa spänning är en gammal Hollywoodsanning, hur många gånger har man inte sett nedräknare stanna på sista sekunden och hjältarna pusta ut? Bigelow vet naturligtvis om det här men de många bombscener som finns med i "The Hurt Locker" överträffar allt jag sett tidigare just för att hon fokuserar på personerna mer än sprängmedlen. Sergant James dåraktiga modighet och hans kompanjoners desperata överlevnadsinstinkt gör varje scen laddad och smått ångestframkallande. Jag säger inte att detta är en film ni borde se, nej "The Hur Locker" måste ni bara se!!!

Krig är kapitalism med bara nävarna!  /Tom Stoppard

I skyttegravarna finns det inga ateister!   /Ernest Hemingway

En sak som blir uppnådd med våld, kan bara behållas med våld.  / Mahatma Gandhi

dan


Bara han klär på sig innan julafton!


Så här vill väl ingen att han ska dyka upp på Julafton?! Inga barn i alla fall!!! Jag avstår gärna åxå!!!

Skrattet är det kortaste avståndet mellan 2 människor!  /Victor Borge

dan 

Andra Advent och Wham!


Jag önskar er en skön och avkopplande Andra Advent!!!

Som en liten försmak av julen så bjuder jag här på Wham och "Last christmas"!


De, jag älskar, önskar jag ett uns av vanvett - Det gör hjärtat lätt!  /Anatole France

dan


Bowie meets Crosby!

Kolla in detta!!! Varma känslor väller fram och fina minnen väcks till liv, från juletid i det förgågna, från min barndom!!Julen är den helg som förföljer de ensamma, slitna och utstötta.  /Jimmy Cannon

dan

Robbie Williams, White Christmas!

Det här måste ni bara se! Se, njut och skratta!!!KANON!!!

Där det finns kärlek i hjärtat där känns julen i luften!  /W. T. Ellis

Ps  MODO - Färjestad i eftermiddag, håll tummarna ni som har lust till det!!  Ds

dan

Fredagsfräckisen!


Tänk att ni tjejer tycks ha fått alla fördelarna! GUD skapade ju mannen först så det borde vara vi killar som är de ultimata!? Men nej nej, det tycks vara så att HAN (GUD alltså) lärde sig av sina första misstag och sen utifrån dem så skapade han den fulländade människan, kvinnan!! Nu smörade jag rejält eller hur tjejer???

Man ska bara gifta sig med vackra kvinnor! Annars har man ingen
chans att bli av med dem igen!
   /Danny Kay

dan


Istid!

Gibson och jag var ut en liten sväng på Lomsjön idag! Härligt att kunna gå på isen efter strandkanten. Med all säkerhet så håller nog isen längre ut åxå, men varför chansa? Vi gick ut rätt sent vilket medförde att det hann mörkna innan vi gick hem,  det blev så där murrigt mysigt! Vad murrmys är får ni försöka lista ut själva för jag vet inte riktigt hur jag ska förklara uttrycket. Så här hade vi det!


Kolla först om isen håller!


Bäst att hålla sig nära stranden!


Full fart mot Husse!


Får jag springa iväg nu!


Vad var det där? Det prasslade där borta Husse! Ett Rådjur förmodligen!


Som ni ser så är alltid MODO med! Denna gång på huvve!!! Hoppas nu inte jag promenerade för långt idag eftersom jag gick fastän smärta. Men det märker jag nog i morgon när jag ska ta mig ur sängen!!

Nu är det helg igen och snart är det Jul och Nyår, härligt! Var en sväng till skolan (jobbet) för att lämna mitt nya sjukintyg. Jag är nu sjukskriven fram till den sista mars 2010. Förmodligen så är jag opererad innan dess, men det blir visst lång återhämtning sen och jag är nog inte fullt ut tillbaka förrän terminsstarten hösten 2010. Men som sagt det var så himla kul att få åka och träffa mina arbetskamraterna och alla elever! Jag längtar nästan outhärdligt mycket på att få börja jobba igen. Oj oj oj vad jag kommer att uppskatta ett liv som frisk! Jag kommer defenetivt inte att klaga för småsaker i framtiden. Nej, lev och var glad medan man kan, man vet aldrig något om morgondagen. 

Fredag, ja just det!!! Se till att ha det lite mysigt nu. Köp lite god mat, lite snacks och godis. Tänd en massa ljus och njut av ledigheten. Vad ni nu än gör så glöm inte bort att vara snälla med varandra! Bjud till lite! Sätt lite krydda på tillvaron! Hur skulle jag själv vilja ha det? Tänk så!!!

Ingen lyckas över sina vildaste förhoppningar om han inte börjar med
vilda förhoppningar.
/Ralph Charell

dan


Ett grisfarligt skämt!


En björn, ett lejon och en gris träffas.

Björnen säger: "Om jag ryter så darrar hela skogen av rädsla."

Lejonet säger: "Om jag ryter så skakar hela djungeln av rädsla."

Då säger svinet : "Ha, jag behöver bara hosta och hela världen skiter

i byxorna!"Humor är en individuell sak. Liksom tandborstar.
   /Marty Feldman

Jag vill att man kommer ihåg mig med ett leende, inte med en
plakett på väggen!
   /Victor Borge

dan


Fina tider nu!

Nu är det vackert ute i vår natur! Väntan har varit blöt, mörk och lång men nu är vintern på gång! Så också när det gäller MODO, alltså väntan har varit lång men fina tider nu! Snart är kvalsträcket passerat och siktet kan ställas in på slutspelssträcket. Hoppas nu bara att spelarna får vara hela och de skadade snabbt blir spelbara. Det är med MODO som med vädret, ju bättre det går/är ju bättre mår man! I alla fall jag!!!


Det är verkligen sköna dagar nu, soligt, fruset och lite snö!


Lomjön den 1 december 2009!

Blink-pin

Det finns inget som kan ersätta en seger!   /General Douglas McArtur

dan


Så olika men ändå så lika!

Idag fick Gibson en riktig lekomgång, som han sent glömmer!! I detta väder är det svårt att inte gå ut en sväng trots pinsamt eländig värk. Men okey sa jag till Gibbe, vi behöver ju inte gå så långt! När vi hade varit ute i 10-15 minuter så kom hon springande där på lägdan med husse och matte bakom kopplet. Det var Boxertiken Doris som kom!!! Oj vad de fick leka och busa! Doris som är 7 månader gammal älskar också att leka och busa runt. När man tittar på en Borderterrier och en Boxer så slås man av hur olika hundraser det finns! Den ena mer olik den andra. Men innerst inne finns samma beteenden eftersom de har samma anfäder! Det var det jag menade med "så olika men ändå så lika"!!! Gibson och Doris lovade varandra att det skulle bli mer bus i framtiden för det var ju hur kul som helst och hade vi inte brutit för att gå hem så hade de med största sannorlikhet lekt än! Kolla bilderna!!


Buset går runt i en lustiger dans!


De skulle nog ha busat än om de fått!


Här är den söta Doris 7 månader! Läs om Boxer HÄR! Läs om Boxerklubben HÄR!

Tappar du lusten till lek, då tappar du livet!  /André Bjerke

Det är bättre att leka än att inte göra någonting alls!  /Konfucius

dan


RSS 2.0