Inte det också!

Det känns som att jag fått en hästspark i magen, minst en häst! Natten har varit rätt fri från sömn då både rygghelvetet värker och nu detta till på köpet, som dök upp från intet! Åkte akut in på onsdagskvällen med agressiva magsmärtor. Det visade sig vara en nära på brusten blindtarm, opererad 00.00 - 01.00!!! Så nu har jag nära på olidlig värk både fram å bak, måste ha gjort något riktigt ont i mitt förra liv!!? 
 
 Där sitter den den lille rackaren!
 
Å så här ser den ut, dock inte min det där!
 

Så där ja, nu har man snart ännu ett snyggt ärr på kroppen, he he!!! Blindtarmen sitter på höger sida inte vänster, fotat genom en spegel!
 
Ps Jag har hellre kvar min smärta än att Alliansen ska vinna nästa val! Ds
 
I smärtans land är vi alla ensamma! /May Sarton
 
dan

Nytt kikarsikte!

Jag har köpt ett nytt kikarsikte! Nu har jag inte köpt det dyraste siktet. Nej det här är relativt billig och passar mig bra, eftersom min börs inte är så välfylld nu i sjukskrivningstider. Sen är det ju åxå så att börsen blir betydligt tunnare framåt november då jag blir utförsäkrad för andra gången, hatar alliansen, fy å bläää! Kolla in siktet, tjhooo!
 
 

Vortex Crossfire II 3-9x50

 
Specifikationer:

Optik:

 • Fully Multi Coated .

Mekanik:

 • 1” tub.
 • Flyggplansaluminium kropp.
 • Entubskonstruktion.
 • Fast focus okular.
 • Låga target rattar med lock.
 • Reset Turrets: enkelt att resetta rattarna med en peng eller verktyg.
 • Vattentäta: nitrogenfyllda och O-ring seglade.
 • Fukttäta.
 • Chocktestade. 

Teknisk data:

 • Förstoring: 4-12x.
 • Objektiv diameter: 44mm.
 • Tubstorlek: 1”.
 • Parallax: från 91.4m.
 • Ögonavstånd: 9.9-11cm.
 • Riktmedel: V-Plex eller Dead-Hold BDC (icke medförstorande).
 • Synfält: 10.6-4.3m/100m.
 • Target rattar: lågprofil med lock.
 • Justermån: ¼ MOA.
 • Antal MOA/varv: 15 MOA.
 • Maximal höjd justering: 60 MOA.
 • Maximal sidojustering: 60 MOA.
 • Vikt: 522g.
 • Längd: 322mm.
 • Livstidsgaranti. 

Medföljer:

 • Okular och linsskydd.
 • Rengöringsduk.
Underligt, inte sant? Samma människor som skrattar åt spående zigenerskor tar ekonomer på allvar! / Franklin D. Roosevelt
 
dan

Trist utvecklingslära, men träffsäker!


En gång i tiden fanns det en chans att bromsa förstörelsen av vår "moder jord", men nu är'e alldeles för sent! Ja inte ä ja direkt en optimist när det gäller hur vi hanterar vår jord, eller hur? Men frågan jag ställer är, har jag fel?
 
Det finns så mycket föroreningar i luften nu så om det inte vore för våra lungor skulle det inte finnas någon plats att förvara det på! /Robert Orben
 
dan
 

På skjutbanan!

De dagar som ryggen känns rätt okey så brukar jag åka till skjutbanan i Arnäs. Kung tycker jag, för det är för himla skoj!!!
 
Gibson är ju naturligtvis med, han är ju min trogne följeslagare! Men var inte oroliga för då jag skjuter, ja då sitter Gibson i bilen! Ingen risk då!!!
 
Äkta vänner är som stjärnor... Du ser dem inte alltid, men du vet ändå att de alltid finns där! /Eleanor Roosevelt
 
dan 

Påfyllning!

I helgen var vi upp till Vännäsby och Umeå för att träffa våra kära barn och vårt underbara barnbarn! Vi kände att vi behövde lite "påfyllning" eftersom det var en hel månad sedan vi träffades! Men visst behövs det mer än en enda ynka helg för att bli riktigt mätt, jaadåå!!!
 
Den som inte älskar någon, verkar för mig inte heller kunna älskas av någon! /Demokrit
 
dan

Räven raskar inte över isen längre!

Var på Bockjakt igår kväll med Nicklas, en fd elev och jägare utav rang! Men inte blev det någe rådjur inte. Vi såg två stycken men det var en get med ett kid och det är ju bara bockjakt som är tillåten nu, så de fick vara. Men innan kvällen var till ända så fick jag skjuta en räv! Det var med blandade känslor som jag tryckte av. Jag vet ju att rävjakten är ett måste för viltvårdens skull, men samtidigt så rörde den lilla räven upp känslorna på den "gamle" biologiläraren och djurvännen! När jag såg på den lilla räven i kikarsiktet och den stod där likt en liten hund och tittade på mig, då var det svårt att trycka av, men så blev det!
 
Här ligger den den lilla ungräven! Det visade sig sen vi vänt på räven, att den hade skabb!
 
Nu visade det sig att den unga räven hade skabb och då kändes det med en gång lugnt och helt rätt att ha dödat den. Efter att vi bränt upp den lilla krabaten, vilket man ska göra med skabbrävar för att inte skabben ska sprida sig, så var det slutjagat för denna gång! Dessutom så var jag tvungen att tvätta alla kläder samt skor och själv duscha, för att minimera risken att få med sig skabbdjur hem till Gibson.
 
Nästa fredag så blir den bockjakt igen. Hoppas på bockkött till frysen då!
 
Så här sargad och sönderkliad skulle räven sett ut över hela kroppen om den fått leva vidare. För rävar med skabb väntar alltid en ohyggligt plågsam död, då den hårlöse stackaren skulle duka under på grund av svält eller frysa ihäl till vintern!
 
Ps Trots att jag har så förtvivlat ont i ryggeländet idag så var gårdagskvällens bockjakt (rävjakt) med Nicklas väl värt det!!! Ds
 
Smärta är livet - ju skarpare, desto mer bevis på liv! /Charles Lamb
 
dan
 

Ögonblick!

Ska just fota denna kniphona då en sädessärla kommer flygande. Utan att jag ser det i sökaren så flaxar den rackaren förbi strax bakom den nyfikna knipan. Ett ögonblick som förevigats och som annars aldrig lagts märke till, så det kan bli!
 
I förstorat format ser ögonblicket ännu mer kul ut. Kanon tycker jag!!!
 
Det faller mig aldrig in att tänka på slutet. Jag njuter av ögonblicket! /Henrik Ibsen
 
dan
 

Jag har en skruv lös ....!

Visst har jag en skruv lös, nej närmare bestämt sex skruvar lösa, minst! Jo det är sant, samtliga sex skruvar i min stelopererade ländrygg är lösa. Dessutom så har det inte läkt ihop någonting mellan kotorna där ben samt en sorts massa lagts in för att få kotorna att växa ihop till en kota! Det är inte nog med det, för både i "skruvhålen" och mellan kotorna så är det inflammerat på grund av den rörelse som blir när jag rör mig, men röra mig måste jag ju få göra! Utöver allt detta så har jag inflammation i något som heter fasettleder på grund av att ledbrosken nötts bort och ben gnider mot ben. Nu var det nog inget mer!?
 
Vad ska då göras? Jo, i slutet av november så ska jag upp till Umeå där hela steloperationen som jag gjort i Strängnäs ska göras om! Skruvarna tas bort och prover ska tas i skruvhålen för ett se om det även finns bakterier där i. Sen tvättas allt rent och nya instrument sätts in och en massa benbitar packas in mellan kotorna. Det blir alltså att göra om hela "skiten" igen och det som gjorde så himla ont veckorna efter operationen, men smärta är jag ju rätt van att leva med så det fixar sig nog. Nu ska ni få se på lite bilder som förklarar lite mer!
 
 
Här kan man se att skruvarna är lösa! Det mörka området runt skruvarna är tomrum som uppstår då skruvarna lossnar. Det ser likadant ut på andra sidan!
 
Här ser man hur inflammationer och nötning gjort de två nedersta kotornas ytor skrovlig och inte så slät som de ovanför. Här ser man också att skruvarna sitter lösa. Bilden tagen bakifrån.
 
Här ser man också hur bedrövligt det ser ut mellan de två nedersta kotorna, namngivna L5 och S1. Samtidigt ser man hur ett diskbrock deformerat kotan ovanför dvs L4. Enligt ryggspecialisten från Umeå så var det inte konstigt att jag hade så ont, det ser riktigt bedrövligt ut enligt honom! :(
 
Men nu mina vänner så är det ju helg och då ska man vara glad!!! Så var glad allihopa, för det ska jag va! Så det så!!! Trevlig helg på er!!! :)
 
Endast de är lyckliga, som har blicken riktad på något annat än sin egen lycka! / Thomas Carlyle 
 
dan
 
 

Vad är nu detta?

Vad tänkte ni på M? Var det kanske meningen med avseende på sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen? En tanke bara!!!
 
När någon säger att han blivit rik av hårt arbete, så bör man fråga: Vems arbete? / Donals Marquis
 
dan

Min rygg och ett nytt sätt att torka underredet tjejer???

Vad kan dölja sig på damtoaletten? Vem vet, ja vem vet? Bilden har varit med i ett tidigare inlägg!?!
 
I tisdags så träffade jag den ryggspecialist som skulle fastställa min nuvarande ryggstatus. Vad han informerade mig om återkommer jag till under kommande vecka. Det är faktiskt en hel del som hänt där "bak" sedan förra röntgensvaret!
 
Nu har det ju varit semestertider och i och med att min fru varit ledig så har jag varken velat eller hunnit med att blogga så mycket. Det har ni nog märkt själva, inbillar jag mig!? Till veckan och framöver så blir det som vanligt igen med inlägg var och varannan dag!
 
Så väl mött nästa vecka!!!
 
Om alla årets dagar vore lediga skulle fritid vara lika tröttsamt som arbete! /William Shakespeare
 
dan

RSS 2.0