Snusa eller inte snusa, det är frågan!

Funderar på att sluta snus och börja röka istället. Näärå skoja ba, visst funderar jag på att sluta snusa och bli ren från nikotinberoendet. Men är jag tillräckligt motiverad? Ja dä ä frågan dä! Vi får se vad som händer framöver våren!!!
 
dan

Magisk dag!

Efter en dag av blåst och snöyra så har det vänt till en rent magisk dag ute i vår natur. Sol, bara några grader kallt, vindstilla och massor av iskristaller i träden, kan det bli mer magiskt. Man blir bara så himla glad dessa magiska dagar, ni håller säkert med!!!
 
dan

Fågeljakt i vardande!

Jag och min svärson Samuel var ut på toppjakt i lördags. Vi skulle med andra ord försöka få en tjäder eller orre på matbordet! Hur det gick det får ni se en om någon eller några dar, bilder på G!
 
Humöret på topp inför dagens toppjakt, japp!!!
 
Ett ting av skönhet är av evig lycka! /John Keats
 
dan

Schillerstövaren Lucas, det är Gibbes kompis det!

Min jaktkompis Daniel hade lite svår med hundpassningen igår onsdag, därför ställde jag upp som hundvakt. Det blev en lustiger "dans" på morgonen när Lucas dök upp!
 
De lekte först oavbrutet i två timmar med att brottas och jaga varandra.
 
Därefter avbröts leken med en 2 km lång promenad varvid katt och råttaleken fortsatt ute på Lomsjön.
 
Väl inne igen fortsatte brottningen och jagandet och när en av hundarna ville vila och sova en stund så jagade den andre upp sin kompis och tvärtom och leken fortsatte. På eftermiddagen så gick vi de 2 kilometrarna igen och hundarna sprang för fulla segel runt runt och busade med varandra.
 
Emellanåt blev det en gullig liten slick på nosen för att sedan gasa på igen och leka! När så Daniel dök upp på eftermiddagen så var båda hundarna helt slut på och de hade nästan ingen lust att kliva upp på en stund. Jag inbillar mig att leken kommer att fortsätta i full styrka nästa gång Daniel behöver hjälp och Lucas dyker upp!
 
dan

Dåligt minne!

Snart så är man väl så här glömsk!!!
 
Det räcker inte med att ha erfarenheter, man måste kunna komma ihåg
dem också! /Carl Hammarén
 
dan

Vad läser du älskling?

He he, vadå olika???
 
Mannens uppgift är att imponera på kvinnan!  /Odd Nerdrum
 
dan

Vad kvinnor vill ha och dagens Lindström!

Kan detta va hemligheten till kvinnans hjärta?
 
Från och med idag så kan ni följa Lindström och hans roliga teckningar här på bloggen! Det är bara att klicka på iconen som finns i rullisten till höger. Så fastän jag inte har uppdaterat min blogg så kommer det dagligen en ny Lindström, bra va!!?
 
Eskimån: "Om jag inte visste något om Gud eller synder, skulle jag då hamna i  helvetet?"
Prästen: " Nej, inte om du inte visste om det."
Eskimån: " Varför berättade du om det då?"  /Annie Dillard
 
dan

Sol å kyla!

En stilla promenad i strålande sol blev det idag söndag. Det var bitande kallt -15 grader, men det är skönt när det nyper till i kinderna!!!
 
dan

Appropå varg!

Är det så här det är? Knappast, men vem vet???
 
När vårt hat är alltför starkt sänker det oss lägre än den
vi hatar! /François  de la Rochefoucauld
 
dan

Bra TV-serie!

Jag gillade serien skarp då handling och dialog var bara bäst, grym kostymering samt "skitbra" skådespelare! Serien kan åxå ses som ett historiskt dokument om hur det var en gån då de besuttna styrde och ställde med arbetarna med "järnhand". Kan man önska sig mer? Se serien om ni har möjlighet, finns att köpa på CDON eller så kan ni ladd. ..............ja just det hmmm!
 
Downton Abbey är en brittisk tv-serie från tv-bolaget ITV från 2010 skapad av Julian Fellowes och Gareth Neame, samt primärt skriven av Fellowes. Serien utspelar sig på det fiktiva godset Downton Abbey i engelska North Riding of Yorkshire där tittarna får följa den aristokratiska familjen Crawley och dess tjänstefolk i början av 1900-talet. Serien är det mest framgångsrika kostymdramat sedan En förlorad värld från 1981, med mer än 10 miljoner tittare. Både första och andra säsongen nominerades och vann ett flertal priser och utmärkelser, bland annat vann första säsongen en Golden Globe för Bästa miniserie 2011.
 
Handling
 
Första säsongen utspelar sig mellan Titanics förlisning 1912 och första världskrigets utbrott 1914. Andra säsongen utspelar sig mellan åren 1916 och 1919, och 2011 års julavsnitt utspelar sig över långhelgen jul-nyår 1919-1920. Tredje säsongen utspelar sig mellan mars och augusti 1920 samt en julspecial som utspelar sig i september 1920. ITV har bekräftat att en fjärde säsong bestående av åtta avsnitt samt ett julavsnitt kommer att visas 2013. Faktan är hämtad från Wikipedia.
 
Dåtiden är ett främmande land. De gjorde saker annorlunda där! /L. P. Hartley 
 
dan

Alltid lika tråkigt!

Efter att ha varit hemma 4 dagar så var det dax för Ida och Myra att åka hem till Vännäsby! För oss som blev kvar här i stugan kändes det nästan som om klockan hade stannat. De som har barn och dessutom barnbarn, känner nog igen sig i detta.
 
Vink vink morfar och mormor och tack för denna gång, tycks hon mena, tryggt vilande i sin pappas famn!
 
Hon var lite spak "vår" lilla Myra efter ett par dagars spysjuka! Hörde idag från Vännäsby att Ida, Myras mamma, hade åkt dit på spysjuka hon med. Vi får väl se om vi med åker dit på denna eländiga vinterkräksjuka!
 
Vi skiljs åt enbart för att mötas igen! /John Gay
 
dan

En överraskning kan man nog säga!

Fick ett paket i julklapp som bland annat innehöll en klubba att suga på. Jag stoppade den i munnen och visst var den god, så jag njöt en stund. Efter ett tag så kände jag något hårt som fanns i klubban. När jag tog den ur munnen så hade det framträtt en mjölmask i klubban och det jag hade känt var dess ben, huvud och delar av den hårda kroppen! Då blev det därmed tvärstopp på sugandet och det bar istället av till badrummet för en stunds tandborstning! Men kul var det så det så! Kolla in de smaskiga bilderna!!!
 
Äckligt va?!
 
Överraskningar bör aldrig komma oväntat! /Helge Krog 
 
dan
 

Typisk svensk!

He he!
 
dan

RSS 2.0