Det blir säkert regn!!!


Det har varit kalasväder nu i några dagar, nästan så att en gammal man skulle kunna tänka sig att gå å bada, men men! Nu kommer tråkmånsen fram!!! Det är stor risk att det kommer ett åskregnväder efter det fina som varit, skulle vara typiskt svensk sommar. Men vet du vad tråkmåns, det skiter jag fullständigt i, för idag är det sol å det är KANON tycker jäg!!!

Upp till trettio års ålder får man värme från sin fru, efter de trettio skänks värme av starka drycker, vid livets slut värmer inte ens elden på härden! / Latinsk ordspråk

dan


Hjortronsommar?


Som så ofta förr så var jag idag upp en sväng till Svarttjärn i Själevad. Där finns det alltid lite hjortron på ett ställe efter stigen, inte så mycket men tillräckligt för att man ska se om det blir en bra hjortronsommar eller ej. Så vad jag kan se så blir det en bra hjortronsommar i år. Till hösten så vet vi om det blir någon hjortronsylt sommaren 2011!

Jag har lärt mig att man inte bör gå genom livet med en fångsthandske på båda händerna, du måste kunna kasta något tillbaka!  /Maya Angelou

dan


Äntligen är det dax .... !

... med fotbolls-VM för damer i Tyskland!


Kuuuuuuuuung!!! Äntligen kan man bänka sig på kvällarna efter en solig dag. Appropå sol så blir det många soldagar denna sommar för det har jag spått i ormskit ska ni veta, ha ha haa!!!

De säger att fotboll handlar om liv och död - men det är viktigare än så! /Bill Shankly

dan

Hundpersilja och gurka!


Idag så har Ingela skördat dill, persilja och gräslök i växthuset. Gibson var ju naturligtvis med, och vet ni va? Joooo, han formligen älskar persilja, dill och ruccola! Kolla ba!!!


Han sväljer dem likt korvbitar, i en hast!!!


Även gurkan går att skörda men får sitta kvat till frukost och middag i morgon!

Lycka är lika mycket att kunna gilla vad du gör som att göra vad du gillar! / Charles M. Schulz

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!!!

dan

Regnet det bara öser ner och ..........?


Nu kan vi snart inte klaga på att det är för torrt i markerna. Visst, växtligheten behöver detta regn men inte vi, framförallt INTE i morgon MIDSOMMARAFTON!!!

Dåligt väder ser alltid värre ut genon fönstret! / John Kieran

dan

Sommargrönska!


Strax före midsommar är sommaren som bäst, tycker jag i alla fall!!!


I all blommning och grönska, en hundbak med svans!!!

Man borde varje dag höra lite musik, läsa en god dikt, betrakta ett vackert konstverk, och - om det är möjligt - säga ett par förnuftiga ord!  / Johann Wolfgang von Goethe

dan

Ny familjemedlem som ger kalla kårar för en del!

För många är spindlar den totala och mest avskyvärda skräckupplevelsen. Men absolut inte för mig, så därför har jag efter en hel del tjat med min kära hustru, köpt en ny spindel av arten Brachypelma smithi, även kallad Mexicansk rödknäad fågelspindel. Min tidigare hona av samma spindelart dog när hon ramlade ner från hennes terrarium som jag glömt att stänga. Jag hade det terrariet på en hylla 1.70 m upp, så hon föll ner och sprack sönder och dog ganska omgående. Jag har aldrig tidigare glömt att stänga något terrarium, men denna gång hände det och det smärtar mig otroligt mycket, för hon var både vacker, lugn och lättskött. Jag hade haft henne sedan hon var en liten "fis", se tidigare inlägg i kategorin "våra husdjur" 2010-04-28 och 2010-07-18.

Nu har jag dock lovat mig själv och min fru (framförallt) att absolut inte glömma att stänga terrariet där spindeln bor, inga andra terrarier heller för den delen!!!


Här är hon, mitt nya husdjur!!! Med tanke på att jag glömde stänga terrariet för den förra spindeln så förstår ni nog varför jag fick tjata en del innan Ingela gav med sig och som en liten födelsedagspresent lät mig införskaffa en spindel!


Vill ni läsa om Brachypelma smithi, så gör det HÄR!!!

Möt det du fruktar och rädslan försvinner!  /David Joseph Schwartz

dan


Söndag söndag sööndaaa!!!


Söndagen den 19 juni  har jag invigt Samuel i Svarttjärns magi! Detta skogsområde som gett mig så ofantligt många sköna minnen och en plats där jag ofta laddar batterierna!!!


Kanske inte den bästa stig runt tjärnen för någon med ryggproblem. Men tar man det lugnt så funkar det!!!


Samuel hänförs av Svarttjärns klara vatten där abborrar, små gäddor, regnbågar och rödingar simmar hungrigt omkring!!!


Ida och Samuel har varit hemma sedan i fredagskväll, kanooooon!!! Det är mysigt när våra barn är hemma i fädernehuset, men det är alltid tråkigt när dom far. Som tröst  och tur är så kommer Kristoffer hem i morgon, tjohooooo! På eftermiddagen idag så blev det fika, efter maten, på baksidans altan. Gibson ska ju alltid vara med och helst då i Idas knä!

Barnet har som regel fått sitt förstånd från pappan, eftersom
mamman har fortfarande sitt i behåll!
/ Gloria Seymour

dan


Lördagsfiske!


Att känna sig laddad inför en fiske-eftermiddag!!!


Trots många gäddor som gav oss gråa hårstrån med sina hugg utan att fastna, så fick jag till slut en liten gädda. Så lyckan var total, trots att den var mindre än mågen Samuels 5-kilos gädda som han fick för en vecka sen!!! Men hur klarade ryggen en eftermiddag med fiske? Jodå ganska bra, för på något konstigt sätt känns ryggvärken lite mindre när jag gör roliga saker. Samtidigt så vet jag av bister erfarenhet att efter sol kommer regn, så i morgon kommer det att vara pest och pina, men det tar jag!!!

Många försummar den lilla lyckan, medan de förgäves väntar på den stora!  / Pearl S. Buck

dan


Tv-serier och fredag!

Efter en förmiddag liggandes framför TV:n så har jag kunnat dammsuga lite och därefter gick jag en kort promenad med Gibson. Men sen så sa ryggen ifrån och jag var tvungen att återgå till horisontellt läge igen, dvs jag var tvungen att lägga mig ner. Vart ligger jag då? Jo framför TV:n och ser TV-serier så klart!!! Vad jag ser nu? Jo "The Unit". Det är en Amerikansk TV-serie som handlar om en elitstyrka typ Delta Force, fast på låssas alltså. Den bygger på en bok skriven av en elitsoldat som skrivit ner sina minnen från sin tid i just Delta Force. Serien är väldigt Amerikansk och då menar jag väldigt väldigt mycket Amerikansk, förstår ni? Men den är faktiskt sevärd ändå!!!


Påtvingad horisontellt läge framför TV:n. Som tur var så har jag Gibson som sällskap!

Sevärd serie, The Unit! Det finns fyra säsonger att se, så köp dem och ha något att se sena sommarkvällar!!! Men kom ihåg att inte får ladda ner dem från "The Pirate Bay" eller från "Tankafetast", kom ihåg det!!!!!  

Nu är det ju fredag och då ska alla vara glada, ha ha haaa!!! Ha nu en riktigt skön fredagskväll och för att få er ännu lite gladare så kommer här en liten historia!!!

Lille Per!

Lille Per går sitt första år i lågstadiet och har en ruggigt snygg syster som går i 9:an. En dag skulle Per ta sig en dusch och syrran kom ut ur duschen med handduken omsvept runt sig.
-Syrran. Du kan väl ta av dig handduken.
-Nämen Per! Vad är det du säger. Du har väl sett mig naken förut?
-Snälla Snälla Snälla... Efter mycket tjat
- Okey då.
Syrran tog av sig handduken och visade upp sig i hela sin härlighet. Per såg först mycket nervös ut, men drog efter ett tag en lättnadens suck och sa:
-Pfiuuhhh. Roger i min klass sa till mig att du hade fått snopp i helgen!

Jag har upptäckt att TV kan vara väldigt bildande. Varje gång någon knäpper på apparaten går jag in i ett annat rum och läser en bok!  / Groucho Marx

dan


I sängen!


Idag har det blivit sängen mest hela dagen. Vad jag är trött på att ha det så här!!!

Den människa som inte  lever med saknad, måste leva ett konstigt liv!  / Kari Bremnes

dan

Omvända roller!


What's new pussycat!!!
Den som vet varför han lever, kan utstå nästan vad som helst!  / Friedrich Wilhelm Nietzsche

dan

Buuuuurrrrrrr!!!


Efter några fantastiska dagar så slog det om i går eftermiddag och idag är det rena rama höstvädret, buuuurrrrr!

Det finns inget dåligt väder, bara olika sorters bra väder! / John Ruskin

dan

Dålig söndag!


Var ute och "körde" elektrisk grästrimmer igår, i maximalt 30 minuter. Idag är det uselt värre med ryggen! Varje gång jag belastar min opererade rygg en aning så är det knappt jag kommer upp ur sängen, dagen därpå! Kan det vara dålig benläkning som fortfarande spökar? Eller är det bara dåligt tränande muskler som smärtar? Kan det helt enkelt vara "latmasken" som kryper runt i ryggen och stör? Vet ni något så säg!!!

Den late säger att den flitiges framgång beror på tur!  / Henry Louis Mencken

dan


Ny sjukdom, internet-brist!


Behandling av Internet-brist!!! Men vilket sjukhus som utför behandlingen, det har jag ingen aning om!

I Kalifornien slänger man inte bort soporna - man gör TV-serier av dem! / Woody Allen

dan

Varmt, studenten och förrådsstädning åsså fredag såklart


Idag har det varit rena tropikerna här i Örnsköldsvik (Kroksta). Jag har gått mellan skugga och vattenkranen mest hela dagen. Tog lättviktarn en sväng men det fläktade bara varm så det var inte så svalkande som jag trodde.
 

Men jag for en sväng i till city och kollade in studentfirandet. Full rulle på alla lastbilar och traktorer som fraktade runt smått berusade studenter. Vilket skrän och ovänsende det var, men framförallt så var det glädje!!! Minns själv hur glatt och mysigt det var, omän inte samma gigantiska firande då som nu. Men jag minns åxå famtiden som hägrade där borta runt hörnet!


Trots värmen, studentfirande hos grannen och trots att det är fredag så städade vi förrådet. Det gick kanonbra omän det var Ingela som gjorde grovjobbet, jag kunde trots allt göra litegranna! Spelar ju ingen roll om jag sitter, ligger eller donar lite granna, jag har ju lika ont vad jag än gör. Fint vart det i alla fall!!!

Som sagt nu är'e fredag och det firas runt om i landet. Nu är det bara så att värmen (27 grader varmt i skuggan klockan 20.00) gör att dagens blogg slutar nu! Någon rolig historia blir det alltså inte utan ännu en av de lite fräcka bilder jag visar. Håll i er grabbar det kan vara någon av er nästa gång, kolla in!!!Ungdomen skulle vara ett idealiskt tillstånd om det kom senare i livet!  / Lord Asquith

dan


Äta i stadens brus!


Efter en hektisk dag och utan fantasi på middagsmat, vad äter man då? Jo bland annat pizza och kebab! Inte direkt den nyttigaste maten, men ibland så får det bara duga. Vart hamnade vi och inmundigade vår middag? Jo i stadens brus strax ovanför kyrkan och med Örnsköldsviks kända hoppbacke, Paradiskullen i bakgrunden!


Det ser faktiskt ut som att snabb-maten smakade bra. Ja visst gjorde den det! Men allt gick inte ner så det får bli lunch i morgon.
 
En stor stad är ett stort vansinne! / Elmer Diktonius

dan


Äppelblom i kvällningen!


Vårt äppelträd blommar helt fantastiskt år från år! Vad det är för äppelsort vet vi inte, men de är jättegoda och sitter de tillräckligt länge så "glasar" de sig. Men det är säkert många sorter som kan kallas "glasäpplen"!?

En trädgård är en vän du kan hälsa på när som helst! / Sidney Eddison

dan

Nationaldagen 2011!


Vårt sätt att fira denna obetydliga helgdag, blev en ängsbukett plockad när vi rastade Gibson!

Nationalism är en barnsjukdom. Den är mänsklighetens mässling! / Albert Einstein

dan

Shit!


Visst är hunden en finurlig djurart! De är förmodligen klokare än vi många gånger tror.

Hunder är människans sjätte sinne!  / Friedrich Hebbel

dan

Läcker vakthund och fredag!


Läcker va? Beror väl på märket, Sibyllas är ju god, he he!!!

Nu är det helg, långhelg till och med! Hoppas solen fortsätter att lysa över oss för man kan ju göra så mycket mer när det är torrt och varmt. Denna helg blir det nog en sväng med lättviktar'n och lite "poande" i trädgården. För er som inte vet vad "poa" betyder så är det ungefär detsamma som att pyssla, förstår ni? För övrigt så blir det mest att ta det lugnt, det ser ju liksom ryggen till!

Ha nu en bra helg och glöm inte att fira flaggan och kungen, man vet ju aldrig om det är sista året på tronen för "Calles" del! Nu till veckans historia, det blir två korta denna gång.

Psykoanalysen:

Varför går en psykisk analys mycket snabbare för män än för kvinnor?
När det är dags att gå tillbaka till barndomen är männen redan där!

Skolvägran:

Nu måste du gå till skolan Nisse!
Nej, jag vill inte! Alla är så dumma mot mig där!
Gå nu! Du är ju i alla fall rektor!

Ha nu en bra fredag!!!

Brist på humor gör livet helt omöjligt! / Sidonie Gabrielle Colette 

dan


Försommar!


En Talgoxe sitter och kanske begrundar försommargrönskan, vem vet?!

De flesta har mycket att glädja sig åt, om de bara hade tid!  / Karl Kristian Steincke

dan

Vad göms under ändan?Vad kan man tänkas gömma under sadeln på en lättviktare?


Någonting att dricka, någonting att snusa, någonting att torka å någonting att skydda sig med det är allt jag begär! Ni ser väl den vackra loggan på en av snusdosorna? Jo, MODO-loggan, kung det är vad det är!!!

Livet är konsten att rita utan ett radergummi!   / John W. Gardner

dan


I boets lugna vrå!


Nu har Björktrastens ungar kläckts och de växer så det knakar. Man kan undra hur länge boet rymmer ungarna? Man kan räkna till 4 näbbar, eller ser ni fler? Antagligen så ser vi inte alla utan någon eller några gömmer sig nog under syskonens duniga kroppar!

En baby är en mage med en högtalare i ena änden och ett utsläpp i det andra! / Jerry Lewis

dan


RSS 2.0