MODO Hockey Svenska Mästare 2011/2012


MODO Hockeys damer blev idag Svenska mästare i ishockey. Kuuung tycker jag och skickar på detta sätt en stor kram och ett stort grattis till tjejerna!!!

Mästare byggs inte på gym, mästare skapas av någonting djupt inom dem, en längtan,
en dröm, ett mål. En mästare måste ha vilja och talang, men viljan måste vara starkare
än talangen!
/Mohammad Ali

dan

När drömmar slår in!

Ni måste titta på detta klipp från "Britains Got Talant 2012", killen vid namn Jonathan sjunger så himla bra så det finns inte! Samtidigt så reagerar jag på hur publiken dömmer honom innan han börjat sjunga, deras miner visar det. Men det ska ni komma ihåg, att i varje människa finns det något som han eller hon är jättebra p. Det gäller bara att upptäcka eller leva ut det! Det är det som händer denna kväll!!! Dölj inte dina förtjänster. Du har fått dem för att använda dem. Vilken nytta gör ett solur i skuggan? /Benjamin Franklin

dan


Från inbrott till vårtecken!


Sångsvanar på väg att landa längst in i viken på Lomsjön. Kanske lite öppet vatten där?

Vårtecknen börjar visa sig! Kolstrasten och grönfinken sjunger för fullt sin vårsång i buskar och snår. Idag så kom tre stycken sångsvanar flygande förbi på väg mot lite öppet vatten. Vårlökarna börjar visa sig i form av små knoppar intill husväggen. Trots att de på TV-vädret siar om kyligare väder så går det inte att förbise de vårtecken som jag sett, så nu är det vår!!!

Livet är alltid vid nån vändpunkt! /Irwin Edmann

dan 


Inbrott i sommarstuga!

För några veckor sedan så promenerade jag och Gibson efter stranden på Lomsjöns is. När vi passerade två sommarstugor så såg jag något konstigt som stack ut från ett av fönstren på en av stugorna. Det såg nästan ut som ett stort rör, ett sådant som man slänger ut byggbråte genom när man håller på att bygga om. Jag kunde inte låta bli att ta några bilder för att försöka lista ut vad det konstiga "röret" var för något.

När jag kom hem och förstorade bilderna så fick jag till min häpnad se att det jag trodde var ett "rör" var ett gammalt golvur (moraklocka). Jag såg även att alla rutorna på samma kortsida var sönderslagna. Vad göra? Jo jag ringde polisen och anmälde vad jag sett. Några dagar senare hade stugägaren satt skivor för fönstren så då förstod jag att polisen hade gjort vad de skulle göra och underrättat ägaren om inbrottet. Även grannhuset hade utsatts för inbrott och en ansenlig mängd fönsterrutor hade krossats.

Vem gör så här mot sina medmänniskor? Tydligen så finns det en och annan därute som mer eller mindre saknar empati, fy tusan åxå!!!  


När jag tittade på bilderna fick jag se detta!


Vid större förstoring så framträder moraklockan tydligt. Man ser också att alla fönsterrutor var krossade!


När jag förstorade en av bilderna så dök detta upp. Kolla in vid pilen, vad ser ni? Visst rackarns ser det ut som ett ansikte! Någon som tittar ut och tittar mot mig nere på isen! Det kan ju vara skuggor från inredningen som skojar till det, eller? Spooky tycker jag!!!

Lagen är som en spindelväv som fångar små flugor men låter spyflugor och getingar bryta igenom! /Jonathan Swift

dan


Att imponera och "ragga" på badstranden!


Åxå ett sätt att imponera på "brudar"!

Den som avundas en annan erkänner hans överlägsenhet!  /Samuel Johnson

dan

Våren på G!
Det är underbart när våren börjar göra sig påmind, man blir så glaaaa!

Själva längtan är beviset på att det vi längtar efter finns! /Barbara Ring

dan

Borta bra men ...!


Borta bra men hemma bäst! Den gamla klychan stämmer så himla bra på mig själv. Visst har jag haft det kanon uppe i Vännesby hos "dotra" min, men hemma är alltid hemma och här kan jag göra precis vad jag vill, nästan! Men tråkigt nog så börjar jag bli förkyld och ni vet ju hur in i vassen jobbigt vi grabbar har det då! Men jag ska ta min förkylning som en riktig karlakarl, bara jag nu slipper en jobbig hosta för det tar formligen död på ryggen min!!!

En mans hem kan framstå som hans slott på utsidan, men på insidan är det oftast en barnkammare! /Clare Boothe Luce

dan


Flytta och sova!

Vi har varit på en liten mini-tripp på fem dagar för att hjälpa vår dotter och måg att flytta. De har flyttat från Umeå och Teg till det fridfulla lilla samhället Vännäsby. Men egentligen så är det Ingela som har hjälp till att bära, städa och packa upp, medan jag har skött om lilla barnbarnet Myra. Sköta om å sköta om, jag har gått omkring med henne på magen och jag har, ja just det, även sovit med henne på magen. Så jag har inte behövt slita med flytten alls utan bara myst med mitt barnbarn, men det har ju sina orsaker, så är det bara!!!


Kökssoffan var riktigt skön ska ni veta. Men att de tog kort på oss medan vi sov, det var väl att ta i!

Jag har aldrig tränat utom att sova och vila! /Mark Twain

dan


Glad och nyfiken!


Oj vad nyfiken Gibson blev första gången han träffade Myra. Fortfarande så vill han gärna pussa hon i ansiktet medan svansen går som en propeller där bak! Här ser vi både en stolt Gibson och i bakgrunden en stolt morbror Kristoffer!!!

Du kan inte ge folk stolthet men du kan erbjuda en förståelse som får människor att se sina styrkor och finna sin egen form av stolthet! /Charleszetta Waddles

dan


Ett myller av liv!

I ett av mina spindelterrarium så lät jag sex syrsor bo i väntan på att bli uppätna! Nu ville det sig inte bättre än att fru spindel hade tappat matlusten och då blev ju dessa sex syrsor kvar över en längre tid. Dessa syrsor varav två var hanar och två var honor, hade en så oooootrooolig lust att föröka sig, med en följd ni säkert kan räkna ut. Av fyra syrsor som under ett par veckor får lov att i lugn och ro lägga hundratals ägg, blir det med tiden ett stort antal små små syrsor som kryper upp ur jorden.


Här ser vi min Chilenska fågelspindel och några av hennes "rumskompisar"!

Så i dagsläget har det utifrån sex vuxna syrsor blivit en myriad av syrsor i terrariet. Ja, det skulle inte förvåna mig om det är flera hundra och fler kryper hela tiden upp ur jorden. Nu är det tur att i de vuxnas diet, förutom grönsaker och torr kattmat ingår, ja just det syrsor i storlek small! Hur skulle det annars gå om inte syrsorna själva stod för födselkontrollen via menyn. Så syrsor växer upp och i samma takt äts de yngre syskonen upp så att populationen håller sig någorlunda konstant. Å tur är väl det för hur skulle det annars gå!!!Många är det! Dessutom så syns de knappast, då de är pytte pyttesmå och håller sig lite i skymundan!!! Tilläggas kan att syrsorna, hur små de än är, inte kan ta sig ut ur terrariet (tror jag), och tur är väl det. Om inte så lär det väl visa sig!!!

När man i dagens läge betraktar mannens erotiska affärer är det inte helt otänkbart att kvinnan också en dag kan älska en dator. Skillnaden är inte stor! /Anna Magnani

dan


Blåsig men solig dag åsså kvartsfinal!


Fantastisk dag med sol och 5 - 6 plusgrader i skuggan, men ack så blåsigt. Men vad gör det, snön försvinner bara fortare och då blir jag glad!


Ikväll möter MODO Hockey Skellefteå AIK hemma i Fjällräven center!!! Hoppas det går bra och att det kan få bli en vinst för en gång skull (minst) mot dessa svart/gul-klädda herrar!!!

Lyckan finns inom oss, inte utanför, och därför beror den inte på vad vi har
utan på vad vi är!
/Henry Van Dyke

dan

Ännu en medioker film!

Nu har jag sett en ny film jag vill puffa för. Kanske inte direkt puffa utan mer liksom bara tala om vad jag tyckte om filmen. Filmens tema gör ju att man förväntar sig spänning och skådespelarmaterialet borgar ju för att filmen är bra. Men tyvärr blev totalintrycket av fimen ett jasså, den börjar starkt men mynnar ut i ingenting! En liten lustig grej var att när vi sett filmen så kände både jag och Ingela oss smutsiga om händerna, märkligt var det!!!

 
Poster Contagion.

Handling:
En kontaktyta, ett ögonblick är allt som krävs för att ett dödligt virus ska överföras från en person till en annan. Det enda som smittar snabbare är rädsla. (saxat från lovefilm.se, vill ni läsa mer så kolla HÄR!)

Men se gärna filmen, ni kanske kommer att ha en helt annan uppfattning än jag, när ni sett den!

Först berättade doktorn den goda nyheten: att jag skulle få en sjukdom
uppkallad efter mig!
/Martin (Ramon Estevez) Sheen

dan


Ytterligare ett steg närmare!

Ja då va man ytterligare ett steg närmare att jägarstatusen ska gå i uppfyllelse! Va då då? Jo jag köpte mig ett vapenskåp idag. Ett NOR-LYX HL5 Basic med plats för 5 vapen. Fick se annonsen på blocket och efter lite funderande så blev det affär. Nu behöver jag förvisso inte ett skåp för så många som 5 vapen, men går det att få något mindre än detta vapenskåp? Det mäter bara 125 cm i höjd och 33 cm i bredd, så inte är det stort inte. Men skåpet fanns här i stan och priset va bra, så nu står det här hos oss!


Bilden tagen från NOR-LYX hemsida, se HÄR! Det är alltså inte mina vapen, om ni nu trodde det?!

Nu är det helg och det bör du fira! Koka eller brygg ett gott kaffe och skär dig en tårtbit, köpt på närmaste bageri, sen sätter du dig bekvämt och njuter av fikat och livet i allmänhet! Sen pussar du på din vän och knyter båda nävarna så att du håller tummarna. Dina tummar håller du för att MODO-hockey ska vinna mot Skellefteå AIK i morgon uppe i Skellefteå Kraft Arena! Håller du tummarna för MODO så blir jag så himla gla och du känner dig åxå gla som gjort mig gla! Himla bra va???   

Är du rädd för vargar, så håll dig borta från skogen! /Josef V. Stalin, Sovjetunionen 1936

dan


Bildgåtan är löst och MODO i slutspel!


Det satt långt inne, men nu kan jag konstatera att vi har ett rätt svar!


Både du Jessica och du Lippe har varit inne på rätt svar flera gånger, då ni har funderat kring kryddburkar. Trots att Lippe nämnt kryddan kanel vilket är helt rätt, så sa Jessica kryddburk först. Så då måste jag ändå i rättvisans namn utnämna er båda till segrare! Har ni, eller någon annan, något att invända så kommentera gärna. Så grattis tjejer till vinsten!!!

Jag gratulerar även MODO som idag tagit sig till slutspel i hockeyns Elitserie, kanooon ha ha haaaa!


Härligt med slutspel MODO!!!

Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att
vinna eller förlora!
/Lyndon Baines Johnson

dan


Vad fantastiskt det är att vara morfar!


Att bli morfar var större än jag trodde!!! Det känns så oerhört stort när jag inser att jag faktiskt är en pusselbit i det hela! Jag skulle kunna sitta och hålla i dig hur länge som helst, mitt kära barnbarn. Dessutom så måste jag få snusa lite grann emellanåt, små bebisar luktar ju så himmelskt gott!!!

En bebis är en mage med högtalare i ena änden och utsläpp i den andra! /Jerry Lewis

dan


Februari bildgåta blir den sista?

Det tar rätt lång tid att fixa till en bra bild till en bildgåta. Sen verkar det vara få av mina besökare  som har intresse av att gissa på bilden. Därför blir det här nog den sista bildgåtan.

Nu får ni den sista chansen att gissa och det blir då en repris på februaris bildgåta. Av de två svar som har kommit in så är inget av dem rätt. Så kom igen och gissa nu mina vänner!!!


Vad föreställer detta? Först med rätt svar vinner!!! Men det blir ingen Trisslott vid vinst denna gång, ni får ståta enbart med äran denna gång!

Skillnaden mellan att vara envis och obstinat är att det ena kommer av en stark vilja och det andra av en stark motvilja!  /Henry Ward Beecher

dan


Trevlig helg!
Att vara trevlig är en av många broar på vägen till glädje! /Donna A. Favors

dan

RSS 2.0