Inbakad Gravlax - Succe på festen!

Idag, sista april, har jag och min fru Ingela gjort en helt suverän middagsrätt! Denna skulle lätt bli en lyckad överraskning på fester framöver. Många är inte förtjusta i fisk som festrätt men håll i er säger jag, detta kommer ni att gilla, ni alla oavsett vad smakinriktning ni än må hava!!!

Detta blir min fredagsblogg, och för en gångs skull så blev det inte bara en massa pladder och strunt. Men en liten historia bjuder jag på i slutet av inlägget! Ha nu en trevlig sista april och en ännu trevligare 1:a Maj i de röda fanornas vajande i den ljumma vårbrisen! Nu blev det dock lite pladder i alla fall!!!

Inbakad Gravlax

Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
Smördeg  (eller köp djupfryst färdig)
300 g  smör
6 dl  vetemjöl
1 st  ägg
½ dl  vatten
 
 
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna väl och låt degen vila i kylen 1 timme. Därefter kavla ut en smördegsplatta cirka 40 x 40 cm.

Lax
1 kg gravad lax.
Helst en skinnfri och urbenad mittenbit. Skär ett snitt på mitten av laxbiten, så att det bildas ett lock som går att fälla upp (som en bok).

Fyllning
2 dl strimlad purjolök
2 dl hackad bladspenat
2 dl hackad rucola eller zuccini
1 dl finhackad dill
2 dl riven ost
2 äggulor till pensling

Blanda ingredienserna och lägg i mitten på fisken, vik tillbaka locket och platta till.

Lägg fisken på mitten av smördegsplattan. Pensla kanterna med ett uppvispat ägg, vik ihop smördegsplattan runt fisken, som ett kuvert, och lägg öppningen nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla översidan med uppvispat ägg.

Grädda i 200° C cirka 25-35 minuter

Servera med potatis och sallad!


Smaskigt var det, tro mig!!! Till laxen gjorde vi en sallad beståenda av tomater, gurka och salladsblandning (färdigköpt i påse). Slutligen så råstekte vi potatis och serverade till!!! Prova, ja gör det ni ångrar er inte!

Veckans historia

- Snälla Doktorn, jag har problem med min fru, hon kör bil i sömnen och använder min snopp som växelspak. Vad ska jag göra?

- Jo, säger doktorn, när din fru börja växla ska du älska med henne.

- Mannen går hem glad i hågen, och så fort frugan somnat sätter hon i gång och växlar.

- Ettan, tvåan, trean osv....då hoppar mannen på henne. Då ropar hon.

- Full tank tack!!!  (Det är nu du ska skratta seru!!!)

Ingen har dött i brist på sex. Det är i brist på kärlek vi dör!  /Ken Hammond

dan


Ooooops Arne Hegerfors!


Detta kommer att bli en klassiker, tro mig!!!

Bland människor finns det långt fler kopior än orginal! /Pablo Picasso

dan

Det här blir bra det MODO!

"Challe" Berglund ny huvudtränare för MODO-hockey = sant!!! Kanon tycker jag för se vad han lyckats med i korplaget TIMRÅ, ett mediokert div. 1 gäng som hur surt det än låter gått till slutspel år efter år!

Nääää skämt å sidor så har han jobbat bra med TIMRÅ och TIMRÅ kommer att bli lika vassa nästa år med"Perra" Jonsson och "Clabbe" vid rodret, tro mig!!! Så kaxig tänker jag inte vara för det har jag varit tidigare och då har för det mesta TIMRÅ dängt MODO å det grövsta, så det gör jag inte om Magnus Bild!!! Men "Challe" känns ung och fräsch och framförallt en driven taktiker. Välkommen till MODO "Challe"

Det första ögonblicket av kärlek är det sista av visdom!  /Antoine Bret

dan


Ny familjemedlem, fröken Brachypelma smithi!

Nu så ska ni få träffa vår nya familjemedlem!!! Inte direkt någon favorit hos Ingela, men snäll som Ingela är så får hon (den nya alltså) bo här ett tag! Kolla in!!


En vacker hona utav den Mexikanska rödknäade fågelspindeln, Brachypelma smithi.


Här ser man hennes små små ögon! Ser ni dem?


Hon är hårig och fin den lilla skönheten!!! Eller hur???


Så här stor blir hon, minst!!! Bild kopierad från http://www.dannesdjur.com/insekt1.shtml kolla in sidan den är kung!!!

Du förhindrar din dröm när du tillåter rädslan att växa större än din tro!  /Mary Manin Morrissey

PS Var på besök på min skola idag!!! Men det kanske var dumt för nu längtar jag så vidrigt mycket efter att få börja jobba igen!!! Men å andra sidan så går väl ett halvår snabbt, visst e det så?  DS

dan

Min rygg, FUCK!!!
Idag är det verkligen ingen bra dag för mig och min rygg! Höll knappt på ta mig ur sängen denna morgon. Men nu ligger jag framför TV:n och ser säsong 2 av Grey's Anatomy. Sjukhusmiljö för en som är sjuk, det kanske hjälper? Men vem f.. bryr sig???

Alohol har, trots många försök, aldrig botat någon från förkylning - men det har aldrig
någon läkare heller!
/Winston Churhill

dan


Till Umeå på helgvisit!

I helgen som gått så var jag och min fru till våra barn i Umeå! Tänk att jag körde bil halva vägen upp och hela vägen hem, fantastiskt! Det har idag gått 7 veckor sedan min ryggoperation och i kanske två veckor innan operationen så kunde jag knappt köra. Då förstår ni kanske att det kändes skönt att få köra efter 3 månaders väntan! Det känns som min isolering äntligen är bruten, KANON! För övrigt så var helgen väldigt trevlig och det är förbaskat vad tiden går fort när man har kul. En sak återstår att berätta och det är att vi blev en mer i familjen Jonssons på Solvägen 50. Det hände sig i lördags och det var väl inte jätteuppskattat i alla "läger", om jag ska vara ärlig! Vem eller vad som blev ny familjemedlem hos Jonssons får ni vänta med att se till i morgon eller till på onsdag!!!


En pizza går ju alltid ner och framförallt denna som var från en vedeldad stenugn! Kanongod! Pizzan beställdes på den Italienska restaurangen Taormina.


Gibbe och Kristoffer myser framför TV;n!

Hela vårt liv är bara en större och längre barndom!  /Benjamin Franklin

dan 


Svaret på senaste bildgåtan och "Maran"!

Nu ska jag presentera svaret på senaste bildgåtan. Tyvärr så var det ingen av er som hade helt rätt, men de flesta var otroligt nära! Trots allt så tycker jag att "Maran" alias Marianne, var närmast och hade den påhittigaste förklaringen av alla! Hon sa att det liknar "... ett slags filter som finns ovanför torpedväggen i bilen för friskluftsintaget" . Skickar med varmt hjärta en trisslott åt dig i H-sand! Skulle du bli miljonär så lev loppan, vet ja!


Så här såg bildgåtan ut!


Här kommer svaret: Filter på en ....


... inomhuspanel SUPER SCROLL till en Luftvärmepump av märket PANASONIC HE9 -SPE!!! SVÅRT!!!

Att veta att vi vet vad vi vet, och att veta att vi inte vet vad vi inte vet,
det är sann kunskap!
/Nicolaus Copernicus

dan


Tjurig snok!

Tidigare hade jag en orm av arten Tjursnok eller som den åxå kallas Tallsnok. Arten finns i Nordamerika och är en pålitlig och uppskattad rått- och musjägare. Därav det tredje namnet gophersnok, se gopher! Det var en riktig tuffing som inte backade för någontin, se här!


Alltid på "bettet" skulle man kunna säga!


Bilden har jag publicerat tidigare men gör det igen att visa om den, då jag finner den mycket tilltalande och vacker!

Behärska din ilska och du fattar kloka beslut! /Abi Taleb

dan


Moonshadow och fredagsfräckisen!

Månen har i alla tider fascinerat oss människor. Ni känner väl till Stonehenge i England som tros vara någon form av observatorium för bl.a. månen. Mig med har den fascinerat. Att få ströva omkring i skogen en månljus natt då alla skuggor och stenar blir levande, det är helt fantastiskt. Kolla in månen och Cat Stevens här nere och känn månens magiska kraft!

För övrigt så är det fredag idag och det väcker ju en del lustar skulle jag tro. Matlust, myslust och kellusten bland alla andra lustar, nu var jag lustig va? Men kom i alla fall ihåg att förära din vän något vackert och kärleksfullt! Kanske en ficklampa, så att din vän inte faller i källartrappen eller ser bra i skogen då det är mörkt. Nääää skämt å sidor så fixa något fint och mysigt och skäm bort varandra, det är ni säkerligen förtjänta av. Trevlig fredagskväll!!!

PS Glöm inte bort musikprogrammet "SÅ SKA DET LÅTA" ikväll, det är ju så himla gött! DS

Veckans fräcka historia:Några kvinnor pratade om mannens stolthet.
Finskan sade:
- Vi kallar den för snöboll. Den hårdnar när man kramar den.
- Vi kallar den för ridå, sade tyskan. Den går ju ner efter akten.
Nunnan sade:
- Den är en legend. Alla har hört om den men ingen har sett den.

En av mina käraste sysslor är att höra mig själv tala. Jag har oftast långa samtal med mig själv, och ibland är jag så begåvad att jag inte förstår vad jag själv säger!
/Oscar Wilde

dan


Vårfåglarna är här!

Helt underbart!!! Idag känner jag mig glad. Jag har promenerat drygt 1 km utan att det medförde någon försämring eller ökad värk. Jag gick dessutom i söndags  och på tisdagen, dock inte så långt som idag. Känns helt ofattbart att jag kan gå ut och gå en sväng. Innan operationen kunde jag bara gå ca hundra meter sen var det kört, värken och domningarna ut i vänsterbenet tog över. det har varit en lång väg från operationen den 1 mars till nu då jag kan gå lite längre än mellan kylskåpet och TV:n.

Men nu ska ni få höra: Jag har faktiskt kört bil både idag och igår, WWWAOOOOW!!! Nu tycker ni kanske att jag är fånig som uppskattar så banala företeelser, men se nejdå, för mig är det en trend som har brutits och nu ska det faktiskt bli bara bättre och bättre!!! SSSKÖÖÖÖNT!!! Under dagens promenad så stötte jag, Ingela och Gibson på en Trana, vilket tyder på att många flyttfåglar har återkommit i år åxå, trots vulkanaskan, ha ha haaaaaa!


Här har vi vår Trana och trots att det är en dålig bild så syns det allt för väl att det är en stor fågel som mellenlandat vid Hornborgarsjön i Västergötland, rätt och slätt en Trana alltså (vilket surr!).


Förvisso har några av våra vårfåglar varit här några veckor, men ändå roligt när man ser dem. Här samsas en Bofinkhanne och en Koltrasthanne om frön som ramlat ner från fågelbordet!!! Vad underbart att jag snart orkar och kan ta mig ända upp till mina Huggormsställen och träffa dessa fantastiska djur. Men hur det blir med det tar vi en annan gång!!!

I naturen finns varken belöning eller straff - bara konsekvenser!  /Robert Green Ingersoll

dan (glad idag)


Bildgåtans lösning och ny bildgåta!

Här kommer svaret på senaste bildgåtan och som vanligt höll sig Maran väl framme. Men någon äppelklyftare är det dock inte. Men visst Marianne, man får gissa hur många ggr som helst!!! Hur som helst så måste du bestämma datum för resan. Men det skall vara ett datum då vulkanen är aktiv, mycket aktiv!!! Kolla in svaret och den nya bildgåtan:


Så här ser vår kära trådrulle ut!


Här kommer er nya bildgåta. Kan ni det här så gör ni det otroligt bra!!! Jag sätter en trisslott på att ni inte kan!! Kom igen och gissa nu, ni kan ju faktiskt bli miljonärer!!!!

Alltför många människor gör av med pengar, som de inte förtjänat, på att köpa saker, som de inte vill ha, för att imponera på människor, som de inte tycker om!  / Will Smith

dan

Ny bildgåta!

Här kommer en ny bildgåta för er som vill jobba lite med hjärnan. Här får du något att bita i "Maran"! Kan du detta så kan du vinna en resa till Island och en weekend i tält vid randen av vulkanen Eyjafjallajökul, om du vill!!! Det du "Maran"!!!Jag äger tio par gymnastikskor, ett par för varje veckodag.  /Samantha Fox, utvikningsflicka och popartist

dan


Testa dina båda hjärnhalvor!

Här kommer ett litet test ni kan göra så här på söndagseftermiddagen! Själv hade jag lite svårt för det!!!De största konflikterna utspelar sig inte mellan människor utan inom människan!  /Gath Brooks


dan

Surt sa räven!Dålig ryggdag idag!!!


Hellre slita skor än lakan!  /Ordspråk från England

dan


Från nikotin till nikotinfritt och veckans historia!

När det blev klart med att jag skulle opereras på Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs, så fick jag bestämda uppmaningar att sluta snusa, om inte ingen operation! Jag skulle upphöra minst en månad innan operation och sen avhålla mig helt från nikotinprodukter. Forskning har visat på ett klart och entydigt sätt att nikotin försvårar läkningsprocesser vid exempelvis en operation. Min läkare Mario Ruiz berättade att av de ryggoperationer som inte blev bra så var 50% av de patienterna nikotinister! Så det var bara att ta skeden i vacker hand och sluta med min snusning, jag som verkligen gillade snus!

Vad gjorde jag då för att underlätta det hela? Jo jag började med ONICO som är ett nikotinfritt alternativ till snus. Dessutom blev jag kontaktad av en som lanserar ONICO+ och blev erbjuden att prova ett antal dosor med olika smak.Onico ser ut som snus, luktar och smakar som snus och ger framförallt samma känsla under läppen som snus. Men det är inte ett snus. Portionsprillorna innehåller varken tobak eller nikotin. Onico är till för de snusare som vill minska ner på sitt nikotinintag, eller sluta helt.  Med Onico kan de byta ut en eller flera av sina vanliga prillor mot ett tobaks- och nikotinfritt alternativ som exempelvis Onico. Onico består av växtfiberbaserade portionsprillor, smaksatta med livsmedelsgodkända aromer som efterliknar bland annat tobakssmak. Produktnamnet Onico står för "noll nikotin".Jag blev oerhört positivt överraskad av att prova ONICO! Jag måste säga att övergången blev helt smärtfri och någon svår abstinens blev ej aktuell, ja helt enkelt ingen alls! De olika smaker jag testat är ONICO-orginal, ONICO-pepparmint, ONICO-enbär och deras nyaste produkt ONICO-ginseng & guarana.

Vad tyckte jag då?

Överlag så fastnade jag för alla fyra smakerna jag fick men lite olika uppfattning har jag dock!!

ONICO-orginal: Helt suveränt god och påminner faktiskt lite om Göteborgs rapé.
Betyg 5 dosor av 5

ONICO-pepparmint: Som festsnus är den helt enkelt ett måste. Snacka om att lukta gott ur munnen samtidigt som man fyllrbehovet av att få lägga något under läppen!!! Betyg 4 dosor av 5

ONICO-enbär: Gav en svag smak och lukt av enbär vilket gör den till ett måste på fisketuren! Betyg 4 dosor av 5 

ONICO-ginseng & guarana: Nja!! Är inte så för fruktiga prillor!! Men okey den duger och Ginseng ska ju göra underverk med både orken och sexlivet, så jag får väl stå ut med det fruktiga då!!!
Betyg 3 dosor av 5

Nu måste ni ju förstå att jag har så nyss slutat med vanlig snus och gör allt vad jag kan för att permanent sluta med nikotin. Därför så är nog min inställning lite färgad mot det positiva för att kanske övertyga mig själv att det funkar med snus utan tobak. Men som sagt än så länge så funkar det rätt okey tack vare ONICO och det är jag innerligt tacksam för!!!

Nä nu glömmer vi mina laster och går över till veckans historia!

En präst och en pilot kom till Sankte Pär och båda var nyfikna på hur det skulle gå. Prästen var helt säker på att han skulle få komma in medan piloten var lite mer osäker.

Men piloten hade inga problem med att komma in. Prästen blev otroligt förvånad och förtretad då han stoppades vid porten.

- Men vad nu då? Vad menas med detta? frågade han Sankte Pär. Varför kommer inte jag som är präst in i himlen, då piloten gjorde det?

- Jo, förstår du, svarade Sankte Pär. När du predikade sov hela församlingen, men när han flög satt alla passagerare och bad!  Ha ha haaaaa!!!PS
Nu är det helg så glöm inte bort att köpa något gott och ha lite mys i skenet av några stearinljus! Men framförallt så glöm inte bort att vi lever bara en gång, på denna jord i alla fall!!! Ds

Föresatsen är den lates njutningsmedel!  / Magnus von Platen

dan


The DOORS, the movie!

Ni måste se filmen om Jim Morrison och the DOORS, ni ångrar er inte. Huvudrollsinnehavaren Val Kilmer är utsökt i sin roll som Jim. Inte bara utsökt i rollen, han är otroligt porträttlik åxå. Gillar ni dessutom Oliver Stones filmer så se den absolut, för det är han som gjort den!!!

Den viktigaste friheten är friheten att vara sig själv. Du byter in din frihet för en roll... du lämnar då möjligheten att känna, och i gengäld, sätter du på dig en mask!   /Jim Morrison

dan

Vad var det för svart korv?

Här är svaret på bilden av den svarta korven ni såg på bloggen den 12 april. Precis som med förra bilden så var det "Maran" som hade rätt!! Se själva här nedan:


Som sagt alldeles rätt Maran, det var som du trodde en lakritsrulle!!! Inhandlad med annat plockgodis på COOP-forum i Örnsköldsvik, inför Påsken 2010.


"Volvo är det svenskaste vi har. Det är nästan lika svenskt som spagetti." / Karin Pilsäter

dan

Testa om ni har snuskig fantasi, eller inte?


Nästa bild kommer

obönhörligen att

avslöja om du har

snuskig fantasi eller

om du har barnents

obefläckade fantasi??!!


Fantasin är själens öga!  / Joseph Joubert

dan


Vad är nu detta?

Nu är det dax igen att gissa vad förstoringen föreställer. Men Ida Jerrevik du får inte gissa eftersom det är du som har fotat föremålet!!!


Vad kan detta vara för äcklig korv?

Förr tyckte jag att jag hade svårt att bestämma mig, men nu är jag inte så
säker längre!
   / Woody Allen

dan

Varm choklad på lerig skogsbilväg!

Idag har solen verkligen varit generös här i trakterna av Örnsköldsvik. Redan långt innan min operation, kunde jag inte ta mig ut i skogen. Med andra ord så har jag inte varit ut och känt lukten av skog eller hört fåglar kvittra i talletopp på flera månader. För mig och mitt naturintresse så har det varit en mer eller mindre katastrof. Men idag så blev det ändring på det! Ingela packade ner varm choklad och mackor samt liggunderlag och sen bar det iväg. Vi åkte bil en liten bit efter en skogsbilväg, stannade och fikade and that was all! Bara att få vistas i skogens närhet och höra talltitor och talgoxar sjunga sina vårsånger, slår mycket. Det kanske inte verkar så himla märkvärdigt för er men för mig var det magiskt och väldigt upplyftande! Så nu längtar jag "järnet" till det att snön är väck för då kan jag nog ta mig ut i skogen på riktigt!!!


Varm choklad och mackor inmundigad utomhus, helst i skogen, det är både gott och underbart skönt!


Ingela och Gibson sitter och pratar lite. Jag tror nog att han fick smaka en liten bit av hennes macka?!

Naturen gör aldrig några misstag: Skapar den en dumbom så menar den det!  /Josh Billings

dan


Sprutt sprutt på Rusta!

Vaknade och hade extra rackarns ont i ryggen efter gårdagen då jag både dammsög, gick i trappen flera gånger samt handlade på COOP-forum! Men eftersom min läkare och sjukgymnast på ryggkliniken i Strängnäs, bedyrar att jag inte kan försämra något då jag gör lite sysslor, så behöver jag inte ligga hela dagen idag. Det enda jag ska tänka på är att inte göra någonting som gör ont. För att komma hemifrån och sängen en stund, så bar det av till RUSTA! En riktig skitaffär som vi lika förbenat besöker emellanåt. Jag riktade in mig på att finna någon vettig After Shave, men ack! Alla luktade de i stort sett likadant och ingen föll mig i smaken (lukten). Slutsats: Skitsaker i en skitaffär!!! 


Usch!!! Det luktar inte så braaa, nej FYYYY!!! Det får bli något erkänt märke från Åhléns istället! Men nu ställer sig nog alla som läser min blogg den frågan, hur kan han gå till RUSTA när han tycker att det är en riktig skitaffär? Det är det som är så snurrigt med mig, säger en sak och gör en annan. Men så är jag ju född i tvillingarnas tecken alltså, ska ni veta!!! Så då förstår ni nog!!! Heja MODO-HOCKEY!!!!

Dubbelmoral är bra, förlorar man den ena har man den andra kvar!  /Henrik Tikkanen

dan


Vitlökspress, sjukskrivningen och fredag!

Visst var det vår vitlökspress som ni såg bilder på igår! Bra "Maran" o Ida, det gjorde ni bra!!! Så här ser hela vitlökspressen ut:


Sådär ja, nu ser man allt vad det är!!!

Jag skrev på skärtorsdagen att jag fått ny sjukskrivning från 1 april och ända fram till den 31 augusti. Vad som inte framkom i mitt inlägg då, är att jag fortarande inte tillhör Försäkringskassan fastän jag är sjukskriven så länge. Nej nej, jag tillhör Arbetsförmedligen tills min karenstid på 3 månader har gått ut, sen får jag i vanlig ordning ansöka om att få bli sjukskriven och omfattas av sjukreformen igen. Sjukt va!?

Hur mår jag annars då? Man kan säga att det går sakta sakta åt rätt håll. Visst är det mindre ont nu i jämförelse med de första veckorna efter hemkomsten, men som det nu är räcker gott nog. Smärtmässigt ligger jag nog på ca 7 av 10, där 1 är lite ont och 10 är outhärdligt. Men nu måste jag få skryta med att jag var ut på min lite längre promenad igår! Det blev väl en sådär 200 meter ute i det grå skitvädret. Bättre än ingenting faktiskt. Jag har också lite försiktigt börjat med att "dona" en del här hemma, plocka undan, ta ur diskmaskinens övre korg, bädda och idag ska jag försöka att dammsuga lite. Tro mig när jag säger att det känns underbart att kunna göra något vettigt. Att jag kan känna att jag så smått börjar vara med på banan igen är otroligt roligt, viktigt och uppmuntrande för min självkänsla. Man får inte så jättestor självkänsla av att ligga framför TV;n hela dagarna, fyyyy å bläääää! Nä, nu till något annat, nämligen veckans historia!!! Håll till godo!!

Mannen med Porschen

Mannen var ute och provkörde sin nya sportiga Porsche. Han fällde ned taket och tryckte på gasen. När han körde över 120 såg han blåljus bakom sig. Han hade blivit något fartblind och tänkte att polisen kan aldrig köra ikapp honom. Han tryckte gasen i botten, men när han närmade sig 170 började han att tänka, "Vad i helvete håller jag på med?" och då stannade han vid vägrenen. Polisen kom fram till bilen med böteslappen i handen.

- Det har varit en låååång dag, mitt pass är snart slut och det är dessutom fredagen den trettonde. Jag har ingen lust att börja trassla med papper. Jag släpper dig om du kan lämna en förklaring för fortkörningen, som jag inte har hört tidigare.

Mannen tänkte 2 sekunder och svarade:
 
- Min fru lämnade mig förra veckan, hon stack iväg med en polis. Jag trodde att det var du och att du ville lämna tillbaka henne.

Polismannen önskade mannen en trevlig helg.
Livet är en kontinuerlig övning i kreativ problemlösning!
  /Michael J. Gelb

dan


Bildgåta, vad är detta?

Nu är det dax för er att "vässa" era skarpa hjärnor igen. Vad föreställer de två bilder jag visar här nedanför. För att göra det lite lättare så visar jag två olika vyer på samma tingest. Vad kan det vara som jag fotat? Ja gissa det ni, era Sagogryn!!! Sädär ja, nu är det bara att skriva på kommentarer vad ni tror att det är. Gissa och skriv utan att fega!!!

Jag älskar den manliga kroppen. Den är mycket bättre utformad än den
manliga hjärnan!
/Andrea Newman

dan


Alkottar i motljus och snart kommer värmen!


Alkottar fotade i motljus, februari 2010.

Snart kommer supervärmen!!!


Saxat ur Aftonbladets nätupplaga idag den 7 april 2010.

"Håll ut! För snart kommer massor av sol – och supervärme.

– Nästa vecka kan det bli över 15 grader i delar av landet, säger meteorologen Johan Groth
på vädertjänsten Storm. På med solbrillorna och t-shirten. För nu kommer värmen på riktigt.
Ett kraftigt högtryck drar in över Sverige på lördag och ger klart och soligt väder ända in i
mitten av nästa vecka.

– Det fina vädret håller i sig så långt jag kan se i mina prognoser, säger meteorolog Johan Groth.
"

Mor, ge mig solen!  /Henrik Ibsen

dan


Vackra "Gibbe" Gibson!

Precis som i stort sett alla andra som har hund så tycker jag att just vår hund är den bästa och vackraste av dom alla!!! Kolla denna solskensbild som Ingela tog en solig dag förra veckan!

Förresten så fick jag mitt nya sjukintyg, från min ryggkirurg i Strängnäs, idag. jag är helt sjukskriven till och med den sista augusti, detta år. Detta innebär att jag får god tid på mig för att rehabilitera mig så att jag kan komma tillbaka till skolan/jobbet så väl förberedd som möjligt!!! Jippiyeeeyy! Men tro inte att jag tillhör Försäkringskassan fastän jag är sjukskriven så länge. Nej nej jag tillhör Arbetsförmedligen tills det att min karenstid på 3 månader har gått ut, sen får jag i vanlig ordning ansöka om att få bli sjukskriven och omfattas av sjukreformen igen. Sjukt va!?


Gibson, mars 2010!

Hunden är människans sjätte sinne!  / Friedrich Hebbel

dan


Äntligen lite sol!

Äntligen så fick jag sola lite på Påskdagen! Det är första gången jag är ute en stund, efter operationen. Hoppade ut med hjälp av kryckorna och satte mig tillrätta i en av Ingela och Ida iordninggjort sittplats i en driva snö. Där satt jag en "bra stund" och solade, härligt!!! Kolla in hur skönt jag hade det!!!


Se vad glad jag var!!! Ha Ha Haaaa!


Det var mysigt det! Fast egentligen så hade jag så pass ont så att jag satt bara i ca 10-15 minuter, varefter jag gick in och lade mig igen!!! Men jag fick ju komma ut en stund till den leende vårsolen som tyvärr är borta idag Annandag Påsk!

Jag vill så mycket som jag helst inte skulle vilja att jag ville!  / Hjalmar Söderberg

dan


Tack för omtanken och Glad Påsk!

Sen jag kom hem i från Strängnäs och den påfrestande steloperationen, så har jag verkligen fått bevis på mänsklig omtanke!!! Många har på ett eller annat sätt hört av sig för att peppa och uppmuntra mig under den jobbiga tiden. De som hört av sig är allt från mina barn, grannar, mina elever, min chef, bekanta, arbetskamrater och släkt! Jag är oerhört tacksam för att ni hört av er och muntrat upp mig och det ska jag säga er att det har hjälpt mig enormt mycket. Att ligga här hemma och ha jätteont och inte kunna göra något alls, har tärt väldigt mycket på mitt psyke. Då har all stöttning som jag har fått haft en enormt stor positiv invekan och jag vet inte hur det skulle ha gått utan. Sen måste jag också få berömma min fru Ingela som har varit och är ett enormt stöd under denna jobbiga tid. Hon har ställt upp för mig till 110%, minst!!! Jag vill på detta sätt rikta ett HJÄRTLIGT STORT TACK till er alla och samtidigt önska er alla en trevlig Påskafton! Jag älskar er alla!!!


Den första veckan efter operationen så kom Ingelas syster Maud och hennes man Bertil med ett stoooort lass med ved till vår kamin. De visste att vi hade slut och ville på detta sätt uppmuntra mig och min fru!! Ett jättestort TACK till er!!! Jag blir enormt rörd av er omtanke!!!


En av mina kollegor kom med denna fina Påskbukett och en påse full med mina favoritgodisar, saltlakrits!!! Det var en uppmuntran från mina arbetskamrater på skolan där jag jobbar! Tack så mycket för omtanken, det värmde! Oj vad mycket jag längtar efter att få börja jobba med er igen!!!! Detta var bara några av de uppmuntrande inslagen under denna tid.


Två av våra närmsta grannar, Alf Sjöberg och Kent Dahlberg, har varit helt underbara under min sjukdomstid. De har i stort sett fixat all snöskottning åt oss samt varit behjälpliga så fort vi har behövt hjälp med något annat. Ni grabbar är helt enkelt kanonsnälla och helt underbara, TACK FÖR ALLT!!! På bilden ses Alf i färd med att skotta vårt garagetak!

Goda vänner är som stjärnor ... Du kan inte alltid se dem, men du vet att
de alltid är där!
  /Henri Nouwen

dan


Hur Påskäggen blev till!

Vet ni hur påskäggen uppstod? Nähä, men ta då och titta här nedanför!!!Långfredag och Påsken är inne i sitt intensivaste skede! Här i Örnsköldsvik är det "skitväder" med helgrå himmel och stundom regn, fy för det! Men vi går mot bättre tider så det blir nog bra väder vad det lider. Så håll ut!

Vad står Långfredagen för egentligen? Jo det var den dag under Påsken som Jesus fick sin dom och blev korsfäst på Golgata. Är man aktivt kristen så är det faktiskt en dyster dag idag i jämförelse Påskdagens (Jag ändrar här från Annandag Påsk till Påskdagen tack vare  svåger Bertil Edlunds research som fick mig att förstå att den tredje dagen var på påskdagen eftersom Långfrdagen räknas som dag ett) glada budskap om Jesu uppståndelse! Det är som med livet i allmänhet, svart blir till vitt eller det ljusa blir till mörker. Nog om det nu!

Som sagt det är fredag och jag hoppas att ni alla har det "varmt" och mysigt! Dessutom så har ni väl inte glömt bort att bry er om varandra och på så sätt skapa en grogrund för ett fint liv tillsammans. Men det var väl då rackarns vad mycket trams jag kom med denna fredag, så nu blir det raka vägen till veckans historia, så håll i er!!!

Det medelålders paret 

Ett medelålders gift par gör sej i ordning för att gå till sängs. Frun ställer
sej naken framför den stora spegeln i sovrummet.

- Älskling, säger hon, jag ser en gammal kvinna i spegeln.

Ansiktet är rynkigt, brösten hänger nästan till midjan, och min
rumpa säckar en kilometer. Jag har feta ben och armarna är sladdriga.
Hon vänder sej till sin man och säger:

- Säg nåt positivt, så jag mår bättre!

Han tänker allvarligt en stund och så säger han:

- Det är i alla fall inget fel på din syn!


Den tror inte, som inte lever efter sin tro!
  /Thomas Fuller

dan


Bra låt på Skärtordagskvällen!

Här bjuder jag er på en riktig höjdarlåt så här på häxornas skärtorsdagskväll! Bedöm själva om ni gillar låten, den är i alla fall ovanligt töntrolig!!!Där orden tryter, talar musiken! /Hans Christian AndersenHa en trevlig Skärtorsdagskväll och en fin inledning på Påsken!!!

dan

Livsfara med elektriska gräsklippare!

Ta en titt på vad som kan hända om det blir något fel på den elektriska gräsklipparen! Ha HaLyckliga människor är inte intressanta!  /Charles Aznavour

dan

RSS 2.0