Spindelmania!

Jag har blivit riktig spindeltokig sen jag i våras köpte min Mexicanska fågelspindel! Var ut för några dagar sedan och fann denna vackra och stora Korsspindel, som numera bor några dagar hos, ja just det, min Mexicanska fågelspindel!


Han som ej besegrar lite rädsla varje dag har inte lärt
sig livets hemlighet!
  /Ralph Waldo Emerson

dan

Ordning och reda Herr Björklund!

Vår nye "förbudsminister" gapar och skränar om alla förbud han vill införa. Vad är han rädd för? Ta skolan till exempel, där vill han ha mer ordning och reda! Vadå ordning och reda? Ska vi ha privata vakter som sköter den biten eller ska vi ha polismakten i skolan, ja man kan bara undra! Man kan tro att många inom rikspolitiken och då främst Jan Björklund, aldrig har satt sin fot i ett klassrum och upprättat ordningen som lärare under en lektion. Att komma på besök och tala med eleverna en stund i korridoren och sen sitta och fika med personalen, det ger definitivt ingen riktig insyn i dagens skola.För några år sedan vikarierade en kille, som tidigare varit befäl inom den svenska armén, hos oss på vår skola. På honom lät det som att det här kommer att fixa sig med lite disciplin a´la det militära. Hur gick det då? Det gick inte alls och elevernas respons på militär disciplin chockade honom. Sen gick inte lång tid innan han sökte in på polisskolan i Umeå. Det hör till saken att vid det tillfället, hade vi inte några speciellt livliga elever! Han berättade att han aldrig tidigare hade trott att dagens ungdom var så respektlösa mot vuxna och mot regler i skolan. Han insåg däremot att för att lyckas bra i sitt förhållande med eleverna så måste det nog uppstå en ömsesidigt respekt för varandra. Han hade helt rätt och hade förstått vad det handlar om. Med andra ord, den stenhårda disciplinen som förekommer i det militära fungerar inte inom skolan.

Efter 12 år som lärare har jag lärt mig och förstått att man måste jobba stenhårt på relationen till eleverna i klassen. Jobba på att eleverna får förtroende för och ser läraren som en auktoritet, inte som auktoritär. Lyckas man med detta och dessutom får ett gott föhållande till föräldrarna, utan att genom lag tvinga dem till skolan, så kommer det att fungera hur bra som helst utan Herr Björklunds lagar, förbud och förordningar!!!!

Sen tycker jag att nämnde Herr Björklund har en fullständigt knasig uppfattning om betyg och prov, men det tar vi en annan gång!

Den som kan något gör det. Den som inte kan något undervisar!  / George Bernard Shaw

dan


Frukt- och svamptork, det ni!

Häromdagen så hackade vi några av trädgårdens äpplen och la dem i en provisorisk tork bestående av några trådkorgar från tvättstugan, skotork och en finmaskig gardin. Funktionen på den var ganska okey men vi skulle behöva en riktig frukttork. Så vi började söka på internet efter frukt- och svamptorkar till salu. Det fanns en hel del olika varianter man kunde köpa men min fru hade fått andra planer! Varför köpa när man kan göra sa hon förväntansfullt, och så blev det!! Nu hör det till saken att min fru är en riktig innovatör och gillar att fixa saker på sitt vis och det ska ni veta, det blir nästan alltid kanonbra, även denna gång!!! Så här gick det till när hon byggde vår fina frukt- och svamptork!


Hon började med att snickra ihop tre ramar. Här ser man bottenramen.


Nu är alla tre ramarna färdiga och som ni ser så har hon spännt fast myggnät på de två mindere ramarna. Fläkt och värmekälla blir vår lilla kupévärmare som genom öppningen där nere ska tillföra den varma luften. Kom ihåg att inte ha för hög värme när ni torkar. För oss passade den lägre effekten på 400 watt som handen i handsken.


Nu var det bara att kärna ur och hacka våra äpplen och fylla torken.


Nu är första lagret på plats och kupévärmaren har börjat tillföra sin varma luft.


Andra lagret på plats. Nu är det bara att vänta till det att frukten torkat tillräckligt.


Efter bara några timmar hade äppelbitarna torkat riktigt mycket, betydligt snabbare än i vår provisoriska tork!!! Det blev alltså riktigt, riktigt bra det min fru byggde själv!!!

Nödvändighet, uppfinningens moder!  /George Farquhar

dan


Arbetslöshet en sjukdom?


Kanske det är så här Allianser ser på arbetslösheten? Då är det därför de håller arbetslösheten stadigt på ca 10%. De kanske rent av misstänker att fler har denna genetiskt betingade deffekt, så när man jagat ifatt alla "sjuka" så kommer arbetslösheten att ligga på 15%, till glädje för de som livnär sig på andras olycka!!! Konstig filosofi att inte göra så mycket man kan för att arbetslösa ska få jobb, medan man tvingar de sjuka, som inte orkar, gå till jobbet! 

Jag älskar arbete; det fascinerar mig. Jag kan sitta
i timmar och titta på!
  /Jerome Klapka Jerome

dan


Bra självförtroende och fredag!

Nyss hemkommen från jobbet där jag haft min klass på klassråd och en timmes arbetspass. Satt på lektionen och funderade kring innebörden av orden självförtroende och självbild. När det gäller självförtroende så har vi inom skolan till uppgift att ingjuta det, så gott det går, i eleverna. Jag vet av egen erfarenhet att eleverna gör stora framsteg då deras självförtroende ökas från i stort sett noll till ett bra. Minns de som lyckats mycket bra i matte, helt enkelt för att deras självförtroende ökat. Tror man inte på sig själv så blir det omöjligt att nå de mål man ställt upp, man misslyckas helt enkelt! För visst känns det bättre med ett gott självförtroende, men inom rimliga gränser?

Hur är det med vår självkänsla då? Man kan ju ha ett gott självförtoende men sakna stora delar av självkänsla, och tvärt om. Men jag tycker nog att de två hänger tätt ihop, för visst är det lättare att bygga upp ett gott självförtroende om självkänslan är god?! Alltså behöver vi inom skolan jobba med att stärka elevernas självkänsla också, eller hur? Nu är det ju så att skolan är först och främst en instutition för inlärning, alltså vi ska först och främst lära eleverna en massa inför vidare studier på gymnasiet! Men börjar vi inte med att jobba på att öka deras självkänsla och självförtroende så skoltiden mer eller mindre bortkastad. Ni kan ju tänka efter själva, har ni ett gott självförtroende och en bra självkänsla så kan ni förfluytta berg och ni blir dessutom en trevlig "prick" att umgås med! Ja ja, det är många ideer som snurrar runt i skallen när man möter eleverna i skolan, var och en en självständig individ med sina behov och sitt sätt att se på livet och världen.Så drastisk som mannen på bilden är behöver man inte vara. Men ett gott självförtroende är är då så jädrans gött å ha, så det så!!!

Men nu är det ju fredag och fredagarna betyder en liten historia! Se till att få er en riktigt mysig fredag nu! Har du ett gott självförtroende och en bra självbild så möter det inga större problem. Säg någe fint till den eller de du gillar mest! Du kanske rent av kan köpa en liten blomma eller någe annat fint, en bubbelpool kanske eller en Trocadero?!

Ha det så gott nu, ni ska se att det blir nog ett litet blogginlägg imorrn med!!!

Efter ett långt äktenskap:


Efter 20 års äktenskap tittade han på sin fru och tänkte tillbaka på deras liv tillsammans. Sedan sa han:

- Älskling, för 20 år sedan bodde vi i en billig lägenhet, sov i en för liten säng, hade knappt mat i kylen och ingen TV, men han gick till sängs med en otroligt het, villig 20-åring! Nu har jag ett hus för flera miljoner, en bil för flera hundratusen, en stor dubbelsäng, kylskåpet är sprängfullt och jag har en 42 tums plasma TV. Men jag går till sängs varje kväll med en trött kvinna på 42 år! Så vitt jag kan se det är det bara du älskling som inte följt utvecklingen i vårt förhållande!

Hans fru var en förnuftig kvinna så hon svarade bara kort:

- Älskling? Hitta du bara en het villig 20 årig kvinna så ska jag snabbt se till att du får tillbaka din billiga lägenhet, din lilla säng, ett tomt kylskåp, och ingen TV.


Ingen kan få dig att känna dig mindervärdig utan ditt samtycke!  /Eleanor Roosevelt

dan


Vad har du gjort på jobbet idag?


Frågar du dig någonsin om du har gjort tillräckligt på jobbet idag? Måste vara skittråkigt att känna som de ovan, eller? När man får veta hur mycket pengar som rinner ut lite varstans på kommunal, landstings och statlig nivå, så undrar man hur många som egentligen går omkring så här dagarna i ända!!!

Det finns alltför många människor som lever utan att arbeta och alldeles för
många som arbetar utan att leva!
   /Charles Dean

dan


Kvällning med timotej!


Att stanna upp ett slag och titta lite närmare på naturen får en att se saker och ting ur ett annat perspektiv. Vanligtvis så rusar vi på i sådan fart att vi inte hinner se det vackra runt om oss, vi blir fartblinda helt enkel! Nästa gång du går ut i naturen så stanna upp en liten stund, ung som gammal och betrakta och njut av den förtrollande värld vi lever i.


Ur grodperspektiv blir även frövipporna på timotejen ett vackert inslag i den nedåtgående solen.

Skönheten finns i betraktarens hjärta!  / H. G. Wells

dan


Vad jag myser nu!


Jag myser och mår så himla bra när jag får sitta hos "lillmatte" Ida!!!

Hundar skrattar också, men de gör det med svansen!  /Max Eastman

dan

Kissa i badet och ha det bra!

Går ut stenhårt den här veckan med en skojig liten bild. Jag tror att många halvfulla som fulla tömmer även i ett bad med andra, tror ni? Kanske rent av nyktra tillför badet lite salt!!!


Så romantiskt och underbart det kan bli!!!!

Var på jobbet idag och tog emot mina elever. Kändes helt hysteriskt underbart kul!!! Så trots att jag bara ska jobba 25% så är det kanon eftersom jag bara har min klass de timmarna, yeeeh!!!

Att kunna skratta tillsammans är kärlekens väsen! /Francois Sagan

dan


The Wire!

Efter att ha följt alla 7 säsongerna av The Shield, som är en polisserie, så fick jag abstinens på just polisserier. Därför har jag nu köpt hem den första säsongen av polisserien The Wire! Serien har av en enig expertis blivit korad till en av de bästa polisserierna som gjorts, mycket tack vare sin realism. Den har därför fått en hel drös med utmärkelser. Efter en något trög inledning så har den nu fått upp farten och jag tycker att den är kanon med en bra och trovärdig dialog och handling. Serien är väl värd att se!!!


DVD-omslaget till säsong 1 ser ut så här!

Här nedan så följer lite fakta om The Wire, hämtad från Wikipedia:

The Wire
är en amerikansk dramaserie som utspelar sig i Baltimore, Maryland där den också är inspelad. Serien har skapats av manusförfattaren/producenten och tidigare kriminalreportern David Simon. Den sänds av betalkanalen HBO i USA. The Wire hade premiär den 2 juni 2002, med 60 avsnitt som sändes över fem säsonger. Serien hade svensk premiär den 4 juli 2003. Den sista säsongen sändes år 2008, och avslutades den 9 mars, 2008.

Handlingen i den första säsongen skildrar kampen mellan polisen och knarklangande gäng i stadens västra delar, och berättas ur båda sidors perspektiv. Följande säsonger har fokuserat på andra aspekter av livet i staden. Den stora skådespelarensemblen består främst av karaktärsskådespelare som i huvudsak inte är kända från andra roller. Simon har sagt att trots sin karaktär av kriminaldrama, handlar den egentligen om den Nordamerikanska staden och hur vi lever tillsammans. Det handlar om hur institutionerna påverkar individen, och hur… oavsett om du är polis, hamnarbetare, knarklangare, politiker, domare [eller] jurist, så är du i slutänden körd och måste lyda den institution du lierat dig med.

The Wire har hyllats av kritikerkåren för sin realistiska skildring av livet i storstaden och sitt ovanligt djupa utforskande av sociologiska teman, och har kallats den bästa serien på teve av TIME , Entertainment Weekl, The Guardian, Chicago Tribune, Slate, San Francisco Chronicle och Philadelphia Daily News. Även i Sverige har serien hyllats, bland annat av kulturjournalisten Jan Gradvall som i en krönika i Dagens Industri rankade The Wire som 00-talets bästa TV-serie


Som ni ser så är det HBO som proucerat serien och just HBO producerar aldrig dåliga serier!!!

Jag har inget emot poliser, jag är bara rädd för dem!  /Alfred Hitchock

dan


The Spotnicks, det var då det!

När man tittar på de popgrupper som dök upp på scenerna under 60-talet, så kan man inte låta bli att skratta lite. Deras stil på scenen, deras frisyrer, klädsel musik är så långt ifrån dagens musikutbud, så det finns inte! Kolla in den här gruppen som var som störst under just 60-talet. Här kommer The Spotnicks, ett populärt svenskt band på den tiden!!!
  Vad säger ni? Lady Gaga skulle bli avundsjuk på klädseln, eller hur?!

Musiken sköljer bort det alldagliga livets damm från själen!
  /Berthold Auerbach

dan


Socker och fett farligt för minnet, åsså fredag!Kan det verkligen vara så att minnet blir sämre av socker och fett? Då bör jag sannerligen ha ett förfärligt dåligt minne, tror jag! Men va sjutton, skit i det och ät era karameller och chips, bara ni mår bra av det. Man lever ju faktiskt bara en gång!

Fredag igen och på måndag kommer mina elever till skolan. Det känns förträffligt BRA att jobba igen, om än bara 25 futtiga procent, men ändå! Denna fredag går jag direkt på fredagshistorien och skippar mitt fredagssvammel, skönt va?!

Otrohet!

Gustav och Greta hade varit gift i 50 år och Gustav hade en liten fråga till sin fru.
- Har du någonsin varit otrogen mot mig Greta?
- Nu när vi varit gifta i 50 år kan jag faktiskt erkänna att jag varit
otrogen tre gånger."
- Tre gånger??? När var detta?
- Ja första gången var för 35 år sedan och du skulle precis till att
starta din firma och ingen bank ville ge dig något lån. Kommer du ihåg
att helt plötsligt ringde en bankchef och erbjöd dig att få låna pengar?
- Ok Greta. Då var du otrogen för min skull och det är ju inte så
farligt. När var andra gången då?
- Kommer du ihåg när du för 10 år sedan fick en hjärtattack och
ingen hjärtläkare ville operera dig i risk för att bli stämd efteråt? Helt
plötsligt ville Överläkare Falkensvall göra det."
- Men det är ju heller inte så farligt. Då gjorde du ju det för att
rädda mitt liv min älskade1 Men den tredje gången då?
- Kommer du ihåg för 2 år sedan när du ville bli ordförande i
golfklubben och du saknade 17 röster..?

Jag måste ändå få svammla lite och börjar då med att önska er en skön och fröjdefull fredagskväll. Se nu till att göra din omgivning glad och då främst din käresta/käraste. Fixa en liten överaskning för att visa hur mycket du uppskattar henne/honom. Kanske ett fotbad vore något? Skit samma vad du väljer, bara det blir av så att säga! Ha det gött till!!!

Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje
gång i samma person!
/ Mignon McLaughlin

dan


Preventivmedel med smärta!

Kanske detta är något för de män som våldför sig på andra? Kanske, men bara om "nötterna" krossas och det gör riktigt ont för dem, jääätteeeooont!!!


En till sexförbrytare med krossade nötter, ha ha haaaaa!

Livet är värdefullt och tid är nyckeln. Låt oss ta vara på varje tillfälle och hjälpa dem som har ett större behov än vårt eget!   /Harmon Killebrew

dan

Fantastisk flygteknik!

Var upp till Svartjärn en sväng igår! Kunde inte låta bli att imponeras av dessa Trollsländor. Ja ja, jag vet att jag har haft med en massa trollsländebilder tidigare, men det hjälps inte. Fick några fantastiska bilder på en flygande trollslända, en Blågrön mosaikslända närmare bestämt. Kolla själva!!!


Blågrön mosaiktrollslända (Aeshna cyanea) är en art i insektsordningen trollsländor som tillhör familjen mosaiktrollsländor. Den blågröna mosaiktrollsländans hane har mörk grundfärg på kroppen och blå och gröna teckningar. Honans färger är mer övervägande gröna. Hos båda finns på bakkroppen det för släktet Aeshna typiska mosikmönstret. Vingbredden är omkring 95 millimeter och bakkroppens längd är 51 till 60 millimeter. Vingarna är genomskinliga och vingmärket är rödbrunt, honans ofta mer tydligt än hanens, hos vilken det kan vara något ljusare.

Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud, men du kan
hindra dem bygga bo i ditt hår!  /
Kinesiskt ordspråk

dan


En stor underhållare!

Robbie Willams är en av vår tids största underhållare! Han kan verkligen få sin publik att må bra, den mannen. Låt den otrolige Roddie entertain you!!!I'm a born entertainer, when I open the fridge and the light comes
on, I burst into song!
/Robbie Williams

Jag vill också gå ut!

Häromdagen så var jag och Ingela ut en sväng till växthuset för att vattna och ta bort lite ogräs. Vi båda glömde av någon anledning av att låta Gibson följa med ut. När vi efter ett tag funderade på var Gibson var, så insåg vi att ingen hade tagit med honom ut. När jag tittade efter fick jag se vår lilla hund sitta innanför altandörren och titta längtande ut på oss i trädgården. Det såg så gullit ut så jag var tvungen att föreviga det lilla "trollet"! Se själv så får ni se.


Kan inte jag få komma ut till er, tycks Gibson tänka därinne i köket!

De som håller tillbaka sin längtan, gör så för att den är svag nog att
kunna hållas tillbaka!
  /William Blake

Ps Började arbeta mina 25% idag! Det kändes helt enkelt underbart att åter få trampa Ängetskolans golv samt träffa mina arbetskamrater. På måndag så kommer eleverna och då blir det sjufallt bättre!!! Hoppas nu att ryggen "pallar" dessa få timmar jag ska göra, det vore katastrof annars  Ds

dan


Gäddfisket, pinsamt Dan!

Hur gick det med fisket idag för jag och Samuel? Egentligen så finns det ju så ofantligt mycket mer att blogga om än just den här pinsamma fisketuren! Visst, jag hade ett par hugg från ett antal 12-kilosgäddor men ack. Samtidigt så fiskade jag lite avvaktande eftersom en alltför våldsam strid men en så stor fet gäddbest skulle innebära en uppenbar fara för min rygg. Så jag fiskade helt enkelt på ett sådant sätt att det inte skulle fastna några fiskar på mitt drag, så det så!!!

Men ska sanningen fram så är det bara skitsnack det jag beskrivit ovan, jag fick inte ett endaste hugg ens, det är ljug hela skiten!!! Ska sanningen fram så var det Samuel som fick fisk, tre gäddor om än inte så stora, men fångst var det i alla fall!!! Det ska härmed framföras att Samuel är en riktig hejare på fiske, vilket jag trodde att jag var, men men skit samma! Så här såg de två av gäddorna ut:


Gädda nummer ett!


Gädda nummer 2! Den tredje gäddan fotade jag aldrig av någon anledning. Förmodligen för att min avundsjuka och fiskestolthet var djupt kränkt och hade fått nog!!!

Fiskens grav är gäddans mun, gäddans grav är grytan!  /Ordspråk från Finland

dan (idag med sårad stolthet!)


Jag går och fiskar!


Ve du gädda som gömmer dig i vassen, för nu kommer jag och tar dig!!! Dax att gå ner till Lomsjön och fiska!! Hur det går det får du veta senare.

Ett metspö är en pinne med en krok i ena ändan och en tok i den andra!  /Samuel Johnson

dan

Tänk er för!


Blir det bättre med Alliansen vid rodret? Jovisst för de redan rika ja!!! Men för de som lever på marginalerna eller för de som är sjuka, så blir det bara sämre. För dem är Alliansens politik som en dolk i ryggen!!!

Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker
kan skapa och garantera välfärd!
  /Fredrik Reinfeldt, 1993

dan


Rubber Bullit och fredag!

Fredag igen och solen lyser som aldrig förr. Det känns faktiskt lite ljusare idag efter gårdagens dystra besked från min doktor. Satt och spanade in på Youtube och hittade ett gammalt favoritband från gymnasietiden, närmare bestämt från 1973. Dessa herrar var stora då och levererade en hel del hits, varav detta är en av dem. Varsågoda här har ni 10CC med Rubber Bullits!Tycker inte att det känns så himla länge sedan denna låt gick varm i min Volvo Amazon på väg till olika partaj. Men men, det är trots allt 37 år sedan så det har ju faktiskt hänt en hel del sedan dess. Inte för att jag skulle vilja vara ung igen men jag inser ibland att det är viktigt att man följer sitt hjärtas röst genom livet eftersom åren sveper iväg och försvinner som en grisblink!

Nu är det ju fredag igen och dax för kräftfest för många. För min del så blir det nog kräftor i morgon lördag. Ikväll så blir det nog till att slappa i en vilstol i den varma kvällssolen. På förmiddagen så var jag en sväng till jobbet och snackade med min chef. Det ska bli underbart att få jobba igen, om än bara 25%, men det är bättre än ingenting. Är oerhört less att sitta eller ligga hemma på dagarna i titta på "Hem till gården", Oprah, "Tillbaka till Aidensfield" eller något annat oväsentligt!

Ha en trevlig fredag och sköt om dig. Kanske du får motta något kärleksfullt från någon som betyder mycket för dig, eller så skänker du något fint till någon som betyder mycket för dig. Förslagsvis en blomma en god middag, en kram eller puss, en gul lök eller vaför inte ett MODO-emblem. Äähh skit samma vad det är bara det kommer från hjärtat, så att säga!!! Nu till fredagshistorien!
 


Det var den mycket blyge doktorn som var inbjuden till flickskolan för att förmedla lite sexualkunskap.
Nu var det så att han var så väldigt blyg att han inte vågade berätta för sin fru vad det var han skulle tala om,
så han sa att han skulle hålla ett föredrag om segling. Dagen därpå mötte hans fru flickskolans
rektor på gatan och rektorn berättade hur uppskattat och intressant föredraget varit.

-Verkligen? Sa doktorns fru lite undrande. Jag måste säga att det låter väldigt underligt, jag
menar, han har ju bara prövat på det två gånger; första gången så blev han sjösjuk och
andra gången blåste hatten av.

Bara för att det är så soligt och fint idag så blir det en till!

En man och en kvinna var ute på söndagsutflykt i bilen. Efter ett tag
passerade de en hage, där tjuren höll på för fullt med en ko.
Kvinnan:
- Hur kan tjuren veta att kon vill?
- Jo, svarade mannen, det känner tjuren på lukten.
Lite senare körde de förbi en hage med får, där baggen roade sig med en av
tackorna. Kvinnan frågade igen:
- Men hur vet baggen att hon vill?
- Ja det är samma där, sa mannen, det känner han på lukten.
De kör vidare under tystnad. En stund senare tittar kvinnan på mannen och säger:
- Du är täppt i näsan idag va?

Livet är värdefullt och tid är nyckeln. Låt oss ta vara på varje tillfälle och
hjälpa dem som har ett större behov än vårt eget!
  /Harmon Killebrew

dan


Min läkare ringde idag!

Idag på eftermiddagen ringde min ryggläkare för att samtala med mig angående de nya röntgenbilderna som togs på min rygg i början av juli. Det såg definitivt inte bra ut, benläkningen är i stort sett obefintlig! Nu känns det nattsvart!!!

Vad kommer då att hända med lilla jag? Det finns bara två alternativ och det första är att leva vidare som vanligt och hoppas att det läker ihop så pass att smärtan avtar en del. Det andra alternativet är att göra en ny operation där man går in framifrån via magen och stelopererar området även där. Den operationen är betydligt mer komplicerad då man måste ut med tarmar etc för att komma åt. Prognosen är relatvt god för en sådan operation, men det finns tyvärr inga garantier att jag kommer att bli bättre, bara förhoppningar!

Ja vad ska man göra egentligen, inte vill jag ha det som nu och inte vill jag göra den där hiskeliga operationen heller. Min läkare Mario, för övrigt en fantastisk man på alla vis, tyckte att jag skulle avvakta några månader och känna efter om smärtan avtar lite och därefter ta ställning till operation eller ej.

Mario sjukskrev mig ytterligare i tre månader men att jag kunde börja arbetspröva nu på måndag. Jag får dock inte göra något som gör att jag får ondare, annars är det okey att testa 25%.


Ledsamhet och förtvivlan präglar min tillvaro just nu!


Egentligen så skulle jag vilja göra så här mot allt och alla just nu. Men jag vet att det i morgon känns bättre lite bättre, så jag lägger nog ner den odrägliga sidan av mig, om den ens finns?!

Varje olycka som inte drabbar mig är en ny välsignelse! /Izaak Walton

dan


Vadå stor och fet!

Var ut i skogen en sväng idag. I blåbärsriset hittade jag en ovanligt stor fjärilslarv. Vad det är för art det vet jag inte utan hoppas att någon fjärilsintresserad kollar bloggen och kommer med ett svar, hurra vad glad jag blir då! Jag kommer att fortsätta att söka svar på frågan och återkommer med svaret om jag hittar det! Kolla in bilderna på larven.


Här har ni den, en hårig stor sak utan namn!!


Hårig rackare kan man säga! kanske en punkare?


Jämför man med min vigselring så ser man hur stor den är. Men vad är det för art?

Kanske är det värt att undersöka det okända, om inte annat bara föra att känslan
av att inte veta är smärtsam!
  /Krzysztof Kieslowski

dan


Soldier Blue!

I augisti 1971 var jag tillsammans med Själevad IK;s juniorlag till Luleå på en fotbollscup. En av kvällarna gick vi några av oss på bio och valet föll på en indianfilm som hette Soldier Blue. Vi fick ljuga oss in eftersom vi var bara 14 år då och åldersgränsen var 15 år, vi var tuffa då?!

Filmen visar den grymhet indianerna utsattes för av det amerikanska kavalleriet i mitten och slutet av 1800-talet. En liten kavallerigrupp blir massakrerad av cheyennerna och bara två personer överlever. Den plikttrogne naive soldaten Honus och Cresta, en ung kvinna som har levt med cheyennerna i två år och vars sympatier ligger hos indianerna snarare än hos de amerikanska myndigheterna. Samtidigt som de tillsammans försöker ta sig till kavalleriets huvudläger förbereder sig kavalleriet för att begå en massaker mot en cheyenneby.

Men frågan är om jag var mogen då att se filmen? Jag blev oerhört illa berörd av alla de hemska scenerna och kände mig rätt illamående när vi kom ut från bion. Men tack vare denna film så vaknade ett stort intresse hos mig att fördjupa mig kring de Nordamerikanska indianernas öde. Har ni möjlighet att få tag på filmen så gör det och se den!!! Du kan beställa den HÄR!


Sjunger gör den underbara Buffy Sainte-Marie!

När en man flyttar bort från naturen blir hans hjärta hårt!  /Lakota

dan


Det var bland det dummaste!!!

Hörde och läste lite om Jan Björklunds sommartal i Marstrand. Framförallt hakade jag upp mig på den lag han vill införa som innebär att föräldrar till bråkiga barn ska sitta med i skolan. Det är bland det dummaste jag hört!!! Hur tror han att relationen mellan hem och skola blir då? Hur känns det för eleven? Risk för mobbing föreligger! Det märks att inte herr Björklund jobbar i skolan.

Denna typ av bestraffningar kanske funkar i det militära men inte i skolan. Relationen mellan barnen, föräldrarna och skolan måste vara förtrolig och bygga på ömsesidig respekt. Man fångar inte "bråkiga" elevers tillit genom hot och straff, vet inte skolministern det så bör han sluta omgående!!! Däremot behövs det fler peronal i dagens skola! Satsa på det istället Herr Minister!!!

Jan Björklunds förslag för tanken tillbaka i tiden, man kan nästan tro att klockan vridits tillbaka till 1800-talet!Här kommer delar ur artikeln från igår som jag läste. (tar med det om tvingandet av föräldrarna)


Aftonbladet den 8 augusti 2010, artikelförfattare Olof Jönsson

Föräldrar tvingas sitta med i skolan, Jan Björklund lovade ordning och reda i tal

I dag höll Folkpartiets partiledare Jan Björklund sitt sommartal i Marstrand.

Under kristallkronorna i Societetshusets lokaler lovade Björklund att föräldrar till bråkiga barn ska tvingas sitta med i skolan.

Utbildningsminister Jan Björklund fokuserade i sitt tal inte helt oväntat på skolfrågor. Ett förslag Björklund lade fram är att föräldrar till bråkiga elever ska tvingas sitta med i klassrummet.

– Jag är rätt övertygad om att Kalle som spelar Allan och ska vara cool i klassrummet kommer att uppföra sig betydligt bättre om mamma eller pappa sitter på en stol längst bak i klassrummet.

Ska kompenseras

Enligt förslaget ska skolan och föräldrarna först och främst nå en frivillig överenskommelse. Om föräldrarna vägrar och skolan bedömer det som nödvändigt ska kommunens utbildningsnämnd kunna besluta om obligatoriskt deltagande.

Björklund tror att tvingande beslut bara kommer att användas bara i ett fåtal undantagsfall och föräldrar som deltar ska ersättas för förlorad arbetsinkomst.

Skolan är de vuxnas sammansvärjelse!  /Frans Kafka

dan (lärare ma/no från åk 6 till åk 9)


Sången de spelar när .....!

Peter Lemarcs texter är i mångt och mycket oslagbara! Jag har precis börjat att utforska Lemarcs musik och hittills har jag bara funnit svenska skatter. Lyssna på denna och följ med i texten så får ni själva avgöra. Jag tycker dock att han gör GRYMT BRA texter och musik!!!Han kom som en virvelvind, förklädd till en storm
Till den busshållsplats, där hon väntat så många gånger förr
Han sa: vart är du på väg?
Hon sa: vartsomhelst!
Han svara: jag vet var det e. kom till mitt obebodda hjärta och se!
Två ensamma själar bara föll i en famn
De hade inget val, som gjorda för varann
Två sargade hjärtan va skulle de göra
Ingen kunde ana att de en gång skulle höra
Sången de spelar när filmen är slut
Lamporna tänds och publiken går ut
Långsamma toner som dom hört förut
Sången de spelar när filmen är slut

Med nerdragen rullgardin, jackade ur telefon
Och de sökte varann och dom rörde vid varandras sår
Båda med höften full av längtan och törst
Och för några månader försvann all smärta som de bar i sina bröst
Sen blev det vardagar som bara kom och gick
Inte visste de då att det va livet som dom fick
Och alla nätterna då det regnade bort
Framemot gryningen hördes en vilsen fagott
Sången de spelar när filmen är slut
Lamporna tänds och publiken går ut
Långsamma toner som dom hört förut
Sången de spelar när filmen är slut

Och ungen som skriker jämt. Vems tur är det nu?
Längs sömnlösa snårstigar kan en mänska så lätt bli ett djur
Vakna i vargtimman. Det enda de hör
Är dånet från långtradarna på motorvägen strax utanför
Han säger: var är livet? vad har vi gjort?
Säg mig hur kunde vi bli så gamla så fort?
Den jag ser i spegeln kan inte va jag!
Måste vi slåss i veckor för att älska en dag?
Sången de spelar när filmen är slut
Lamporna tänds och publiken går ut
Långsamma toner som dom hört förut
Sången de spelar när filmen är slut.

Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en,
och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en!
 / Nalle Puh (A.A. Milne)

dan


Redo för solen!Nu är jag redo att gå ut i den bländande varma solen, jipppiii!!


Ingen bra ryggdag idag!!!

Oavsett hur lite pengar eller hur få ägodelar du har, att ha en hund gör dig rik!  / Louis Sabin

dan


Att kissa stående och fredag!

Så var det då fredag igen och det är dax för en fredagshistoria, men först till något annat. Killar som står och kissar i toaletter är ett gissel. Inte blir det bättre med stigande ålder heller. Dryppel och dropp och en massa kiss på sittring och golv. Sen är det ju någon som ska ta hand och torka upp och tvätta och inte är det den kissande killen/mannen som gör det. Nä ni föräldrar, lär era barn att sitta då de kissar då följer det med dem upp i åldern och ingen behöver torka kisset efter en vuxen man!!! Jag menar dock inte att man ska göra som grabben här nedan.En "pissränna" är det helt okey att ståendes pissa i, ja den är ju faktiskt avsedd för stående kissare. Men kolla in den här fulla Engelsmannen som besöker en musikfestival i Holland!


Det var väl höjden av fyllestrul?

Fredag som sagt och helgen står för dörren. En vecka kvar till det att det är dags att börja jobba. Jag hoppas av hela min lilla 1,69 långa kropp att jag kan jobba, lite grann åtminstone. Jag klara snart inte av att bara sitta eller ligga och titta in i väggen eller TV;n längre. Min rygg är i och för sig inte så mycket bättre än före sommaren så det finns ju en uppenbar risk att jag inte klarar av att ens jobba 25%. Jag får rådfråga min ryggspecialist i Strängnäs om det finns någon risk att jag försämrar min rygg med att gå till jobbet. Om inte så är fallet ska jag prova någon timme per dag den första veckan, vilket passar bra då eleverna börjar först veckan därpå.

Fredagar innebär alltså två dagars ledighet, så gör något vettigt av helgen. Gå ut i skogen vet ja! Eller gå och bada lite eftersom det blir varmt och skönt hela helgen. Men framförallt så bry er om era nära och kära, det är kanon det. Men vet ni vad? Använd en liten sekund av helgen att fundera på varför det är så viktigt att du röstar på de Röd-Gröna i höstens val. Jag kan ge er en liten hint! Det är helt enkelt för att då tänker du inte bara på dig själv utan även på dina nära och kära också och inte bara de utan en himla massa svenskar som har det betydligt svårare än många av oss!!! Nu till fredagshistorien!


Dvärgen med skavsår


Det var en dvärg som alltid fick skavsår i underlivet när det regnade ute.
Hon gick till slut till gynekologen. Gynekologen kunde inte se något fel, men bad henne komma tillbaka om det skulle uppstå igen.
Dvärgen gick hem, men nästa gång det regnade så fick hon skavsår igen. Så hon gick tillbaka till gynekologen.
Han kollade i hennes underliv och frågade om han fick använda skalpellen lite. Dvärgen sa att det gick bra.
Efter en stund frågade gynekologen hur det kändes.
- Jo det känns bättre till vänster.
- Okej, sa gynekologen och fortsatte.
När han var klar bad han henne att hoppa ner.
- Hur känns det nu?
- Jo det känns jättebra till höger med. Vad har du gjort?
- Jag skar av 10cm på dina gummistövlar!!!

I en liten kropp bor en stor själ!  /
Ordspråk från England

dan


Kvinnor kan!

Vad gjorde vi män utan dessa fantastiska kvinnor! Tyvärr så är de fortfarande på efterkälken vad gäller samma lön som män samt allt ensam jobb i hemmet. Det pratas mycket om det i riksdag och regeringar men inte ett "skit" görs". Vad sitter det i? Det är väl bara att lagstifta och rätta till bedrövelsen. Näää, vi män bör skärpa oss och det nuuuuuuuu!!!


Så här får det absolut inte vara, men är det ändå! SKAMLIGT, jag skäms som man!

Alla en mans resonemang uppväger inte en kvinnas instinkt!  / Francois de Voltaire

dan


Att vara rik!

För oss är vår kryddgård och vårt växthus mer än guld värda! Det är en hel del jobb med både kryddgården och skulla man räkna på det, med arbetsinsats, gödning etc, så blir det nog betydligt billigare att köpa färskt från affären. Men för oss är det livs kvalité att få plocka direkt från egen odling. Dessutom kan vi vara hundra procent säkra på att allt är ekologiskt odlat!


Att ha en egen kryddträdgård är kanon! Att till maten få krydda med färk mynta, oregano, timjan, dragon, salladslök, rosmarin, plocksallad eller gräslök är ovärderbart. Dessutom tycker jag att en kryddträdgård är dekorativ med.


Physallisen är ny för i år!


Gurka har vi fått i massor varje sommar. Den självodlade gurkan är mycket mycket godare än den köpta. Om det beror på att det är så eller att jag är partisk, vet jag inte, men så länge man tycker så kommer gurka för alltid att odlas i vårt växthus!


Busktomater i parti och minut!


Både gul snackpaprika och vanlig orange paprika blir det i år, om nu inte sniglarna äter upp dem. Varje kväll är det snigeljakt i växthuset vill jag lova!


Dillen är självsådd i växthuset år efter år vilket innebär att vi har fäsk dill hela sommaren.


Den kryddiga och goda ruckolan bör finnas i varje växthus. Den fröar av sig varje år och medför färsk sallad från mitten av maj fram till hösten, underbart tycker vi!


Vanlig plocksallad som snart går i blom. Får stå kvar och får likt ruckolan, fröa av sig för att nästa sommar ge ny härlig skörd.

Kvalitet är aldrig en tillfällighet utan alltid resultatet av intelligent ansträngning!  /John Ruskin

dan


Något för flygrädda?

Detta Youtube-klipp visar en pilot som skrämmer skiten ur sin kompis. Han låtsas helt enkelt svimma under flygturen!!! Skulle du uppskatta ett sådant skämt, nääää tror inte det!!! Historien förtäljer inte om de fortfarande är kompisar! Enjoy the flight!
En rädd person är rädd inför fara, feg under tiden och tapper efteråt!  /Jean Paul Richter

dan

Blyg häst?


Skulle fota det halvstora fölet men hon ville absolut inte! Var hon blyg eller såg jag så skrämmande ut att hon var rent av rädd? Hoppas på det första alternativet!!!

En häst är gestaltningen av folks drömmar om sig själva - starka, kraftfulla, vackra - och den har förmågan att ge oss en flykt från vår jordiska existens!   /Pam Brown

dan

The old pine tree!Den gamla tallen brukar jag passera när jag är ute i skogen. Jag undrar lite nu och då vad det gamla trädet sett i sina dagar. Skulle vara kul att få en inblick, eller?

Vi kan inte förändra våra minnen, men vi kan förändra den mening och den
kraft de har över oss!
  /David Seamands

dan

RSS 2.0