Att vara eller inte vara bloggare!

Nu är det långskägg som gäller igen!
 
Jag har väldigt svårt att få någon kontinuitet på mitt bloggande! Jag hade en förhoppning att 2014 så skulle jag komma igång med bloggande, med ett inlägg minst varannan dag åtminstone. Men jag känner att den förhoppningen orkar jag inte ro iland!
 
Ryggsmärtan börjar på allvar ta ut sin rätt och tidvis känner jag mig så trött och nere och då orkar jag inte nånting. Där emellan kan det finnas dagar då det är rätt okey, men då finns det så mycket annat att ta tag i än att blogga. Har man hus så finns det alltid något som måste göras, dessutom vill jag gärna ut och jaga eller bara gå i skogen de dagar jag kan. Detta innebär att bloggandet fått en allt mer oväsentlig del av mitt liv, tyvärr!
 
Jag kommer dock att hålla bloggen vid liv och liksom nu komma med ett inlägg någon gång då och då! Vad gäller mina ryggproblem så händer inte så mycket nu utan jag får väl se, eller känna, hur ryggen mår och ta beslut därefter. Dörren till operationsalen är inte stängd utan det är upp till mig att ta kontakt med vården om jag känner att det inte går längre, eller som min ortopedläkare sa, "det finns en kniv sparad åt dig Dan" och det låter ju tryggt tycker jag!
 
Så gott folk! Händer något speciellt som har med ryggen att göra så får ni veta det här på bloggen, men för övrigt så får ni hålla er tillgodo med ett inlägg lite nu och då!!!
 
Trötthet gör oss alla till ynkryggar! /Vince Lombardi
 
dan

Osäker tid!

Äntligen kom så då snön och mörkret blev till en strålande ljust och magisk dag! Snart börjar det droppa från taken och snödroppen spira, tiden formligen rinner iväg.
 
Det blev så att jag tackade nej till operation! I samråd med min ortopedspecialist så var det bästa att inte lägga sig på operationsbordet i dagsläget. Jag måste vara fullständigt övertygad om att operationen är det bästa för mig. Om inte så kommer inte tillfrisknandet att löpa som tänkt!
 
Så i detta läge så avstår jag egentligen inte operationen utan flyttar bara fram beslutet 4-6 månader. Förhoppningsvis är jag både psykiskt och fysiskt starkare då och framförallt inte så fixerad vid att chanserna att bli bättre endast är 50%. För om inte så kan jag ju faktiskt bli sämre och det skulle jag ha svårt att klara, fastän mitt goda humör hjälpt mig under denna tid! Förresten, va skulle det bli om inte OM fanns? Jo ganska "drömlöst"!!!
 
Att vara stark är inte tillräckligt; man måste vara tillräckligt stark! / Alexander Weiss
 
dan

Åsså var det det här med ryggen!

Min rygg före och efter ryggoperationen på Ryggkliniken i Strängnäs!
 
Som sagt var så var jag på besök på Umeå universitetssjukhus och träffade där en gammal bekant, nämligen Armend Agolli. Det var han som för sex år sen började behandla mig inför en steloperation. Han lade blockader mellan kotorna för att få veta var det mest onda satt! Dock fick han ej fortsätta då Örnsköldsvik sjukhus skulle spara pengar och sa upp en och annan stafettläkare, bland annat då Agolli från Umeå. All denna historia kan ni läsa i följande inlägg, 2009-04-27 "Min rygg mitt Nemesis", 2009-05-20 "Ryggblockad igen", 2009-09-04 "Mörka tider". Att jag fått Agolli gör mig trygg då jag fått stort förtroende för honom!
 
Vad sas då vid mötet med Agolli? Jo ryggen ser inte bättre ut snarare tvärtom och han förordar en operation där man går in framifrån vi via buken och fixerar ryggraden med ett "titannät" som skruvas fast i kotorna. Viket ska vara en betydligt mer komplicerad operation än den förra som gjordes bakifrån. Chansen att bli bättre vid denna operation är ca 50%. Det innebär att det är 50% risk att inget förbättra eller blir så blir det helt enkelt sämre! Detta känns inte så där jättekul utan snarare väldigt nedslående. Jag ska fundera under jul och nyårshelgen på hur jag vill göra. Jag ska ha bestämt mig till den 15 januari klockan 15.50 då Dr Agolli ringer mig för att få veta mitt beslut. Om jag säger JA så sätts jag omedelbart upp på operationslistan som prioriterad patient, säger jag NEJ så vete sjutton vad som kommer att gälla/ske. That's it!!
 
Ps Om det är någon som läser detta och har gjort ryggop. framifrån så SNÄLLA hör av er, ring eller skriv!!! Ds
 
Bättre med en hundskit i handen än en hel bajspåse på huvudet!!!
 
dan

RSS 2.0