Om drygt en månad så ..!

Om drygt en månad så börjar de första huggormarna dyka upp i våra södersluttningar. Det är inte alls ovanligt att stöta på huggorm i början av mars. Men visst, det beror ju helt och hållet på vilken vår vi får, men normalt så är det inget ovanligt. Fram till dess att jag får titta på mina "gossedjur" igen så får det duga med bilderna på min hårddisc!!!


Ingen ovanlig syn i våra skogar i början av mars. Tagen på Åsberget i mars 2006.


Fotad på Mycklingsberget i Själevad våren 2008.


Åsberget maj 2010.

Det är omöjligt att utplåna människors längtan med
varken lag eller yxa!
  / Walter J. Lippmann

dan


Dagarna går!

Nu upplever vi den årstid som innehåller minst överraskningar, tycker jag i alla fall. Men så fort våren börjar så händer allt på en gång. Nu står naturen stilla liksom min rygg! Fortsatt plåga och ingen operation än, på minst ett halvår. Läkaren i Umeå ville ju vänta och se om det förhoppningsvis läker utan operation. Men under tiden så får jag gå här med min värkande rygg och mitt brännande underliv! Men jag får se tiden an och hoppas att med våren så kommer läkningen och det gläder jag mig åt i så fall!!! Knåpade ner en liten vers åt er och åt våren!!!Dagarna går och våren närmar sig. För ett ögonblick så står naturen stilla. Stilla i sin kalla skrud, väntar dock på tider då hon står där klädd som sommarens gröna brud ! MODO mot AIK nere på Hovet i eftermiddag, det blir spännande det!!!!

En fluga gör ingen sommar! /Sverige

dan


Kvinnliga bilförare!

Hur är det nu egentligen? Är killar bättre bilförare än tjejer? Ser man på följande youtube-klipp så tror man nog att tjejer kör (parkerar) sämre. Men så tror jag faktiskt inte att det är. Det finns nog minst lika många killar som tjejer som hamnar i taskiga situationer med sin bil!!!


Oooooops!!!

Till youtube-klicket, klicka HÄR!!!

Om män skulle ägna sig lika mycket åt sina kvinnor som åt
sina bilar, skulle de lära sig mycket!
/Hans Scheike

dan


Sons of Anarchy!

Jag har börjat föja serien "Sons of Anarchy", är fortfarande på första säsongen! Gillar ni brutala och råbarkade motorcykelgäng och späning blandat med en del "fightande", ja då har ni kommit rätt. Men kom ihåg att serien är inte på något sätt barntillåten!!! Serien finns att köpa på CDON.se och säsong 1 får du för en billig penning!


Sons of Anarchy är en amerikansk TV-serie skapad av Kurt Sutter om en tätt sammansluten kriminell motorcykelklubb i den fiktiva staden Charming i norra Kalifornien. Serien är centrerad kring  Jackson "Jax" Teller (Charlie Hunnam), klubbens vicepresident, som börjar ifrågasätta både klubben och sig själv. Serien hade premiär 8 September 2009 och förnyades för en tredje säsong 3 December 2009. Seriens första säsong hade i genomsnitt 5,4 miljoner tittare varje vecka.

Namnet Samcro har kommit till i följande ordning: (S)ons of (A)narchy (M)otorcycle (C)lub, (R)edwood (O)riginal Charter.

"Sons of Anarchy" handlar om familjen Teller-Morrow, medlemmar i Samcro. Rivaliserande och allierade gäng som Mayans, 1-9ers, Nords, True IRA och Leage of American Nationalists medverkar också i serien.

Våld är den odugliges sista utväg!  /Salvador Hardin

dan


Pojkstreck håller oss "Forever young"!


Nu kan man ju tro att jag har hittat en ny typ av ansiktsmask för att få huden ung och fin. Men icke!!! Nej det är bara svärsonen Samuel som ville latja med gamle Svärfar, när han somnat, nyklippt framför TV:n. Kul?? Njae, det tror jag väl inte!!!


Dessutom hade han mage att fota sin stackars Svärfar i hans prekära läge!! Blev jag något finare i huden? Inte ett dugg men jag luktade mandarin hela kvällen!!! Jag har alltid gillat pojkstreck, så även detta. Men det går ju alltid att ge igen Samuel!!!

Efter en god middag kan man föredra allt - till och med sina släktingar!  /Oscar Wilde

dan


Smile smile smile!TIMRÅ - MODO  2 - 5

Den som inte hoppas att vinna har redan förlorat!  / José Joaqin Olmedo

dan

Att fota i smyg!


Fotat i smyg av Ingela på ett vandrarhem i Storlien, på väg till Norge sommaren 2006!

Mannen är kompassen, kvinnan är polen!  / Jack London

dan

Nej tack!Medlidande är din smärta i mitt bröst!  / Halford E. Luccock

dan

Strålande vinterdag!De säger att Sverige är vackert på vintern. Hur vet dom det?
Då är ju Sverige täckt av snö!
  /Tage Danielsson

dan

Det råder sträng kyla i Sverige!

Svergie blir bara kallare och kallare. Nu är det inte bara sjuka och arbetslösa som känner av Alliansens "iskalla" politik. Nu utvisas flyktingar som är i fara i parti och minut. I morgon bitti ska 70 talet Irakier utvisas från Sverige till en mycket oviss framtid i irak. Av dessa är en kille gift med en svenska, har barn och fast arbete här i Sverige. Pinsamt och rent av absurt att detta kan ske. Som sagt, Sverige blir bara kallare och kallare och för länge länge sedan har ordet solidaritet snöat över. Vart är vi på väg? Jag fryser och jag skäms!!!

Följande text är saxad ur dagens Aftonbladet och skrivet av Susanna Vidlund.

”Liv kan vara i fara”

Amnesty kritiserar tvångsutvisning av irakiska migranter!

Minst 14 irakier kommer med livet som insats tvångsutvisas från Sverige imorgon. Det hävdar Amnesty International som nu uppmanar migrationsminister Tobias Billström, och migrationsverkets generaldirektör, Dan Eliasson, att stoppa alla tvångsutvisningar till Irak.


Amnesty Internationals logga.

Den planerade utvisningen har blivit uppmärksammad av bland annat Amnesty som menar att irakiernas liv vara i fara. Amnesty säger sig av tillförlitliga källor fått veta att "minst 14 personer är från särskilt farliga provinser, från särskilt utsatta etniska och religiösa grupper samt sådana som riskerar förföljelse på grund av kön eller politisk åsikt".

– Människor som tillhör kristna eller etniska minoriteter eller som har engagerat sig politiskt är i riskzonen, säger Madelaine Seidlitz som är jurist vid Amnesty International till Aftonbladet. Hon berättar att hotbilden ser lite olika ut, beroende på situationen för den utvisade.

– Men det handlar om en faktisk risk att utsättas för allvarliga kränkningar av sina mänskliga rättigheter. Det kan innebära gripanden men kan också innebära att man utsätts för hot, direkt våld eller att man rentav blir mördad.

Du får fler vänner på två månader genom att intressera dig för människorna, än vad du får på två år genom att försöka få människorna intresserade av dig!  / Dale Carnegie

Ps Men Sverigedemokraterna gnuggar nog sina nävar och ler i mjugg!!! Ds

dan


Komik och kärlek tillsammans!

En film ni bara måste se är "Love Actually"! Det är en härlig "må bra film" och kan ses om gång på gång och man blir lika gla every time! Så känner ni er lite låg efter en besvärlig arbetsdag, snöskottning och kall mat, så är det här filmen ni ska se, jag lovar!!!


DVD-omslaget ser ut så här.

Filmen utspelar sig i London under en vinter, i modern tid. Man får följa en rad olika människor och ser sambanden mellan deras olika livssituationer. Temat är kärlek, med dess för- och nackdelar; Storbritaniens premiärminister förälskar sig i sin te-servitris, en författare i sin städhjälp, en chef snärjs nästan av en kvinnlig arbetskollega innan han inser att han älskar sin hustru. En tioårig pojke försöker samtidigt hantera sorgen efter sin döda mor och sin förälskelse i en jämngammal flicka, en man är förälskad i sin bästa väns hustru m.m.

Bara rollistan antyder ju att man måste se filmen! Vad sägs om Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Alan Rickman, Liam Neeson, Billy Bob Thornton för att nämna några av alla de meriterade "skådisarna". Som sagt, se filmen och skratten kommer och kanske även kärleken!!!

Gosa inte med gulliga saker, och gulla inte med söta saker!  /George Carlin

dan


Alla måste kissa!


Så ska en slipsten dras!

Krigets tragik är att det använder det bästa i människan för
att göra den värsta i människan! 
/ Harry Emerson Fosdick

dan

Vårt Hjärtelag!Fanatism består i att fördubbla ansträngningarna när man har glömt målet!  / George Santayana

dan

På spåret med Let's dance!

Ikväll blir det enbart en TV-kväll! Men vad ska jag välja? Det var förbaske mig lättare på den tiden då det bara fanns två kanaler, TV1 och TV2. Dessutom så skulle det kunna vara svartvitt med, för då skulle vi i västerlandet inte tillbringa 60-70% av vår lediga tid framför TV:n!!! Åter till problemet! Ska jag se ....


"På spåret" eller ...


"Let's Dance? Vekligen stora ödemättade val man har här i livet!!!!

Att inte välja när man måste är också ett val!  / William James

dan

Vinterdikt!Vill du läsa fler vinterdikter av "Skinnknutten" så tryck HÄR!


Ikväll möter MODO gävlelaget BRYNÄS! Jag hoppas att de har flyt och kan vinna den viktiga matchen!!!

Om du tänker tillbaka på ditt liv, och då inte får tårar i ögonen av varken glädje eller sorg, förstå då att allt är bortkastat!  / Ally McBeal

dan

Med lite träning så!


När ryggen är ok så ska jag matcha denna "byggare" ...


... eller denna! Får jag bara några veckor på mig så!!!!

Hade jag vetat att jag skulle leva så länge hade jag tagit bättre
hand om mig själv!
  / Leon Eldred

dan


No change!Vi överdriver både olycka och lycka. Det är aldrig så illa ställt med
oss och vi är aldrig så lyckliga som vi säger!
/Honoré de Balzac

dan

Våren kan anas!

Idag har det verkligen gett vid handen att våren är i annalkande. Visst är det flera veckor till takdroppet börjar spela sin vårmusik i hängrännorna. Men ändå, våren är på väg och inget kan ändra på det, det känns då så i luften! Kolla in vad jag menar!!!


Våren är den härliga tid då alla skyndar sig ut i det fria för att
få andas nya friska avgaser!
  /Carlo Manzoni

dan


Ha ha haa va ja ä glaaa!
MODO - SAIK 3-1

Målet är ibland oviktigt, det är däremot
vägen dit!
/ dan jonsson

Vilket humör!

Jag har nog aldrig sett en så fullständigt rasande tjej!!! Men vad är hon elak för? Jo, hon tycks inte ha några passande kläder för en Londonresa!? Det värsta är nog att det är på riktigt och tydligen inte nåt fejk. Jag bara undrar, hur bostskämd kan man bli??? Kolla in!
Behärska din vrede och du fattar kloka beslut!  /Abi Taleb

dan


Snö, snö och åter snö!

Nu har vi här uppe fått lite snö också! Tidigare har ju mellersta Sverige ståtat med snörekord. Men ska jag vara ärlig så tycker jag att det gott kunde räcka med den snö vi hade innan detta. Var ut idag en sväng, medan Ingela och våra vänliga grannar Alf och Kent skottade. Jag var ut helt enkelt för att få lite frisk luft. Jag har tyvärr inte kunnat skotta på riktigt sen hösten 2007. Visst har jag skottat lite, men det lilla går att jämföra med en tvååring som skottar i sin sandlåda. Så medan Ingela och grannarna skottar så står jag som ett fån och tittar på! Men just det ja, jag tog ju några bilder ( Puuh va jobbigt!!!). Kolla in!!!


Så hysteriskt mycke snö är det ju inte, men det räcker nu!!!


Kanske lika bra att ta bort innan det rasar i huvudet på någon?


Gibson formligen älskar snö och far omkring i den som en sork!


Dessutom så gillar han att fånga snöbollar med munnen. Det kanske syns?!

Dåligt väder ser alltid värre ut genom ett fönster!  /John Kieran

dan


I växthuset!


Ibland så är det inte bara tomater och andra grönsaker i ett växthus. Här ser man en blomfluga och en fjäril av "märket" Påfågelsöga. Olika djur har tagit sig in under årens lopp och det beroende på att dörren hålls öppen varma dagar!

Idag törs jag inte sticka ut hakan och påstå vinst eller heja på mitt MODO. Jag får så många fina funderingar mig tillskickade då de förlorar. Idag möter så MODO norrbottningarna LULEÅ och det blir nog svårt det, LULEÅ leder ju elitserien av någon anledning. De är nog rent av ett bra lag, trots att man inte vill erkänna det så gärna!!! Men men, en liten bild kan jag väl ändå sätta in, tycker jag, eller? Joodåå en liten en!


Sådärja!!! Heja på er mitt lag!!!

Längtan och hopp puttar oss mot framtiden!  / Michel de Montaigne

dan


Detaljer från i somras!

Bilder tagna vid Baggböle gamla kraftstation, utanför Umeå, sommaren 2010.

Att resa kan vara en av de mest givande formerna av själviakttagelse!  / Lawrence Durrell

dan

Kartong-Athos!

Jag har visat det förut, nämligen vår katt Athos stora passion för kartonger och stora papperspåsar! Julafton är sedan flera år en riktig Athos-Julafton, så och denna Jul. Så fort vi öppnat en "klapp" så är Athos där och ska pröva sig fram i den tomma kartongen. Så här såg det ut denna Julafton 2010!


Här på denna bild ser man riktigt hur Athos myser i en nyligen beslagtagen kartong.

Katter skapades för att motbevisa tesen att allting är till för att tjäna människan!  / Paul Gray

dan


Sådärja MODO!

Har det äntligen lossnat?! 5-2 mot tippade topplaget LHC är en fin skalp, riktigt kungligt fin!!! Har det vänt nu? Jag hoppas det och gläder mig en massa över värvningarna som blev klara under Julen, kaaaaanoooooon!!!


Härligt "Challe" Berglund och Andreas Johansson, nu är ni och MODO inne på rätt spår!!!


Laget i mitt HJÄRTA, ha ha haaaaaaaaa!!!

Det finns inget svårare läge i ishockey än att leda med 3-0!  /Håkan Södergren

dan

God fortsättning!


Jag, Ingela och Gibson önskar på detta sätt er alla en riktigt GOD fortsättning på det nya året!!!

Skål för ett nytt år och en ny chans för oss att få det rätt!  /Oprah Winfrey

dan

RSS 2.0