"Borsoasin, det är feta svin ...."!


Aktuell låt, jaaa visst tusan är det så!!!

Orättvisan råder aldrig för evigt! / Lucius Annaeus Seneca

dan

Äpplenas riddare räddar skörden!

Fantastisk innovasion som är verkligen kung när man ska skala och skiva ett äpple. Ska man sen torka eller göra äppelkompott av bortåt ca 80 kg äpplen så är denna maskin räddningen mot äppeltristess, d.v.s man vill inte ens titta på äpplen sen! Kolla in "AEBLESKRAELLER" FUNKTION, från Danmark men köpt på HOME-butiken i Örnsköldsvik!!!


Äpplet fastsatt på hållaren.


Skalande och skivande i full gång!


När allt är klart tar man bort äpplet från skalaren, därefter tar man bort det som blir kvar på hållaren dvs kärnhuset. Allt skal som "maskinen" lämnar efter sig kan man slänga eller torka eller vad man nu kan hitta på. Sen är det bara att dela upp det skalade och skivade äpplet, hur man vill!!! Mycket smart "grej" tycker vi, vad tycker ni!

Alla av de största teknologiska uppfinningarna av människan - flygplanet, bilen, datorn - säger lite om hans intelligens, men säger mycket om hans lathet! / Rutherford B. Hayes

dan


Apa skjuter skarpt!


Vad tror ni, kan det vara sant eller fejkat? Rolig i alla fall!!!

Ett svärd är aldrig en mördare, det är verktyget i mördarens händer! / Lusius Annaeus Seneca

dan

Nu är jag redo!


Snart börjar elitserien i hockey, så därför har jag köpt lite MODO-loggor som jag kan klistra lite överallt där jag vill! Framförallt så att de syns väl för fienden, ha haaaaaaa!!!

Jag skulle inte döda mina fiender, men jag ska få dem att gå ner på sina knän! Jag ska, jag kan, jag måste!  / Maria Callas

dan

Jag har sagt det förut!


Jag har sagt det förut och säger det åter, vi har världens bästa grannar! Ingela skulle kapa ner en massa grenar från vår "fula" syren. Vilka kommer inte då och hjälper till? Jo våra grannar Kent och Britta! De är så snälla att det räcker och blir över! Under hela den här tiden som jag har haft och har mina ryggproblem, så har två av våra närmaste grannar hälpt oss med både det ena och andra. Som till exempel idag klippte Kent ner häcken och dessutom krattade och gjorde fint efter sig, är inte de beundransvärt så säg!!!

En dålig granne är en lika stor olycka som en god granne är en välsignelse!  /Hesiod

dan


Nu är det nog dax att ge sig!


Bara en sådan man som Khadaffi kan klösa sig kvar vid makten trots att det, till och med för ett barn, är så uppenbart att han inom kort kommer att besegras! Han är ju inte den förste diktatorn som ska hålla sig kvar vid makten så länge det går, vi ser samma scenario i Syrien. Till vilket pris kan tyckas? Jo till priset att folkets blod!!!

Demokrati: regering av folket genom folket för folket!  / Abraham Lincoln

dan


Så kan det gå!


Lustigt värre! Eftermiddagsfika ute i det fria var det tänkt. Vi gick en rundvandring och fann att båda de tänkta utflyktmålen var upptagna. Så i brist på fantasi, vart hamnade vi då? Jo det blev kaffe på vår egen altan, ooops!  Trots allt var det viktigaste att "Gibbe" fick göra sin dagliga promenad. Men ni ska veta att fikat var lika gott för det!

Kaffe ska vara hett som helvetet, svart som djävulen, rent som en
ängel och sött som kärleken!
/ Charles-maurica de Talleyrand-Périgord

dan


Måndag, skitväder och skägget växer!

Idag har det varit ett riktigt skitväder! Så mycket regnande, så för att gå ut med Gibson fick jag invänta korta regnuppehåll. För övrigt är det bara elände med ryggen, men snart är ortopedöverläkaren tillbaka från sin semester så då får man väl se vad han kan hitta på för specialbehandling eller rent av en ny operation?

Åsså vare det där med skägget! Joodå, det sitter kvar och växer sakta men säkert. Förhoppningsvis orkar jag ha det kvar i ett år så jag får ett prydligt och långt skägg på hakan. Men ni ska veta att det har varit nära att jag har tagit till saxen och trimmern, men än har jag haft förmågan att säga "nej inte än" - men hur länge? Kanske något att sätta en slant på!!!


Det växer och frodas, skägget med det grå inslagen.


Under ca en halvtimme var det uppehåll. Då blev det en eftermiddagstur ner till Lomsjön. Gibson ser lite halvskraj ut kan tyckas, orsaken är en liten tik som kommer med sin matte gående på samma stig emot oss, det det vill ju inte Gibson missa! Men har ni tänkt på en sak? Jag och Gibson har samma färg på skägget, ha haa!!!

Ovan molnen är himlen alltid alltid blå!  Norskt ordtak!

dan


Socialdemokratisk lunch och Gene fornby!

Igår var jag och Ingela till Gene fornby i Gene och "kikade" lite! Fornbyn är en vikingaby som byggt upp utifrån utgrävningar en bit ifrån där man genom arkeologi dvs utgrävningar, fann en bosättning från vikingatid. Nu har man alltså byggt upp ett långhus samt smedja och en del andra små byggnader utifrån de spår man fann när man grävde mellen 1970 och 1990.

Igår var vi alltså i fornbyn på besök, där en förening i området hade en form av marknad. Vad köptes då? Jo fika förstås samt en påse mogna krusbär som några timmar senare låg i en burk som sylt. Sen visade det sig att Socialdemokraterna i Örnsköldsvik bjöd på surströmming med tillbehör, kanon där fixades vår lunch! Sen att det var "Sossarna" som bjöd, var ju ett extra bonus eftersom jag gillar "sossarnas" politik, så är det bara!!!


Utöver surströmmingen så fick vi lite annnat med, ha ha haa va bra, jag som är
såld på knappar. Bara de är åt vänster eller något annat vettigt!

Ps Inte de bästa av bilder då den är tagen med min billiga telefon! Ds

Praktisk politik är konsten att strunta i fakta! / Henry Adams

dan 


Vi har ingen micro!


Det är sant, vi har ingen micro! Flera ifrågasätter varför ingen micro? Det går ju så fort att fixa maten! Kan tyckas att vi är gammalmodiga eller bakåtsträvare, men det är bara det att vi tycker att det verkar lite konstigt att laga mat med elektromagnetisk strålning. Nej nej, ingen micro för vår del utan det funkar så bra med spisens plattor och ugn och så brottom har vi aldrig när vi lagar mat, det blir nog godare då?!

Stress är inget annat än en socialt accepterad sinnessjukdom!  / Richard Carlsson

dan


Hur i hela friden och varför?

Jag förstår inte varför Ernst Kirchsteiger i "Sommar med Ernst" anses så populär? Jag uppfattar honom bara som en rätt självgod och självcentrerad människa! Jag kanske har fel, men det är ändå så jag uppfattar honom och fler med mig. Dessutom så är jag inte speciellt intresserad av att se hans håriga bringa eller se hur han går omkring bland byggbråte barfota! Nej nej, det blir andra byggprogram som jag väljer att se på, exempelvis "Roomservice"!

Ni får inte tro att jag är rädd för att se dessa program eller jag menar att frugan ser sådana häringa program och får en massa ideer om att bygga om! Nej nej nej, för vad jag har upplevt så har hon oftast egna och mycket bättre ideer än vad dessa populära byggprogram erbjuder, så det så!!!


Så ser han ut den barfota inredaren i "Sommar med Ernst".

Hus är byggda för att bo i, inte för att titta på!  /Sir Francis Bacon

dan


Nyhetstorka!


När båda kvällstidningarna och nyhetsutsändningarna slår på stort med att Victoria är gravid, ja då har medierna inte mycket att rapportera om!!!

Journalism är organiserat skvaller!  /Edward Eggelston

dan

Fy va trist!


Efter en sommar med sol och värme i stort sett varje dag, så känns trist med det väder vi har idag. Med vad gör man, för styra vädret går ju inte så det är bara att gilla läget!!!

Om du inte gillar vädret, vänta en stund!  /Mark Twain

dan

Fjäriln vingad syns på ängen!


Den vackra Amiralen väcker uppseende var den flyger och sitter. Läs om Airalfjärilen HÄR!


Fjäril med ögon, Påfågelsögat är åxå en mycket vacker fjäril! Lägg märke till det egendomliga huvudet! Läs om Påfågelsögat HÄR!

Ett ting av skönhet är en evig lycka!  /John Keats

dan

Stackars Moder Svea!


Reinfeldt (Alliansen) håller sakta på att suga "musten" ur vårt land, trots
att de rikas paradis frodas, blääääää!!!

I politik är dumhet inte ett handikapp!  / Napoleon Bonaparte

dan

I blåbärsskogen!

Idag har vi tillbringat några timmar i skogen, vi var inställda på att plocka lite blåbär och svamp. Blev det nåt då? Jovars, lite blåbär blev det allt och lite svarta trumpetsvampar.

Trots ryggvärk så fixade jag några timmar i skogen. Men nu ikväll så får jag betala dagens ansträngning, men det visste jag redan innan jag gick ut, titt ut!!!


Redan uppe med sina granna hattar, den Svarta Trumpetsvampen. Läs om den HÄR!


Lite fika är gott efter lite plock.


Grovlimpa och kaffe gör alla glada, trudelej!!!


Klart att Gibson får smaka lite macka.

Frihet är den källa från vilken all mening och alla värden uppstår!  / Simone de Beauvoir

dan

Global uppvärmning sett ur annan synvinkel!


Jomenvisst kan man se're på detta sätt, men det är kanske inte det klokaste!!!

Det är spännande att ta tag i en ordentlig kris som Falklandskrisen/kriget, när man under halva sitt politiska liv har sysslat med så tråkiga saker som miljön! /Margaret Thatcher

dan 

Den närmar sig!

Den närmar sig! Många sommarblommor har redan blommat ut, rödklövern står som svarta bollar på ängar och vid vägkanterna. Nätterna bjuder på svala grader och mörkret börjar hopa sig, det börjar bli höst! Trots det kan hösten bjuda på både varma dagar och en del mörka och ljumma kvällar. Så vi ska inte förfasas över att sommaren snart är slut utan njuta av allt det sköna som hösten bjuder på!!!


Slåtterna är gjord eller pågår. Dagarna är mycket svalare nu än för någon vecka sedan. Snart blir luften "hög" och lätt att andas, den sköna hösten har börjat visa sig!


Höststormarna är inte här än men hösten kommer att bjuda på mer vind än sommaren, det känns så i alla fall!

Skönhet är ingen kvalitet på sakerna själva: den finns bara i sinnet
som överväger dem!
  /David Hume

dan 


Vacker växt som ger problem!


Gråbo är faktiskt en riktigt vacker växt men ett gissel för de stackare som är allergisk mot dess pollen!


De oansenliga blommorna är ingen lockare av pollenbärande insekter så därför producerar den rikligt med pollen. Den sprider pollen länge efter att pollensäsongen är slut för de andra växterna utgör därför ett betydande problem för pollenallergiker.


Gråbo blir 1 till 2 meter hög, och liksom kardborre och vitmålla bildar den täta snår. Växten finns utbredd över större delen av norra halvklotet. Sitt namn har den av de undertill vitgrå bladen. Läs om Gråbo HÄR!

Det finns inga sjukdomar som inte kan helas. Det finns bara sjukdomar som ännu inte är funnet någon kur för!  /Bernard M. Baruch

dan


Den svenska modellen!


En talande bild för hur Alliansen (säg Moderaterna) håller på att demontera vårt Svenska Folkhem!!!

Det är bättre att gå stapplande på den rätta vägen än att med fasta
steg gå vilse!
  /Aurelius Augustinus

dan

Ensam igen!


Nu är sommarens semester slut och min fru jobbar. Det blir till att ensam få dagarna att gå här hemma, boring! Jag hoppas verkligen att jag kan börja arbetsträna några timmar om dagen, när skolan startar. Men som det känns just nu så ser det mörkt ut!!!

Det finns ett helvete - att vara ensam. Det finns ett himmelrike -
- att kunna vara det!
  / Poul Bjerre

dan

Ny TV-bänk!

Nu har vi äntligen fixat den typ av TV-bänk som vi varit på jakt efter. Ingela hittade bänken på en loppmarknad vilken hon betalade 70 kronor för, häpnadsväckande bra!!!


Så här såg vår förra TV-bänk ut vilken vi inte var så nöjda med. När vi köpte den var det för att ha något för TV:n tillsvidare.


Så här ser den då ut vår nya TV-bänk. Inte antik men Ingela har målat den så att den skulle passa in med övrigt möblemang i vardagsrummet.

Lyckligast är den, konung eller bonde, som finner frid i sitt hem! / Johann Wolfgang von Goethe

dan

Vara på hugget!

Igår var jag ut en liten sväng till ett av mina huggormsställen. Efter uthuggning av området förra året, var jag intresserad av att se om några ormar var kvar och ifall de hade fått några ungar i år. Jag befarade det värsta men min pessimism kom på skam. Där fanns både vuxna, halvvuxna,fjolårsungar samt ungar från årets kullar! Jag tycker att det känns skönt att ett djur kan anpassa sig så bra trots människans ingrepp i naturen. Ingreppet var förmodligen nödvändigt så det säger jag inget om utan är bara glad att "mina" ormar anpassade sig och blev kvar!!!


Jag hittade sex stycken årsungar och visar er tre av dem. Lägg märke till tallkotten och tallbarren så ser ni hur stor (liten) ungen är!


Här har vi ännu en årsunge, förmodligen född nu i månadsskiftet juli/augusti.


Slutligen ytterligare en årsunge och som sagt, jämför ormen med barren runt om så förstår ni hur små de är. Ingen kan väl påstå att de är otäcka??? Jag tycker att de är jättesöta, vilket är typiskt för många djurungar!

Man behöver inte vara rädd för någonting i livet. Man måste
bara förstå det!
  / Marie Curie

dan


Ute till varje pris!


Vi satt ute och fikade och löste korsord. Helt plötsligt gled det in svarta moln från väster, sen kom regnet! Jag gick in medan Ingela och Gibson stannade kvar ute! Trots regnet så var det över 20 grader varmt, härligt!!!


Det är så kort tid som är sommar och då ska man vara ute så mycket som möjligt, resonerar min fru. Det hör till saken att parasollet inte håller tätt utan små droppar likt dimma gör en genomblöt efter en liten stund. Jag tror att Ingela glömde något då hon sa att man ska vara ute så mycket som möjligt, nämligen "till varje pris"!

Uthållighet är mer ädelt än styrka och tålamod än skönhet!  / John Ruskin

dan

Fy sjutton åxå!


Finns det inget slut på det häringa helvetet!!!

Glädjen glöms förr än man anar, men sorgen håller i sej länge!  / Ivar Aasen

dan

Snacka om övertid!


Är det så tufft GUD har det, stackare! I vilken form ska GUD ta ut all övertid, pengar eller kompledighet? Jag bara undrar!!!

Jag tillber alla religioner. Jag vill inte riskera att missa livet efter detta på grund av en teknikalitet!  / Bob Hope

dan

En kväll vid stranden!

I fredags var det så varmt och skönt, vilket det varit i stort sett hela sommaren här uppe! För att göra något annat för omväxlings skull så tog vi vårt pick å pack och gick ner Lomsjöns strand och käkade middag där! Vi fixade till en Broccolipaj, färska grönsaker från växthuset och lite att dricka. Detta skulle då toppas med kaffe och Ingelas nyss bakade kaffebröd, härligt va? Ja visst ja! Jag glömde ju bort att vi tog ett kvällsdopp efter maten men före kaffet, helt grymt va skönt det va!!!Bara att hugga in på Broccolipajen!


Sen blev det bad!


Därefter kaffe med "dopp" intagen i den sköna och varma kvällssolen!!!

När ens förväntningar är lika med noll, uppskattar man
verkligen allt man har!
  / Stephen Hawking

dan


RSS 2.0