This is Halloween!


Sång Marilyn Manson, KANON ho hoo hoooooooooo!

Ha en TREVLIG HALLOWEEEEEEEN!!!!

Du förhindrar din dröm när du tillåter rädslan växa större än din tro.  /Mary Manin Morrissey

dan


Katten i lådan!

Som en del av er redan vet så älskar vår katt Athos tomma kartonger och pappåsar. Alltid och då menar jag ALLTID, när vi kommer hem, efter att vi handlat och har en papperspåse eller en pappkartong som vi tömmer, så ska han "ha" den! Han formligen älskar att få krypa in i dessa tillfälliga bohålor, och ju trängre desto bättre! Kolla in de senaste dagarnas aktiviteter.


Ingen kartong är för liten för vår Athos!


Hur liten den än är så försöker han och det är åtskilliga kartonger som han därför har legat sönder.


När man handlat från IKEA så är det himmelriket för Athos!!!


Jag tror att bilden talar sitt tydliga språk, nu mår jag fin fint!!!

Är katter lata? Det är i så fall en
tillgång. Vem har inte drömt om att
göra precis som han vill, när och
hur han vill och så mycket som
han vill?
  /Fernand Mery

Katter äger en absolut emotionell
hederlighet. Människor döljer sina
känslor av olika skäl - katten gör
det inte.
/Ernest Hemingway

Katter kan med matematisk exakthet
beräkna precis var de ska sitta för att
vara mest i vägen.
  /Pam Brown

dan


Kraxa först som kraxar sist!


Läs om Kråkan HÄR!

"Jag hälsar press, radio, tv och framförallt massmedia välkomna." /Christer Abrahamsson

dan

Minipermanent eller minivague, ooops!

Har hittat två bilder och endast två på mig och mitt hår då jag har minipermanentat mig. Men det är inte vilka bilder som helst!! Ha överseende!!


Midsommarafton 1977 och just fixad i håret av Ingelas syster som är "frissa"! Snyggt? Nej men dansbandslikt!!!


Så här blev det med den Midsommaraftonskvällen för den lockige charmören!! Denna bild skulle kunna användas i avskräckande syfte för att varna för alkoholens påverkan på ungdomar! Kvällen blev helt förstörd, trots miniminivaguen, kan ni förstå varför? Om inte så kan ni fråga min fru, hon va med!!!! Vaför väljer man att visa en sådan här bild? Det sägs ju att man aldrig ska göra saker man inte kan stå för! Så det enda jag stå för i detta fall, är att publicera eländet för att visa hur det kan gå för en ung man i sina bästa dar, en Midsommarafton med för mycket mellanöl men med minivague!!!

Det är tur att man blir äldre och klokare! Idag har jag bytt ut ölen mot cola och minivaguen mot stybb med djupa vikar. Kanske en dag i framtiden så bloggar jag om topé, hemska tanke! Vem vet, den som lever får se!!


Det är inte tiderna som förändras, det är vi!  /Henry David Thoreau

Du måste ta personligt ansvar. Du kan inte förändra omständigheterna,
årstiderna eller vinden, men du kan förändra dig själv.Det är nånting
som du kan bestämma över.
   /Jim Rohn

dan


Hår i näsan men snart inget på skallen!!

Jag har tidigare berört problemet med tilltagande hårväxt på de mest olämpliga ställen såsom öron och näsa etc. Ja bedömde den företeelsen som Guds sätt att skämta lite med oss killar på ålderns höst. Men det man vinner på gungorna förlorar man på karusellerna. För inte skämtar vår Herre när det gäller håret på skallen, eller så gör han det då också. Tyvärr så är det ju så att många av oss killar blir tunnhåriga med åren och en del rent flintskalliga. Man kan ju fråga sig varför det är så för oss killar och inte för tjejerna. Jag har inget bra svar på det utan kan bara tycka att det är storartat av oss män att ta på oss denna hårdegenerering, för tänk på hur det skulle se ut om det var tvärtom??!! Arma tanke!! Men å andra sidan så fick ju ni tjejer födandet, för övrigt något som vi killar aldrig skulle klara av!!!


Här har jag förvisso "snaggat" mig men visst syns de djupa vikarna som tids nog kommer att förena sig med nackskinnet och lämna kvar en barskrapad hjässa. Riktigt bra ur sparsynpunkt då hårschampoinköpen avtar i samma takt som håret försvinner!


Men visst fanns det en tid då även Dan Jonsson hade ett fagert hårsvall! Bilden tagen samma helg som jag och Ingela förlovade oss, nämligen den 5 augusti 1977 (drygt 33 år och många hårstrån sedan).

 
Snacka om 70-tal! Långt hår, tajta utsvängda jeans och platåskor var på modet då. För att nu inte tala om skjortmodet! Kolla in min sexigt uppknäppta skjorta, det är ju så man kan gråta. Något eller några år senare så brukade jag till och med göra minivague i mitt hår. Minivauge är en lightvariant av permanent. Ska se om jag hittar något kort från den tiden.

Det är ålderdomens välsignelse, att man kan betrakta kvinnor
med välbehag, men utan begär!
    /Arthur Schopenhauer

DU vet att du håller på att bli  gammal, när allting gör ont.
Och det som inte gör ont, fungerar inte!
  /Gardner Murphy

dan


Sad Songs say so much!Ångest äter själar!
  /Henrik Ibsen

dan

Snart Halloween! Skarpa skämt nr. 7!

Snart är det Halloween!! Pass upp för Trick or Treat, för det kan ju hända den bäste alltså, just dig!!! Kolla in dessa Halloweenskämt!!Sen kan ni kolla in dessa japanska skämt! Japanerna är ju specialister på practical jokes!! 


Allvar som döljs bakom skämt är humor. Skämt som döljs bakom
allvar är ironi!
    / Arthur Schopenhaur

dan

En av de bästa filmerna genom tiderna!

Jag vet inte hur många gånger jag sett denna film? Men varje gång jag ser den så tycker jag den är lika bra och jag får jag skratta, gråta, bli arg och känna spänning! Filmen har allt och med Tom Hanks i huvudrollen så blir det ju inte sämre tvärtom! Vilken film talar jag då om? Jo "FORREST GUMP" så klart!! Hade ni trott någe annat? Ni som inte än har sett denna underbara film måste gå och hyra den omedelbart! Ni kan inte vandra genom livet utan att ha mött FORREST och lärt er ett och annat!!!! Kolla in trailern!"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!"  /Forrest Gump

dan 

Ögonblicket vi väntar på!Det är inte alltid man får med vad man vill på ett fotografi. Men ibland har man turen på sin sida. Att få fota ett rådjur ljust när den tar ett skutt för att springa sin väg, var rena turen för mig. Nu är ju inte den första bilden så där jätteskarp men ändå. Jag har fotat dessa två bilder med en Nikon D50 med ett Nikkorobjektiv 55-200. Kameran tar sekvensbilder om 2-3 bilder per sekund vid goda ljusförhållanden. Hade jag haft en Nikonkamera med motor så hade jag kunnat ta betydligt mer spektakulära bilder. Men nu har jag inte någon kamera med motor så jag får väl vara lite nöjd ändå, med de förutsättningar jag har!

Den förnöjsamma människan, om så fattig är lycklig; den oförnöjsamma
människan, om också rik, är sorgsen!
/Kinesiskt ordspråk

dan


Jag älskar att spela krigsspel!

Jag formligen älskar att spela krigsspel! "Call Of Duty" och "Medal Of Honor" är två bra spel som jag spelar på min PC. Det är faktiskt ett bra sätt att få tiden att gå nu i väntan på att få min rygg behandlad!! Dessutom så kan man ju inte se TV hela dagarna. Så här ser två av de spel jag ut som jag spelar!


En actionbild från Call Of Duty 2.

Jag brukar alltid önska mig ett PC-spel i julklapp. De är förhållandevis billiga att köpa men mycket uppskattade som julklapp av mig!! Men nu kan man ju fråga sig hur det kommer sig att en "gubbe" som jag gillar att spela spel och då krigsspel? Dessutom så kan det ju verka väldigt udda och rent av konstigt eftersom jag gjorde vapenfri miltitärtjänst i min ungdom! Men som jag tidigare sagt så är jag ju född i tvillingarnas tecken och det förklarar ju en del. Men visst, jag håller med de som tycker att "gubben" är lite störd!!

Dumheten överlever alltid. Den är, så att säga, för dum för att dö!  /Aksel Sandemose 

Att ge en dåre råd är som att slå vatten på en gås!   /Peder Låle

dan


Det råder Moonshadow!Satt och såg på nyheterna och blev tvungen att få gnälla!! Jag blir så förbannad, ledsen och upprörd över alla landstingspolitiker som skor sig samtidigt som sjuksköterskorna ska hållas tillbaka!!! Nu ska deras 3-årsavtal som skulle ge dem ynka 2% i lönelyft i år rivas upp, samtidigt som vissa sjukvårdspolitiker får lönelyft på 66% trots en tidigare oförskämt hög lön.

Det är ju så att man kan kräkas!!! Fortsätter denna girighet att urholka vårt samhälle ekonomiskt, kommer det att råda anarki inom 10 år. Hade det varit i Frankrike så hade det väl blivit massor med upplopp eller rent av revolution.

För vad annars kommer att hända när stora grupper ungdomar, sjuka, arbetslösa och pensionärer behandlas så oerhört illa samtidigt som dessa giribukar badar i sin "stulna" förmögenhet!!! Fy skäms på er alla utsugare av detta samhälle. Jag förstår inte hur ni kan sova gott om nätterna när Satan själv gnuggar sina händer för det han ser!!!

Helvetet har tre portar: lust, ilska och girighet! /Bhagavan Gita

Mänskligheten så totalt drabbade av girighetens lust att deras
rikedomar ser mer ut att äga dem än de äger sina rikedomar!
  /David Hume

dan


..och den långa ludna ....!

Ekorrn satt i granen skulle .... Lustig liten krabat som alltid väcker en viss beundran och förtjusning hos barn som vuxna! Läs om ekorren HÄR!
Så var det då fredag igen!!! De flesta inriktar sig nog på att se idol ikväll, och varför inte om man inte har något annat för sig. För övrigt så kanske ni köpt något gott att smaska på och förhoppningsvis har ni någon att krama om mellan tuggorna!!!

Skratt är ingen dålig början på en vänskap, och absolut det bästa sättet
att avsluta den på!
   /Oscar Wilde

dan

Sudersand, Fårö!

Det är ganska gott att få sitta här i höstrusket och titta på bilder från sommarens alla små "äventyr". Hittade dessa två bilder fotade på Sudersand, populär badstrand på norra Fårö!


Sudersand är ett eldorado för vindsurfare! Härliga vågor och stor sandstrand gör det faktiskt till ett eldorado för alla. Men vattnet var kallt när vi var där, så något bad blev det inte.


Kitesurfarna hade också sökt sig till Sudersand!

När förändringens vind blåser bygger en del vindskydd medan andra
bygger väderkvarnar!
  /Mao Zedong

dan

Trollskog!

Gå ut i skogen en gråmulen dag som denna! Upplev mystiken och känn det vilda som skogen har att erbjuda. Det är inte svårt att låta fantasin skena iväg när en rotvälta likt ett stort Troll bevakar en på håll. Det är en rofylld tid men också en lite skrämmande tid, det är Trolltider!!


Den lilla bäcken från kallkällan, rinner fram i den frodiga höstgrönskan. Det kanske är här trollen dricker sitt vatten


Kylan bildar vattenångor som Älvor dansar fram bland träden!


Den gamla stigen ligger där och talar sitt tydliga språk. Gå på mig, det har så många andra varelser gjort genom åren, tycks den säga!

För att bli en stjärna måste du skina med ditt eget ljus, följa din egen väg, och inte
oroa dig för mörkret, för då skiner stjärnorna som starkast
   /Mark Danielewski

dan


Där det onda inte finns!

Hittade en dikt idag som passar mig och min situation himla bra! Tolka nu inte ordet
"Där" som döden! Nej så mörkt tolkar jag det inte utan mer som tiden innan
jag fick ont!! Fin dikt eller hur?

Tror du att det finns ett liv, dit man kan komma med ett enda
kliv? Till drömmarnas land, fullt med guldbrun sand. Tror
du att det går? Jag har ju så många sår, att jag inte vill
vara kvar här, jag vill vara borta där.Där det onda
inte finns, ja i alla fall inte vad jag minns. För jag
var där en gång, men nu är vägen dit igen lång.

/Diktens namn: "Där det onda inte finns"
Författare: Ebba Sjöholm
Publicerad hos http://www.diktkonst.se

dan


Vyer från Åsberget!

Var upp på Åsberget en sväng i söndags. Lite muligt men för övrigt frisk och skön höstluft. Vad ser man från Åsberget, kolla själv!


Höga Kusten, fotad från Åsberget i Örnsköldsvik. Den höga landtungan med en "puckel" på, till höger, är Balesudden.


Höga berg och djupa dalar ....


Om man tittar mot väster från Åsberget, ser man bland annat Själevads kyrka som vackert blickar ut över fjärden. Kyrkan i Själevad har vid flera tillfällen röstats fram som en av landets vackraste.


Mot öster avtecknar sig hoppbacken, en symbol för staden och välkänd för förbipasserande turister. Bakom hoppbacken ser man hamninloppet till Örnsköldsvik. 

Att åldras är som att bestiga berg, man blir lite anfådd men man får
bättre utsikt!
   /Ingrid Bergman

dan


Inte bara Jack Black kan snacka!

Här kommer en till som har talets gåva, Eddie Murphy!!!

Här driver han med Michael Jackson,


och här med Stevie Wonder!


Det finns inget surrogat för förståndet, men det hjälper att knipa käft!  /Oscar Wilde

dan

Jack Black!

Jack Black kungen av alla snackisar, en av få artister med så många strängar på sin lyra! Här med oförglömliga Tenacious D i "Fuck her gently"!. Ibland undrar man var de får allt ifrån?????Kvinnor behöver en anledning att ha sex - män behöver bara ett
lämpligt ställe.
  /Billy Crystal

dan


Skarpa skämt, nr 6!

Spelar du golf? Passa dig då för detta skämt!!!Den största lögnaren i världen är den golfare som säger att han spelar för
motionens skull!
  /Tommy Bold

dan

Solig dag och äppelplock!

Idag lördag har det varit kanonväder här i örnsköldsvik! Vi har passat på att plocka bort lite ute i trädgården och Ingela har även passat på att plocka in lite vinteräpplen. Det ska göras gelé av en del och resten ska förvaras i "lufttomma" plastpåsar på något svalt och mörkt ställe. Vad det lider så ska de vara färdiga att mumsa i sig. Vi har också hjälpts åt att byta till vinterdäck på bilen. Ett "göra" som jag tidigare alltid företagit själv men numera måste ha hjälp med och ni vet nog redan varför. Slutligen har vi då satt upp några utelampor vid infarten till huset för att lysa upp kvällarna under den mörka tiden framöver.


Äppelskörd till äppelgelé och för att ätas framåt juletid!


Kanonväder så här på höstkanten!


Om dessa äpplen blir lika goda som de är fina så blir de ljuvliga. Just nu är de lite väl sura!!

Förresten vet ni vad!? Jag har äntligen bivit kallad till Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs. Jag ska dit den 11 november för undersökning och tester. Nu äntligen kan jag börja urskilja ljuset i tunneln, fantastiskt!!!!!

Tacksamhet är när minnet sparas i hjärtat och inte i sinnet.  /Lionel Hampton

dan


Skarpa skämt, nr 5!

Se upp nästa gång du besöker en offentlig bajamaja!!!När jag kom hem väntade jag mig att mötas av en överraskning, men ingenting
hände. Då blev jag självfallet överraskad.
    / Ludwig Wittgenstein

dan

"Vad har Sverigedemokraterna i garderoben?"

Hittade ett blogginlägg idag på temat Sverigedemokraterna. Läs själv och gör dig en uppfattning!


Du kan läsa blogginlägget HÄR!!

Vad är sanning och vad är lögn? Återkommer med blogginlägg som kan visa upp en annan sida av SD, om det finns några opartiska sådana?

Rösta på den man som lovar minst. Han kommer att
vara den som sviker minst.
    /Bernard Baruch 

dan

Björnrike 2007!


Höstbild från Björnrike, oktober 2007.

Nu är det fredag igen och igen och igen!! Tiden går så oerhört fort så fredagarna tycks rada upp sig likt pärlband. Dessutom så är det snart jul igen och man har nästan inte hunnit med att svälja förra julens skinka och sill, förrän det är dax igen!! Men trots att tiden går fort, eller kanske därför, får du inte glömma bort att vara ödmjuk till allt och alla men framförallt till livet självt!!!

Vi kommer inte ihåg dagar, vi minns ögonblick. Livets rikedom
ligger i de minnen vi har glömt!
   /Cesare Pavese

dan


Skarpa skämt, nr 4!

Var snäll och gör inte det här hemma i köket!!"Det är osannolikt att människan någonsin kommer att utnyttja
atomens kraft"
   /Robert Millikan (nobelpristagare i fysik 1923)

dan


Blue Oyster Cult - Don't Fear The Reaper!

Här kommer en klassiker!! Frukta inte Liemannen (döden), hänge dig till livet istället!!!!!Livet är lidande, men döden är inte heller något nöje!  /Ryskt ordspråk

Jag anser att döden är livets avslutning, men inte dess mål!    /Michel de Montaigne

dan


Första snön!

Den 28 oktober 2006 såg det ut så här i skogen i Själevad, Örnsköldsvik! Det kan snart vara dax för årets första snö alltså!!!Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern!  /Judiskt ordspråk

dan

Skarpa skämt, nr 3!

Tänk att få vara med och genomföra ett liknande skämt, helt underbart!!!
 Det är större skam att misstro sina vänner än att bli bedragen av dem!  /François de la Rochefoucauld

dan

Den första isen!

I natt har det varit ner mot 6 grader kallt här i trakterna av Örnsköldsvik! Efter en jobbig morgon innan värktabletterna gjort sitt, så gick jag en sväng ner till sjön med "Gibbe". Isen hade lagt sig längst inne vid stranden. Finns det något mycket vackrare än nyfrusen sjöis? Förmodligen så finns det det, men jag tycker att just nyisen på höstarna är vacker och uppvisar en enorm variation av mönster och formationer. Kolla här nedan kanske du förstår vad jag menar!


Vackert eller hur? Ändå är allt "bara" uppbyggt av ett matematiskt förklarbart naturfenomen!


Iskristaller eller snöflingor är en typ av fraktaler som har en del typiska drag. Varje snöflinga
är en perfekt sexhörning, de är symmetriska och två flingor är inte exakt lika.Fraktaler är bilder eller mängder som är genombrutna, i motsats till exempelvis räta linjer, cirklar, trianglar och rektanglar. Inom matematiken har fraktaler använts sedan slutet av 1800-talet för att beskriva avvikelser från det normala i den klassiska geometrin. Varje del av fraktalen är, om den förstoras, en mindre kopia av hela fraktalen.


Alt som finns går att beskriva med matematik, hur konstigt det än låter!!! Läs mer om Fraktaler HÄR!!

För att kunna behärska naturen måste man lyda den!   /Francis Bacon

dan


Skarpa skämt, nr 2!

Hemma nu efter en sjuhelafridens jobbig bilåkning!!! Kändes som ryggkotorna låg och skavde mot varandra, helt sjukt!! Men för att muntra upp lite så kollade jag på ett litet klipp som jag tyckte var kul. Kolla in det här! Kanske ni sett något liknande på Americas Funniest Videos (AFV)?Folk som skrattar brukar generellt sett inte döda varandra!   /Alan Alda

dan


Skövderesan snart slut!

Sitter här kvällen före vår avresa hem till Örnsköldsvik. Det är otroligt vad tiden går fort när man har roligt!!! Men men, det är ju inte så jättelång tid till jul och då träffs vi ju igen hemma i "Foppaland". Kolla in lite bilder från ett höstkallt och blåsigt, men ändå mysigt Skövde!


Tittar på utsikten över staden Skövde från berget Billingen!


Så här glad blir Samuel (jag med för den delen!!!) när han får åka Peugeot 307!!!!


Samuel fixar Idas cykel i höstmörkret!


På parkeringen vid Varnhems klosterkyrka!


En sväng till Hornborgarsjön!


Varje kvällsmål avslutades med någon god efterrätt. Här kladdkaka och vaniljglass!!!!

Ett äktenskap utan barn är som ett företag utan vinst!  /Diana Dors

dan


Skarpa skämt, nr 1!

Ska presentera några otroliga skämt som jag funnit på internet. Först ut ett skämt som jag med bestämdhet avråder er killar från att göra mot er "käresta"!!! Förutsatt att ni vill fortsätta en trivsam tillvaro med honom eller henne!?Min mamma sa att män finns till för att sköta gräsmattor och reparera bilar! /Tim Allen

dan

Vilka bröst!!


Är detta fejk eller?? Om det inte är ett fejkfoto så undrar jag
vad som driver en kvinna till denna enorma hylla??

Lita aldrig på en man som inte tappar huvudet när han ser ett par
vackra kvinnobröst!
  /Auguste Renoir

dan


Vår mysiga katt!


Vår mysiga katt Athos, här fotad av Ida. Alltid lika vänlig, kelig och nyfiken! helt enkelt som en katt ska va!! Läs om katten HÄR! Eller gå in på "Svenska katters sida"! Längtar faktiskt efter honom nu när vi är i Skövde, men han har det bra med grannfrun, det vet jag!!!

Jag har studerat många filosofer och många katter.
Kattens vishet är oändligt överlägsen.
/Mark Twain

dan

Skövde!!


Vi var på en liten stadspromenad idag. Skövde är ju faktiskt en skön liten stad, kanske i Örnsköldsviks storlek. MODO förlorade idag mot Rögle, surt!! Men det är bara att vässa klorna och komma igen!!!

Gud skapade landet och människan staden! / William Cowper

dan

Hemma hos Arn!

Nu är vi i Skövde hos Ida och Samuel! Helt kanon att få träffa dotter och måg efter flera månader! Tyvärr så var det väldigt drygt att åka ner hitt p.g.a min rygg och jag gruvar mig redan för hemresan. Men vad gör man inte för att få träffa dotra sin!! Har eventuellt tänkt att åka förbi och hälsa på lite släkt på väg hem,  men det beror helt på hur ryggen mår!

Vi är ju nu i Arns hemtrakter. Trots att han är en fiktiv person så är detta den plats där han och hans samtida levde och dog. Idag har vi varit till Varnhems klosterkyrka där Arn tillbringade sin uppväxt, allt enligt Jan Guillous bok "Vägen till Jerusalem". Kolla in!!!!


Varnehms klosterkyrka i all sin prakt! Läs om bokserien om Arn HÄR och om filmerna HÄR!


Ett förälskat par med lilla "Gibbe" vid muren frmför klosterkyrkan!!!!

Frågan är inte hur eller om man blir förälskad,
utan vad man tänker  göra med det.
  /Arild Dahl

dan

Ps Glöm inte att gå in och kommentera hur du gör med toabesöket och mobilen, som jag skrev om i det förra inlägget!!! Ds


Mobilen på toan?

Förra veckan så skulle de ringa från vårdcentralen till mig. Nu blev det så att precis vid den tid då de skulle ringa blev jag akut toanödig! Så vad gör man när möjligheterna finns? Jo jag tog mobilen med mig på toan för första gången i mitt liv! Nu slapp jag svara i mitt ytterst privata tillstånd vilket skulle ha kännts lite krystat så att säga!!

Nu skulle jag vilja göra en liten undersökning bland er läsare av min blogg. Kan ni kommentera här i bloggen om ni tar med er mobilen på toan eller ej? Ge mig ett svar, anonymt eller ej, bara ni svarar!!! Jag återkommer när så pass många svarat så att en liten statistisk undersökning är genomförbar och presenterar den!


På detta ställe kan man ju verkligen sitta och snacka skit!!!

Kommmer att låta bloggen vara tills en massa svar inkommit (förhoppningsvis), dvs jag uppdaterar inte på ett par dar!!!

Om den oförnuftige teg, så ansågs också han för vis. / Bibeln

dan


Ridderlig spindel!


Likt en korsriddare sitter korsspindeln där med sitt kors på ryggen! Korsspindeln är trots sin storlek helt ofarlig för människan och dess gift orsakar på sin höjd lite klåda. Men det är sällsynt att denna fredliga art ens biter oss! Läs om Korsspindeln HÄR!

Det man har lärt sig att förstå fruktar man inte längre!  /Marie Curie

Den ormbitne är rädd även för skuggan av ett rep!   /Arabiskt ordspråk

dan


Vadå vig?

Går du omkring och tycker att du är ganska gymnastisk och vig? Glöm det, detta kallar jag viiiiiiiiiiiiiiiiiig!!!!
Springer man fortare än ljuset svartnar det för ögonen.
/Blandaren

danRAF i Norge!


Denna sten restes till minne av de Englska flygare som dog när de 1942 lokaliserade det Nazi-Tyska stridsfaryget Tirpitz, för att förstöra det. Stenen står längst in i Faettefjord som ligger några mil norr om Trondheim. Tirpitz låg stor del av sin Norska tid i Faettefjord innan hon flyttades norrut!


En gripande bild från samma monument som ovan! Anhöriga har ej glömt de sina efter så lång tid!

Krig är ett spel som furstar inte skulle leka om deras
undersåtar vore kloka.
   /William Cowper

dan

Persienner ett elände!

Idag skulle vi sätta upp några nya persienner till våra nya fönster. Men nu var det så att en av periennerna var för bred, tyvärr så fanns det ingen med mindre bredd. För att den skulle passa till altandörren så måste den kapas. Oj vilket elände!!! Först måste man klippa av varje blad på båda sidorna och vet ni hur många blad det är i en persienn? Inte jag heller, men en himla massa är det. Sen ska ju infästningsprofilen kapas och den nedersta profilen. Kanske inte så lätt att förstå vad jag menar, men titta på en persienn så förstår ni! Det var i varje fall ett riktigt skitgöra. Men när de väl var på plats kändes det för himla gött! Men jag lovar att det blir inget mer kapande av perienner i detta hus, nej fyyyyyy!!!!!!


En massa klippande blev det. Tur att Ingela har tålamod!


Men bra blev det när vi väl var klar.

Antingen är man en del av lösningen eller en del av problemet.  / Eldridge Cleaver

dan 


Åter till sex ...!

Åter till sex natursköna ställen i och omkring Örnsköldsvik. Jag har nu kommit till den fjärde platsen och den plats som ligger mig varmast om hjärtat, Svarttjärn i Själevad! Jag är uppvuxen i Myckling i Sälevad, ett samhälle ca en mil väster om Örnsköldsvik! Strax norr om Själevad ligger Mycklingsberget ett berg som påminner om Skuleberget fast betydligt mindre. Står man vid Själevads vackra kyrka och blickar mot norr så ser man Mycklingsberget resa sig som en gigantisk jätte. Bakom denna stenjätte ligger Svarttjärn i en dalsänka mellan tre berg, Mycklingsberget, Kastoberget och de sydligaste delarna av Visarberget. Svarttjärn har i många år varit ett vatten som försörjt hela Själevad med vatten och uppskattats för dess helt underbara smak. Numera är Sverttjärn en vattenreservoar som ej använd utan ligger där som en reserv. Det är numera ett populärt fiskevatten som fiskeklubben Storfiskarna ombesörjer och bland annat kalkar och sätter ut fisk i. Vid Svarttjärnen har jag vistats ett oräknerligt antal gånger. Jag har gått dit upp från den dag ag kunde och fick å så långt hemmifrån. Här uppe finns allt jag önskar mig av djur och naturupplevelser, för mig ett Eldorado och en plats att uppleva naturen, sitta och fundera samt ladda batterierna. Kolla in några bilder från mitt Eldorado!!!

Klicka på bilderna för att förstora dem!
   

   

    

   

   

   

    

DU SOM GILLAR SNUS KOLLA IN DET HÄR!!!!!

Få vet hur bra de har det; alla vet hur bra de kunde få det.   /Frithiof Brandt

dan


Oj, vad det ska SNUSAS nu!!!

Fick ett erbjudande från Henrik Nordström på Snusbolaget om att få testa deras snusprodukter! Helt klart svarade jag ja, för testa vill man ju alltid. Så vad händer? Jo jag har fått hemskickat 5 dosor lössnus samt 2 dosor portionssnus, av olika smak. Jag snusar ju uteslutande lössnus men lovade ändå att testa lite portionssnus (fjollsnus) också. Så nu är det dax att öka på snusandet ett tag och jämföra med de sorter jag normalt har köpt i mina dagar. Just nu snusar jag helst Göteborgsrapé (lössnus) och LD;s lössnus. Jag kommer att återkomma med resultatet av min lilla testrunda vad det lider.

Nu frågar sig kanske några av er hur jag med min socialistiska framtoning kan sälja mig åt dessa ekonomiska krafter? Men då svarar jag som så, detta är Dan Jonsson i ett nötskal, man vet aldrig var man har honom. Ena dagen hit, andra dagen dit, jag är väl för inte född i tvillingarnas tecken! Och för den delen så lockar det väl även en socialist att få snusa gratis ett tag framöver!!!!


Innan jag börjar med testet så måste jag ju göra mig av med en redan öppnad dosa LD!


Kolla in Snusbolagets hemsida HÄR!!

Nu är det helg så tugga och svälj!!! Solen skiner och det är så där höstmysigt som jag bara älskar. Både jag och Ingela är så gott som återställda från några veckors influensa. Det är skönt att slippa den ökade värken i ryggen som febern och influensan har gett, nu känns det inte lika förbenat ont, men det räcker! Det känns också skönt att allt återgår till det normala så att vi i första hand får röja upp efter att alla fönster är bytta här i huset. Återkommer till det så ni får se hur KANON det blev! Nu ska jag ta mig ut i garaget och försöka måla några fönsterfoder som är bytta på utsidan. 
 
Ha nu en trevlig fredagskväll!!! Käka något gott (ex.vis Palt) och titta på TV eller något som ni kan göra tillsammans, spela spel kanske?!

Optimisten vidhåller att vi lever i den bästa av möjliga världar,
och pessimisten fruktar att han har rätt.
   / James Branch Cabell

dan 


Höstbilder!


Hösten har kommit till viken!


Åkertisteln har sedan länge blommat ut och de ludna fröna sprids snart med vinden!


Närbild på höstmogen Åkertistel, läs om den HÄR!


Det långa gräset är slaget och ligger där och gulnar i väntan på att bli bärgad! Lägg märke till Gibson som råkade hamna i bild när han sitter och bajsar! 


Björkarna gulnar och ropar att hösten är här!!


Solen börjar närma sig nedgång och den kalla natten nalkas.

Fyll med vishet din själ och sluta ej upp med att lära, ty utan
lärdom ett liv är endast en avbild av döden.
  / Catos Distika

dan

RSS 2.0