Trollbunden!

Visst har vi en vacker natur här Sverige, omän att det blåser lite väl mycket just nu! Många gånger då jag är ute i naturen så ser jag hur mycket underbart vackert det finns. Vid flera tillfällen har jag blivit rent av trollbunden, känns det igen???
 
PS Som jag tidigare skrivit i min blogg så kommer jag att även i fortsättningen blogga om mina ryggbesvär och vad som händer och sker kring detta. Ska skriva mer kring detta någon av de närmsta dagarna. På återseende!!!  DS
 
Det sällsyntaste av allt är föreningen utav förnuft och hänförelse! /Voltaire
 
dan

Mörkret gör oss morgontrötta!

Känner ni er trötta på morgonen denna mörka årstid? Det verkar som att det finns hjälp att få!!!
 
Vår trötthet orsakas oftast inte av arbete, utan av oro, frustration och förargelse! /Dale Carnegie
 
dan

Gifta i 30 år!

Idag firar jag och Ingela 30 år som gifta, det ni!!!
 
dan

Sjukpensionär på riktigt!

Var som sagt på möte med min arbetsgivare idag och fick min dom! När man blir "sjukpensionär" så stryks man ur rullorna, det är bara på det viset! Detta trots att jag enligt sjukförsäkringsreglerna får börja jobba igen om jag skulle bli bättre i ryggen. Men för att bli bättre då måste ett under ske eller att en andra operation går att genomföra med gott resultat.
 
Som tur är så får jag enligt samma sjukförsäkringsregler jobba 5 timmar i veckan utan att för den skull tappa min "sjukpension". Skulle det fungera så vore det Kanon! Då finns jag åtminstone kvar på skolan och får träffa mina arbetskamrater samt jobba lite med ungdomarna. Jag ska träffa min närmsta chef den 5 december och förhoppningsvis får jag då veta om han vill och om det går att låta mig jobba dessa ynka timmar i veckan och då helst med ett rörligt schema. Fortsättning följer då jag vet!!!
 
Kul bild som stämmer ganska bra tycker jag. Man börjar definitivt närma sig trappans slut, he he! Tyvärr så var jag tvungen att vända bilden så här för annars blev texten så liten så den gick inte att läsa. Förstått??
 
Skratta inte åt ålderdomen - önska att du själv når den! /Kinesiskt ordspråk
 
dan

Jobbet, bloggen och framtiden!

Jag ska snart träffa min chef, min handläggare från försäkringskassan och en representant från min arbetsgivare. Detta för att fastställa hur min framtid ser ut när det gäller mitt arbete, kan jag få finnas med i rullorna trots sjukbidrag och kan det finnas en plats för mig och de 5 timmar i veckan som jag får arbeta trots sjukbidrag? Frågorna är flera och svaren intressanta!

Jag har från några fått klart för mig att de och flera vill att jag emellanåt fortsätter att blogga om mina ryggproblem. Visst kan jag väl göra det om det händer något av intresse!
 
Som ni har märkt så är det inte så ofta som tidigare som jag uppdaterar bloggen min. Det beror på att jag under en längre tid haft mycket ont i ryggen och då har bloggen kännts oviktig, om ni förstår vad jag menar. Men det kan ju alltid bli bättre och jag hoppas att ni fortsätter att följa den framöver.
 
 
Ha det till nästa gång!!!
 
dan

Passopp nu blire lite snusk!

Så det kan bli!!!
 
Allvar som göms bakom skämt är humor. Skämt som göms bakom
allvar är ironi! /Arthur Schopenhauer
 
dan

Att finna på råd!

Som ni redan vet så brukar Athos söka sig de mest konstiga ställen för en liten tupplur! Denna gång var det Ingelas handarbeteskorg som fick påhälsning. Trots dess ringa storhet så hade han tryckt ner sig i korgen, som ni ser!
 
Han ser verkligen ut att må bra, den lille "sprätten"!!!
 
Slö och slapp som bara ett kattdjur kan va! Vår lilla, stora, Athos, har sina små egenheter och för det älskar vi honom ännu mer. Så är det ju för oss människor åxå, att alla har sin egna stil och egenheter! Alla ska givetvis respekteras och älskas för den man är, eller hur???
 
Ps Jag mår så j..la bra när MODO vänt underläge med 5-3 till seger i förlängning med 5-6 och på bortaplan dessutom, KUUUUUUUNG!!! Ds
 
Få vet hur bra de har det; alla vet hur bra de kunde få det! /Frithiof Brandt
 
dan

Flickan och grodan!

Mitt barnbarn Myra i full färd med att smaka på sin lilla badgroda. Lägg märke till den "hotta" punkfrisyren som pappa Samuel och morfar Dan hade fixat på henne när mamma och mormor va på stan! Alltid kul med lite förändring, tycker jag ja!!!
 
Förändring är det enda tecknet på att man lever! /Ewelyn Waugh
 
dan
 

Längtar efter kyla och snö!

Inte FUCK....SNOW, snarare tvärtom, de ä sant de!!!
 
Själva längtan är beviset på att det vi längtar efter finns! / Barbara Ring (läsa lite norska skadar nog inte!)
 
dan

Att skriva CV!

Kanske inte den bästa början .....!
 
Ingen man skulle ha blivit bjuden på middag så ofta som Jesus, om han
inte hade varit intressant och haft humor! /Charles M. Schulz
 
dan

När man är en glad .....!

I onsdags var jag upp till Umeå på NUS och träffade överläkaren på ortopeden. Han konstaterade samma sak som andra läkare tidigare gjort - bl.a. att skruvarna var lösa och att inläggen (benbitar) mellan kotorna hade absorberats av kroppen. För att komma till rätta med detta är det bara en operation som kan hjälpa. Men - en sådan operation är mycket riskabel. Oddsen att bli bättre är ca 60 procent. De andra 40 procenten innebär en försämring. Han skulle personligen inte vilja göra en andra operation, om det var hans rygg det gällde. Vad han föreslog var att om jag hyste minsta tvivel till operationen, skulle jag avstå! I slutändan bestämde vi att jag skulle komma på ett återbesök om ett halvår, men om jag akut blev sämre, är det bara att ringa till Umeå så får jag göra operationen iallafall. Det känns bra och jag känner mig trygg med det beslutet. Så jag och min rygg får fortsätta kämpa mot smärtan in i framtiden....
  
Här kan man se att skruvarna är lösa! Det mörka området runt skruvarna är tomrum som uppstår då skruvarna lossnar. Det ser likadant ut på andra sidan!
 
Å så har vi det här med Försäkringskassan! Förvisso har jag behandlats väldigt juste av F-kassan, men nu får jag inte vara sjukskriven längre. Vad innebär nu detta? Jo, efter att FK samtalat med mina läkare har de kommit fram till att jag kommer att överföras till sjukbidrag, eftersom jag inte blir bättre i min rygg inom överskådlig tid. Vet ni vad sjukbidrag innebär? Det är samma sak som tidigare kallades för sjukpension. Nu kanske ni förstår rubriken. Fast glad och glad... Jag hade ju hellre gått och jobbat med en bättre rygg och samtidigt kännt mig hel som människa, förstår ni?!
 
Hädanefter kommer jag i min blogg att skriva om annat än min rygg. Jag vill fokusera på annat som händer i mitt liv, i min närhet och övriga händelser. Bara så ni vet!
 
En ensam människa är en olycka som turligt nog kommer ensam! /Nils-Fredrik Nielsen
 
dan
 

RSS 2.0