Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

En stilla tår för brudparet!

Publicerad 2010-06-19 20:06:10 i Funderationer!,


Bilderna saxade ur dagens Aftonbladet, Foto SVT

Jag har skroderat i tid och otid över hur vansinnigt det här med bröllopet var. Överhuvudtaget så har jag sagt mig vilja avskaffa kungahuset. Men vad hände? Jo den lille socialisten har suttit hela dagen framför TV:n och följt utsändningarna från, ja just det, bröllopet mellan Victoria och Daniel. Jag måste i ärlighetens namn medge att det var både vackert och tilltalande.


Bilden saxad ur dagens Expressen

Men kan en vänsterman som jag vara för Kungahuset? Njaaaa egentligen inte, men vad sjutton heller, jag kan ju faktiskt ta en gyllene medelväg och acceptera kungahuset som något positivt för Sverige och svenskarna. När jag satt och följde själva vigselakten så fick jag den välkända klumpen i halsen. Sanning och säga så kom det faktiskt en liten tår också. Det var ju så kärleksfullt och stämningsfullt. Jag hade min dotter Ida:s bröllop i färskt minne då det bara gått ett år sen den fantastiska tilldragelsen, och visst hjälpte det till att knorra till känslorna lite extra.

Så vad lärde jag mig av dagens tillställning? Jo först och främsta att sluta att basonera ut åsikter som jag egentligen inte tänkt igenom. Dessutom har jag lärt mig att det inte alltid måste vara fasta skott mellan olika åsikter utan det går faktiskt att kryssa sig fram i åsiktsjungeln. För rent konservativ vill jag ju absolut inte vara. Så låt kungahuset vara kvar, bara det inte kostar för mycket pengar. Det sägs också att vårt kungahus lockar så mycket turister så det blir nog inte så dyrt att ha de här Bernadottarna kvar i slottet!!!

Till och med den mest renlärige kommunisten försvarar sin kung när
han spelar schack!
  /Brana Crncevic 

dan

Kommentarer

Postat av: litentanta

Publicerad 2010-06-20 01:22:07

hihi, jag känner igen mig, fast jag "bara" tittade under själva vigselakten =) Klarade mig från tårar men det var nära när självaste kronprinsessan torkade lille prinsens tårar..



Kärlek är kärlek även om det dras in kungligheter i det hela, sen ser de så vanvettigt kära ut hela tiden att hur ska en litentanta inte bli rörd?



Hoppas ryggen är snäll med dig, snart kanske vi tom får lite sommar häruppe!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela