Stekt järpe, gott gott!
Efter att den skjutna järpen plockats och fått hänga och mogna i 3 dygn så var det dax att tillaga den lilla fågeln. Inga konstigheter alls utan efter det att den stekts i järngryta i smör, salt och peppar, var den mogen att intas. I konsistensen påminner den om sin större släkting "kycklingen" men smakade så mycket mer. Jag måste bara få säga att detta var nog den godaste hönsfågel som jag ätit, den var rent av kanon! Hoppas jag framöver får chansen att provsmaka de större kusinerna orre och tjäder, skulle vara fint det!!!

Stekning i järngryta med smör, salt och peppar i ca 15 minuter. Hade det varit bara fileerna så hade stektiden förkortats avsevärt!

Stekt järpe med stekt tärnad potatis, smörstekta gula kantareller, trattkantarellsås samt svartvinbärssylt. Grönsakerna glömde jag att lägga upp, men det var väl detsamma. Ärligt talat så hade det räckt med bara en av de två svampingediensera dvs endera bara stekt svamp eller trattkantarellsåsen, det blev liksom tårta på tårta! Hur det smakade? Jo tack bra, ja rent av himmelskt, det är sanninga de! Trevlig helg på er alla!!!
Det första man förlorar vid bantning är sitt goda humör! /Gert Fröbe
dan