Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Varmt minne!

Publicerad 2015-09-23 18:02:00 i Leva med ryggvärk!,

Image by D-Stanley (License)
 
Kom att minnas ett telefonsamtal jag fick på försommaren! Det var mamman till en "tjej" som jag hade i matematik på högstadiet. Hennes dotter skulle doktorera om något inom kemi. Hon jobbar och bor dessutom i Schweiz eller Frankrike, minns inte vilket som.

Mamman berättade att vid dotterns disputation/doktorsexamen så var hon en av flera som skulle hålla tal i anslutning till hennes examina. Det mamman frågade om var ifall hon fick nämna mig i talet. Detta för att jag tydligen betytt så mycket för dottern under hennes tre år på högstadiet och för att jag sporrat henne att lära sig mer och mer. Sägas bör, att denna tjej gjorde ut gymnasiets
första mattebok innan hon slutade i nian. Dessutom var tjejen jätteduktig och flitig nog så det "hade räckt för tre"!

Snacka om känslor! Jag vet ju att vi lärare betyder en hel del för våra elever, men att jag betydde så mycket för en elev känns oerhört roligt och gör mig mycket rörd! Detta gör dessutom att jag längtar tillbaka ännu mer till mitt jobb, mitt skrivbord, eleverna och mina arbetskamrater!

Hoppas nu att nästa operation lyckas så pass att jag kan jobba en del helst halvtid eller mer! Den som lever får se, som gubben sa!!! 

Att gå till skolan gör inte en person utbildad, lika lite som att gå till ett garage gör en person till en bil! /Henry Louis Mencken (1880-1956) 

dan

Kommentarer

Postat av: Svågerskan

Publicerad 2015-09-24 10:00:13

Jo ihågkommen o igenkänd blir man lite då o då. Träffade på en tandsköterska som kände igen mej sedan början på 80-talet. Bara va? Har. Du fått tid för operation.

Postat av: Birger Jonsson

Publicerad 2018-01-31 17:42:20

Ja, detta är det som gör jobbet fantastiskt! GRATTIS!

Svar: Tack Birger, även ditt grattis värmer en ”ryggbruten” man!!!👍🏽
Dan Jonsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela