Rökt Canadagåsbröst!

Locket stängt och rökningen har startat!

Det färdigrökta gåsbröstet uppskuret och färdigt att inmundigas med potatisgratäng och en sallad på tomater, vattenmelon, paprika samt ruccola!!!

Till efterrätt blev det hallonpaj på färska hallon. Gjord i ugnen och inte i grillen, ska tilläggas!
Igår kväll så provade vi att röka ett gåsbröst (canadagås) i vår kolgrill! Ovanpå det glödande kolet ställde vi en plåtbehållare som vi hade täckt botten med av inköpt rökspån.
Rökspån finns på de flesta varuhus eller på jakt/fiskebutiker. Det saltade gåsbröstet lades på ett galler högt upp i grillen och spånbehållaren ställdes in med locket stängt och samtliga ventiler stängda.
Köttet fick ligga inne tills det höll en temperatur på 80 grader, egenligen skulle det vara 70 men första gången ville vi vara säker på att det var klart!
Det fungerade aldeles utmärkt och det blev usökt gott, till mat eller som smörgåspålägg!
Ps Nu rättad efter multipla fel, dä va ba såå!!! Ds
dan