Dan Jonssons Blogg

En blogg om djur och natur, jakt, foto, politik, humor, om att leva med ryggproblem och smärta samt mycket annat. Välkomna!!!

Suck, ny operation!

Publicerad 2019-03-21 14:52:50 i Leva med ryggvärk!,

Pratade i telefon med min ryggläkare i Umeå häromdagen och efter det att han hade förklarat resultaten av både skiktröntgen och magnetkameran så stod det klart att det krävs ytterligare en eller i sämsta fall två operationer till för att åtgärda min rygg.


De två kotorna som är ovanför instrumenten för stelläggningen, se ovan, har i stort sett inga diskar kvar mellan sig vilket innebär att dessa två ligger och nöter mot varandra och bör kanske stelläggas de med. Men det är inte det mest akuta i dagsläget utan det är den spinalstenos som samma två kotor uppvisar och som har gett mig ytterligare smärtor vilka ibland känns outhärdliga! Som tur är så är denna typ av operation lättsammare och mindre smärtsam än de tre steloperationerna var. Om allt går bra ja!! ;)
(null)

Här ser man hur ryggkanalen ser ut när den är frisk och när man har spinal stenos. I mitt fall har kanalerna i båda kotorna fått sådana förträngningar att spinalvätskan som finns i kanalen trängts undan där det är som smalast och det uppstår tryck och kontakt mellan kanalväggarna och nervstammen, vilket så klart gör ont. Om inget görs kan det i värsta fall leda till förlamning.
 
Fjolligheter kvällen före operation nr 2 i mars 2015.
 
Så nu är det bara att vänta på kallelsen och samtidigt fösöka hålla humöret uppe! Vänta är jag ju rätt van med och vad är väl 3 månader mot de 12 år det tagit sen jag skadade ryggen, ja fy å blää dä ä ba sååå!!!

Ideologier åtskiljer oss. Drömmar och smärta förenar oss! /Eugène Ionesco 

dan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

dajo57

Jag är en mycket vänlig man, kärleksfull men beklämmande dum, rent ut sagt korkad, dä ä ba så ha ja ju sagt!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela